Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ebenezer

Czy Czyściec istnieje bo w Biblii chyba nie ma o tym wzmianki?

Polecane posty

Ty niestety niczego nie rozumiesz.Nie rozumiesz nawet podstaw.Niestety.Dlatego nie bierzesz pod uwage oddzialywania zlych,na innych,ktorzy przez nich sa zli... Swiat niestety staje sie coraz bardziej zly.Nie dobry.Popatrz sobie co sie dzieje pod haslami walki z terroryzmem,np.Popatrz sobie co robia Zydzi w Palestynie.Co robia ruscy w Czwczenii itd. Stworzenie wypiera sie coraz bardziej swojego Stworcy.Czlowiek stawia siebie na miejscu Boga.Pycha.tak to sie nazywa.Wszystko to prowadzi do klotni,nienawisci,a w konsekwencji do zniewolenia czlowieka(globalizm)i do wojen.

a wczesniej to niby nie bylo morderstw, gwaltow, rabunkow, wojen? czekaj czekaj, a wyprawy krzyzowe to wymysl literacki?inkwyzycja tez? nie powiem chrzescijanie fantazji duzo mieli, narzedzia tortur przez nich stworzone sa zadziwiajace, na prawde milosnicy bdsm nie maja tyle inwencji.

jak mozna komus brac za zlosliwosc namawianie do czytania i jeszcze wmawiac mu,ze to wynika z jego religii?Siebie w tym wypadku o zlosliwosc jak rozumiem,nie posadzasz..... Wiem,ze nie czytasz,przynajmniej ksiazek na temat naszej dyskusji.To sie czuje osd razu.Chocby po twoich wypowiedziach.A naprawde warto czytac i taka literature.naprawde.daje ona wiele radosci.Przeciez dotyczy spraw najwazniejszych.....

obawiam sie ze czytam bo mnie to interesuje. ale nie JEHOWE formulki ktorymi was karmia.zlosliwosc z czytaniem-uwazam ze traktujesz mnie protekcjonalnie. moja zlosliwosc- nikt mi nie zabrania:D \"to sie czuje od razu\" - uwielbiam ogolnikowe, niczym niepoparte argumenty. w ostatnim tygodniu przeczytalam chyba tone na temat bzdur w religii. niemniej oproczy formulek ktore wpoili ci na jehowych spedach nie potrafisz odeprzec argumentow.bog jest i tyle. super.

Poczytaj kilka pozycji mowiacych prawde o sredniowieczu,z zarysowaniem tla spoleczno-religijnego tamtych czasow.Wtedy dowiesz sie,jakich bzdur mozna sie dowiedziec na temat tamtych czasow i zdarzen z massmediow-srodkow dezinformacji.Naprawde,przystepujecie do dyskusji,nie znajac podstaw,a wiedze swa opieracie na wiesciach z Wybiorczej-Michnika,lub TV jakiegos komucha Waltera.Czy liczycie,ze tam dowiecie sie jakiejs prawdy?

idz lepiej przygouj sie na koniec swiata, na pewno niedlugo jakis macie w terminarzu.

komunizm sobie wypraszam i to bardzo. zrozum-nie jestes partnerem w dyskusji bo jestes nauczony formulek ktore sprzedaja wam wasi zwierzchnicy czy jak sie tam nazywaja. ale nie martw sie, moze cie nagrodza i sprzedzadza ci kolejne newsy z religii, ktore tylko oni znaja. na tym koncze nasza dyskusje, zycze milego konca swiata, tylko ubierz sie cieplo, bo sie przeziebisz i rozchorujesz i nie bedziesz mogl isc na nastepny.

komunizm sobie wypraszam i to bardzo. zrozum-nie jestes partnerem w dyskusji bo jestes nauczony formulek ktore sprzedaja wam wasi zwierzchnicy czy jak sie tam nazywaja. ale nie martw sie, moze cie nagrodza i sprzedzadza ci kolejne newsy z religii, ktore tylko oni znaja. na tym koncze nasza dyskusje, zycze milego konca swiata, tylko ubierz sie cieplo, bo sie przeziebisz i rozchorujesz i nie bedziesz mogl isc na nastepny.

Istnienia Boga nie da sie dowiesc tak jak istnienia czegos fizycznego.Powod-jest On Duchem,a wiec jest Niewidzialny.Jak sie zastanowisz nad naszym swiatem,to tez dochodzisz do wniosku,ze nie mogl on powstac sam.Jest tu za duzo przypadkow.Popatrz jak to wszystko do siebie pasuje.Poszczegolne zjawiska fizyczne,sa uzupelniane chemicznymi,a te lacza sie w biologie,czy w zycie.Wszystko,co nas otacza jest zbudowane z 6 pierwiastkow w roznej kombinacji.Wez te pierwiastki i zrob,zeby cos zylo.Popatrz na nasionko.Niby takie nic,a jest w nim,w kazdym ,jakby zaklete zycie.Sa tez inne dowody.Sa one zawarte w relacjach ludzi,ktorzy np.przeszli smierc kliniczna.Doskonala pozycja jest tutaj Raymond Moody-\"Life After Life\".Polecam.

