Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwiatuszekk20

MAMUSIE LUB KOBIETKI W CIAZY, PROSZE O RADE!

Polecane posty

Mam pytanie. Jakie jest prawdopodobienstwo, ze zaszlam w ciaze w 8dc jezeli moj facet skonczyl we mnie. Moze byc to duze prawdopodobienstwo u kobiec, ktore maja regularne cykle 28dniowe. U mnie ostatni trwa 33 dni, wczesniejszy 39, jeszcze wczesniej 31 no i jeszcze wczesniej 35 Dzis jestem w 12 dc, wiec nie moge zrobi testu, bo i tak nie wyjdzie jezeli zaszlam w ciaze pare dni temu mam jedynie bol w podbrzuszu identyczny jak ten przed okresem, takie bolace skurcze, poza tym leci ze mnie wodnisty bialy sluz, prosze napiszcie o myslicie wielka buzka Wam za to z gory! :-*

Tak zaraz zaczna sie wymioty i brzuch sie boli bo dziecko tak szybko rosnie ze macica i jajniki nie nadazaja z rozciaganiem. Powodzenia i gratuluje ciazy :)

Gość lalalilalala
Raczej żadne szanse na dziecko przy cyklach od 30 dni. Jeżeli odczuwasz ból podbrzusza to idź do lekarza, bo być może masz nadżerkę lub grzybicę albo po prostu zbliża się jajeczkowanie. Zdecydowanie nie możesz mieć jeszcze objawów ciążowych. Test robi się najszybciej w 6 dniu od zagnieżdżenia (chociaż producenci piszą o 6 dniach od "zapłodnienia" co jest bzdurą). Czyli: dzień zapłodnienia + około 7-10 dni na wędrówkę zapłodnionego jajeczka jajowodem do jamy macicy gdzie następuje zagnieżdżenie + 6 dni. Średnio można przyjąć, że od owulacji należy poczekać z testem ciążowym ok. 14 dni. Wcześniej testy rzadko wychodzą. W moim mniemaniu nie jesteś w ciąży.

Gość Zadne szanse na ciaze...
...przy cyklach od 30 dni??? Co za bzdura! Ja mialam cale zycie cykle od 30 do 40 a nawet 50 dni i bylam juz 4 razy w ciazy a teraz mam 40 lat i tez jestem, i to juz w osmym mies., przy cyklach ok.35 dni. Skad masz takie smieszne informacje lalaliliala ??

A jednak mozna... Widze, ze zdania sa naprawde podzielone. Oj nie spodziewalam sie az takich roznic zdan, no nic kobietki p0ozostaje mi czekac!!

Gość to napisz Kwiatuszku co i jak
bo bardzo jestem ciekawa jak dla mnie to szanse na ciążę są w tym wypadku ZEROWE i naprawdę trzeba nie znać cyklu kobiecego by takie bzdury opowiadać jak osoba z nickiem Zadne szanse na ciaze... oczywiście pod warunkiem, że współżyłaś ten jeden jedyny raz w tym cyklu w tym 8 dc

dobra, ale jezeli wspolzylam w 8dc i moj partner calkowicie skonczyl w srodku to jeszcze trzeba wziac pod uwage ze zaplodnienei moglo dojsc po kilku dniach wiec wcale nie 8 dc wiec ryzyko chyba jest!

Gość to napisz Kwiatuszku co i jak
owszem, ale gdybyś miała chociaż 28 dniowe cykle, a Ty masz zdecydowanie dłuższe

Gość mikaMU
dokladnie w 8dc szanse masz zerowe przy tak dlugoch cyklach musialabys miec ok 26 dniowe zeby MOZE cos z tego wyszlo radze najpierw piojsc do gina zbadac sie czy jest owulacja i wszystko ok