Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basienka78

Fajne te firanki? Kobiety poradźcie!

Polecane posty

Gość ttytyty
jak mozna miec pomaranczowe sciany, to szczyt obciachu i wiesniactwa...

Gość ttytyty
dziewczyno, nie masz za grosz, gustu, znasz prszyłsoiwe"mniej znaczy wiecej"?

Gość basienka78
ttytyty - jak na razie to Ty zachowujesz sie wieśniacko, wyraziłaś swoje zdanie - DZIEKI i jak nie masz nic wiecej do powiedzenia oprócz wytykania jaki kto ma gust to daj sobie siana...

Gość ttytyty
byłam szczera, a co miałam kłamac...i udawac, ze mi sie podobaja, dla mnie masz wieśniacki sty, moze jestes fajna osóbką w co nie wątpie, ale moim zdaniem troche bez gustu..dlatego moze lepiej Ci doradzimy

Gość basienka78
Zatem dziękuje za propozycje, myślałam już że jesteś trollkiem który będzie przez kolejne strony pisał o jednym - że watrętne i wieśniackie i... no ;) Może macie więcej doświadczenia ja jestem poprostu totalny laik nie mam pojęcia o materiałach, stylach i co i jak wybrać, dobrać... jedna sprawa co sie podoba druga sprawa czy bedzie pasować. tu są bardzo ładne: http://www.bbfirany.pl/galeria.html na początku - lekkie i zwiewne, tylko co to za materiał - też woal? P.S. Linki jakie podałaś - byłam w tym sklepie, mieszkam akurat niedaleko ;)

już lepiej :) jestem pewna, że znajdziesz coś fajnego do Twojego mieszkanka :)

Gość basienka78
Dzieki za wszystkie rady i opinie! Niemniej jednak jak ktoś ma jakieś propozycje, albo zna jakiś niedrogi internetowy sklepik to pisać :) (szukam kompletu do max 150zł na wysokość 250cm)

Gość troglodytka
nie krytykujcie tylko dajcie przyklad firan ktore wam sie podobaja w cenie do 100zl z zaslonami :P ps. krytykowac i wyzywac kazdy potrafi gorzej juz z jakas konstruktywna pomoca ;)

Gość marcysiankaa
Ja mam lekko pomarańczowe ściany w jecnym pokoju, są śliczne, słoneczne, wesołe. Co do tgo kompletu, też mi się nie podoba. Rzeczywiście jest lekko niegustowny.Poza tym będzie się zlewał z kolorami w pokoju. Lepiej kupić zasłony kontrastowe., a nie, przepraszam, taki sraczkowaty zestaw ;)

Na Twoim miejscu wolalabym kupic jakis fajny material na metry i upiąć po prostu firany. Musisz jednak troche pobiegac po sklepach. Ja mam świra na punkcie okien i firan, ale ceny sklepowe gotowych sa okropne i nie sa zbyt ciekawe. Każde wnetrze ma swój styl i ten styl trzeba wydobyć. W Jusk widzialam swietne tiule po 20zl za metr , przy szerokości 1,80. Wystarczy igła , nici i troche pomysłu, do tego tasma marszcząca(nie konieczn), kilka przypinek, np kwiaty, motylki, lub coą z chromu i efekt gotowy.

jeśli masz takie pomaranczowo-brazowe kolory w pokoju, to ja tez proponowalabym ozywic je troche dodatkiem jakiegos nowego, innego koloru, np. butelkowej zieleni. bo jak do tego jeszcze powiesisz firanki i zaslony w takich samych kolorach, to sie zrobi strasznie jednolicie i monotonnie, bez zadnych kontrastow.

Gość ollalxx
xxi wiek, europa a wy macie rury na wierzchu i firanki ludzie - troche, troche gustu

Gość qrcze qrcze
a co proponujesz w zamian?

Gość ollalxx
w zamian za co? na karniszach powinny wisiec tylko zslony i juz -zadnych firan jesli chodzi o rury -wydalabym kazde pieniadze na remont rury powinny isc w scianie chyba ze stylizujesz mieszkanie na centrum pompidou

Gość qrcze qrcze
nie zawsze rury mozna wkuć w scianę tym bardziej w blokach. skad ty sie wziełaś>? :P zresztą jesli chodzi o posiadanie samych zasłon to jest dopiero wieśniackie:P

Gość ollalxx
qrcze nigdy w zyciu ne mieszkalam w bloku firany to blokowy polski gust nigdzie w europie ich nie znajdziesz rury na wierzchu -ło matko i ojcze

Gość basienka78
rury na wierzchu - no cóż nic nie poradze, nie każdego stać na nowoczesne mieszkanie lub dom w którym mogłabym sobie założyc fajne roletki i już. To mieszkanie jest akurat wynajmowane i jest w bloku - nie wyobrażam sobie nie mieć firanek, eby każdy zaglądał mi w okna; dla mnie jest pozatym łyso a załony poprostu lubię - nadają pomieszczeniu przytulności a że to będzie pokój do spania jedzenia i wogóle funkcjonowania to muszę mieć cos na oknie ;) nie ma to jak kawalerka :)

Gość wklwjaczka zaslon
Gość ollalxx
basienka nie tlumacz sie ja tylko radze -zajmuje sie designem ale nie jest tak, ze kazdy musi sie do tego dostosowac firany t bezguscie -niezaleznie jak piekne

Gość andzia--
żadne, kolory be

Gość 24 grudnia
jestem bezguściem i dobrze mi z tym :) A swój dizajn mozesz sobie wsadzić w buty Nie ty mieszkasz w tym domu i nie jesteś wyrocznią stylu

Gość basienka78
Ollalxx - zajmujesz sie designem to może ja poproszę o radę - powinnaś najlepiej doradzić. Jak wygląda moja ściana z oknem już wiesz. Meble są w kolorze olcha, panele tzw. makari - słoje w kolorze ciepłego brązu: http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.salonduda.eu/images/makari.jpg&imgrefurl=http://www.salonduda.eu/makari.html&h=210&w=300&sz=13&hl=pl&start=1&um=1&tbnid=DkCLkn4McdSLCM:&tbnh=81&tbnw=116&prev=/images%3Fq%3Dpanele%2Bmakari%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN Ściany - pastelowy pomarańcz - tapeta o strukturze baranka z małym wzorem co jakiś czas w formie kwadratu z machniętymi "zawijaskami" (tapeta musiała być nie pytajcie dlaczego..a że mieszkanie wynajmujemy na rok wybraliśmy coś niedrogiego) Jeżeli potrzebujesz więcej informacji to napisz jakich.

Gość trendowataAgata
olaxx czy jak ci tam wszedzie w europie gdzie bylam byly firanki co ty bredzisz ze juz ich nikt nie wiesza chyba nigdzie nie bylas i nic nie widzialas :O

heheheh, same zaslony bez firan - jak mnie smieszy to bezmyslne malpowanie zachodu :P wlasnie taka mode zaobserwowalam w Anglii, mozna bylo wieczorek isc ulica i zagladac przez szyby, co sie dzieje w prawie kazdym domu, jedyny sens takiego wiesniactwa, jaki przychodzi mi na mysl, to chce pochwalenia sie sasiadom, jakie to sie ma wypasne meble :P :D dziekuje za taki \"styl\", w zyciu nie zrobilabym ze swojego mieszkania darmowego reality show dla sasiadow :D pozdrawiam wszystkich bezmyslnych nasladowcow "europy" :D 🖐️