Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basienka78

Fajne te firanki? Kobiety poradźcie!

Polecane posty

wg fajne,ale do naprawde duzego pokoju dziennego,duze wzory w malym pokoju beda dziwnie wygladac,tak mysle, poza tym postaraj sie zeby meble i dodatki byly w podobnej tonacji :)

Gość okropna tandeta
juz wolalabym bez firan mieszkac

Gość PARIS26
beznadziejne!!! Idz do wiekszego sklepu typu praktiker, castorama... I tam jest duży wybór i napewno cos tanszego i ładniejszego wybierzesz od tych.

Gość basienka78
Wiem, że są ładniejsze ale nie ukrywam, że chodzi o CENE na razie nie stać mnie na droższe, ładniejsze.. W pokoju mam kolory pastelowe pomarańczowe ściany i olcha meble /jasne brązowe/ zestaw wypoczynkowy rudo beżowy.

Gość przepioreczka
basienka 78 a nie myslisz, ze tego wszystkiego razem zbyt duzo. Swiecace zaslony + firanka z przepelnionym wzorem?. Do tych zaslon dodalabym gladka firane albo do firany dodalabym troche inne zaslony! tez mysle nim sie zdecydujesz przejdz po kilku sklepach, zobacz, sprawdz cenowo, bo nie wszystko z netu jest okazyjna cena powodzenia w urzadzaniu pierwszego mieszkanka

Gość sa okropne
naprawde okropne i jak na cos takiego .... DROGIE!

Gość basienka78
Moja ściana w pokoju wygląda tak: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/61a8226d591c0d65.html po prawej stronie zostanie goła ściana bo nie starczy załony co tam można wymyślić? Acha zaraz obok na ścianie po prawej jest wejście do kuchni.. KAISAA - zbyt tradycyjne? Widze zę nie za bardzo się Wam podobają, kurcze teraz mam dylemat kupować bo tanie czy szukać osobno załon i osobno firan ale to znowu przerabianie, obszywanie i dodatkowy koszt.

basiu może na targu znjadziesz cos ładniejszego i niedrogiego czasem warto rozejrzeć sie

Gość kup na razie te są fajne
a jak bedziesz kiala wiecej kasy to sobie zmienisz. Wyluzuj

Gość basienka78
PRZEPIÓRECZKO - ja naprawde się nie znam, widzisz Ty już zauważyłaś co nie pasuje a ja to nawet nie pomyślałam o tym w ten sposób! Oglądałam ostatnio w Obi ale komplety kosztują od 260zł wzwyż :o

Gość przepioreczka
basienka 78 nie uwazasz ze tego wszystkiego jest strasznie duzo? swiecace zaslony + firana z ogromna iloscia wzoru? tez mysle ze powinnas przejsc po kilku sklepach, sprawdzic, prownac cenowo nim sie zdecydujesz na kupno w necie! zycze powodzenia w dobrym zakupie i urzadzaniu pierwszego mieszkanka

Gość tak to tyle samo
tandeta to ty jestes ja mam zaluzje ale nie wyobrazam sobie zebym nie miała firanek w mieszkaniu tak pusto jakos p.s firankai bardzo ładna

ja ostatnio kupiłam w sklepie co prawda nie na targu ładne firanki i do tego mam draperie na góre i fajnie to wygląda

ja mam podobnie tylko okno balkonowe po prawej stronie. Karnisz mam tylko nad oknem a nie na całej ścianie, ostatnio kupiłam lejący materiał o szerokości ok 3 m, kupiłam tego 10 m i przerzuciłam przez karnisz a na jego końcach zrobiłam węzły :) bardzo oryginalnie to wygląda, nowocześnie i lekko

Gość basienka78
KAISSA - mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za te załony? czy po przerzuceniu tego materiału zasłonki sięgają podłogi cyz kończą się w połowie okna? I w którym miejscu te supły zrobiłaś? Kurcze ja i tak i tak mam karnicz przykręcony do sufitu więc nie przewieszę ale w kuchni chciałam coś takiego zrobić.

Gość szczerosławaa
przepraszam za to co tu napisze, ale prosiłaś o opinię, otóż firanki te są tandetne i pasuja straszej kobiecie domieszkania typu wczesny PRL, naprawdę tragedia i brak gustu, może to brutalne, ale jak tylko otworzyłam stronę to zdjęcie tych firanek poraziło mnie, jesteś młoda, wiec kup coś stosownie do swoejgo wieku. pzdr:-)

Gość basienka78
Szczerosławo dziękuje za opinie, nie mam nikomu za złe. Mi też się srednio podobają ale są ... tanie :( to jest główny powód.

Gość szczerosławaa
ładne firny sa w castoramie i w leroy merlin

Gość szczerosławaa
powiem Ci, ze zastanowiłabym sie nawet nad zwykłym tiulem, bez żadnych wzorów, na pewno ładniej by się prezentował niż to ohydztwo.

ceny firanek są różne, to zależy może być już za 15 zł/m a i można dać 70 zł/m. Z 10 m zrobiłam boki od karniszu do ziemi (szer. 3 m) i to co mi zostało czyli ok. 5 m przeciełam na pół więc uzyskałam 10 m ale o szer. 1,5 m i to przewiesiłam przez karnisz a wezły zrobiłam na końcu karniszu a tam gdzie jest łącznie tych dwóch kawałków wszyłam tasiemkę do marszczenia i lekko to sciągłam. W oknie jest ok 70 cm to potem zależy jak sciągniesz w srodku i na końcu karnisza

ciekawa firana ta pierwsza, bo te żakardowe takie zwykłe mi sie wydają... powdzenia w zakupach :)

Gość ttytyty
starszna wiocha , te firany, wiochmeńskie na maksa..ale sa gusta i gusciki i o gustach sie nie dyskutuje

Gość qrcze qrcze
basieńka odpisałam ci na gotowanie dom ogród,mysle ze dałam fajną radę:)

przepraszam, że sie spytam ale ile masz lat? Bo ja zawsze myslałam, ze młode osoby czyli tak do max 40 to maja inny gust niz ich mamy i babcie :( sorry za szczerosc ale masz troche \"stary\" gust