Odwoluje sie po twojej ostatniej wypowiedzi do mnie,do twoich wczesniejszych pretensji pod moim adresem.Cala twoja wypowiedz jest obrazliwa,protekcjonalna i co tam chcesz jeszcze.Zreszta przez caly czas naszej dyskusji taki ton pobrzmiewa w twoich wypowiedziach. Ponadto,tego co pisze nikt mi ani nie wcisnal,ani nie nauczyl -jak mowisz sila.To wszystko mam w sercu.Kocham Boga.Wiem,ze On mnie tez.To wszystko.

ja nie mowie ze boga nie ma! ale jest zagadka, tajemnica, nie do konca mozemy ja poznac. a wiesz ze spotkalismy sie juz pare razy?

no jasne. tylko ze wtedy nie wychodzilo z ciebie POJEHOWE pranie mozgu. powiem tak- narodowym radykalem to ty raczej nie jestes , bo religia nie ta, ale z reszta twoich wypowiedzi na innych topicach raczej sie zgadzam - odrzuceniu jedynej prawdy czerpanej z tvn i onetu. i wlasnie tego nie kumam- potrafisz myslec, ale w kwestii boga i konca swiata odbiera ci rozum.

Tu sie zgadzam z toba w 100 %.Bog jest zagadka.I poznamy Go dopiero po smierci.Jednak juz teraz mozemy sie do Niego zblizyc.Spotkalismy sie?Gdzie/kiedy?

na topicach;P o betonie:P cos o ziemiach polskich w rekach niemieckich, potem widzialam wiele postow Twoich.

zrobilam blad w imieniu? to przepraszam, nie widze tego. ja tez nie mam nic do innych religii ogolnie. wali mnie to generalnie, jak ktos chce to moze w sw. toster wierzyc. ale no wpieranie mi ze bog jest i trzeba go kochac bo tak no to do mnie nie trafia. ale nie powiesz, ze ich czekanie co jakis czas na koniec swiata nie jest smieszne?

wiesz rozni katolicy to i rozni jehowi (chodzi mi o wyznawane zasady). jak widac ten pan jest dosyc ortodoksyjny.

No,Kuraiko,tak nie do konca sie z tym zgadzam.Fakt.Sa trzy wielkie religie.Ale to nie jest wszystko jedno. Absinthe-jehowym nigdy nie bylem i nie bede.Poczytaj moje wypowiedzi na odpowiednim topiku,odnosnie tej sekty.

i nie zmyslam- jak bylam mala koczowali na rondzie kaponiera chyba w poznaniu czekajac na koniec swiata. potem im sie znudzilo to sie rozeszli.

tak czy siak- wszyskie milosciwe religie zabily na swiecie tyle osob, ze faszyzm i komunizm raze wziete wymiekaja. i nie mow mi ze inkwizycje to mit, bo chyba tych urzadzonek do tortur nie widziales. mowie tu poczawszy od biednych, utopionych ludziach za noego ( bo to prawda Twoim zdaniem), inne przypowiastki, po krucjaty i inwkizycje.

Wanda Malczewska,Sw Brygida,Sw.Faustyna Kowalska--jak mozna pisac o kims ,kto zacytowal slowa tych trzech swietych,ze jest jehowym?Tego nie rozumiem.Czysta ignorancja.A twierdzisz,ze czytasz.....

no o toto mi chodzi. ze wszystkie religie, egipska mitologia, sa troche podejrzanie podobne...ale on sie upiera ze noe i koniec. i wlasnie docieramy do senda. ateista jest dobry bo chce, nie dlateg ze spotka go kara. chrzescijanin-innego wyjscia nie ma, bo pieklo jest niezbyt kuszaca wizja. kto wiec dziala z wlasnej woli i z wybranego dobra, a kto pod przymusem? co do tych wizjonerek-nie interesuja mnie zywoty milososiernych kobiet, nie musi mnie wszystko interesowac?nie znam tez wszystkich prawd wiary jehowcow. przeciez oni opieraja sie na biblii to nie moga sie dzielic z kk swietymi?

Nie zgadzam sie z opinia,ze wszystkie religie razem wziete zabily wiecej ludzi niz faszyzm i komunizm razem wziete.Komunizm jest odpowiedzialny za 150 mln istnien ludzkich-jak dotychczas.Ich mordy jednak wciaz trwaja.Faszyzm,jest odpowiedzialny za 20 mln istnien.Razem ponad 170 mln.ponadto,jest roznica,miedzy tymi zjawiskami.Trzeba wyraznie rozgraniczyc chciwych ludzi,ktorzy pod pozorem nawracania-po prostu grabili i mordowali,napelniajac swoje trzosy.Faszyzm i komunizm,to dwie antyreligie.To ustroje stworzone w celu zastapienia wiary,glownie chrtzescijanskiej.Tam juz mordowal system,wynikajacy z ideologii.Sovieci mieli np.system Gulagow sprzezony z ekonomia kraju.Kazdy kacyk soviecki musial wyslac okreslona liczbe osob do Gulagu.

Kuraiko--malo tego.Islam i Judaizm nie tylko maja wspolnych swietych.Te dwa narody maja wspolnego przodka-jednego ojca.Matka byla inna.A tak sie nienawidza.Moze wlasnie dlatego?

no tylko ze ateizm hitlera tez nie jest jednoznaczny.powolywal sie na boga nie raz. oczywiscie nazizm nie byl zadna przykrywka religii:P co do liczb-nie pamietam dokladnych danych, z tym komunizmem troche duzo, ale nie zdziwilabym sie, na pewno nieporownywalnie wiecej niz nazizm. ale no swastyka i hitler jest be, a noszenie koszulek ze stalinem cacy. sory za offtop:P no ale wez tego nieszczesnego noego.caly swiat zalal, to ile mogo byc ludzi? a co do chciwosci- no kk to chciwy nie jest... a z tej chciwosci na krucjatach koscioly pobudowali...