Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Retro_Star

Pytanie do wszystkich pań.

Polecane posty

Gość niewierzenie dowierzam
salatki musza byc pierdolisz teraz ty co znaczy malo wartosciowy? moze w swiecie kobiety, w ktorym salatki musza byc - prostym swiecie

Jak pisałam autorowi brak realizmu. chcociaż nie nazywałabym tego akurat intelektem. Możne mieć piekielny intlekt i równie imponującą inteligencję, a zupełnie emocjonalnie nie radzić sobie z życiem. Tu muszę przyznać rację. Komiczne, nie masz racji w kwestii krytyki. Znoszę ją i uczę się od mądrzejszych od siebie. Trzeba Ci przyznać, że czytając Twoje posty człowiek ma wrażenie, że już trochę w życiu przezyłeś i tak naprawdę, to nie twierdzę, że w wielu kwestich nie masz racji. Powiem więcej...Twoje opinie na mój temat są bardzo zbliżone do opinii mojej partnerki...

Gość właściwie
Dlaczego traktujesz związek dwojga ludzi jak labolatorium. może nie brzmi to zbyt inteligentnie, ale nigdy nie podchodziłam do mężczyzny jak do przedmiotu i nie analizowałam go. Natomiast owszem zastanawiałam się jakie uczucia we mnie wzbudza. Z mężem ( a jestem ta trzecią) jestem bez mała trzydzieści lat.

trochę Ci się \"nie wiem jak powalajacy musialby byc facet zebym ja poszla na taki uklad ale sa i inne - mniej nazwijmy to inteligentne kobiety, ktore nie widza tego tak, ze oto czesc ukochanego faceta mieszka gdzies, w innym domu\" zaiste intleigenty argument...a flote dzieci tez mogłas sobie darować.Już wiemy, że jestes świetna, inteligentna i the best. a do AUTORA- gdy czytam Twoje notki mam wrażenie, że zostawiasz życie same sobie, piszesz, będzie dziecko to będzie, nie będzie to nie....mam wrażenie, że swojego zycia nie trzymasz w rękach, a wtedy ono najczęsciej po prostu płynie jak chce... Ja po prostu mam wrażenie, że spieprzyłem parę rzeczy i teraz mogę mieć trochę pod górkę.

Gość trochę Ci się
Marylka, no niiie, daj spokój!!!my chcemy autora trochę uziemić:P..(nie mylić z udupić:P..)..a Ty go chcesz jeszcze bardziej do gwiazd ciągnąć:D:D

Gość Martin.Eden
Troje - z pierwszego małżeństwa

Retro \"udalo\" Ci sie dwa razy to pewnie uda i trzeci i... ;) oby ostatni, jesli oczywiscie jest takie Twoje pragnienie nie sadze abys mial jakies kompleksy czy trudnosci z nawiazywaniem znajomosci, doskonale wiesz, ze jak juz poznasz nastepna milosc to wszystko inne nie bedzie mialo znaczenia nie stresuj sie na sile kolego:)

retro star pod gorke? zalezy u kogo. tak przez internet nie czuje sie z jakiej czlowiek jest warstwy spolecznej i jakiej kobiety szuka. czuje, ze raczej -tak jak piszesz - kjestes inteligentnym czlowiekiem. tylko nawet ci z racji emocji czesto wybieraja miernego partnera. w oczach drugego czlowieka nie licza sie detale tak jak to - na ile spojna tworza calosc. jezlie ty jakos to wcieliles w siebie to te detale nie powinny odstawac. jesli wiesz, co mam na mysli jesli sam odnajdujesz sie w tej sytuacji to te detale (ktore tu sa jak gory lodowe-powazne detale) nie obroca sie przeciwko tobie

Gość trochę Ci się
no własnie, związek jak laboratorium. Dac się ponieśc emocjom bywa zgubne i infantylne, ale z kolei robić komuś analizę materiału genetycznego to już strategia reprodukcyjna. Nie bardzo wiem gdziue tu miejsce na uczucia, bez których nie ma związku, ale co kto lubi:P

Gość właściwie
Teraz to się wygłupiłeś. rozejrzyj się dookoła. Będziesz sobie partnerkę dobierał w/g znaków zodiaku?

Dac się ponieśc emocjom bywa zgubne i infantylne, ale z kolei robić komuś analizę materiału genetycznego to już strategia reprodukcyjna przeciez to to samo

Gość trochę Ci się
owszem. ale ja wolę cos jednak przeżyc niz skupiać się na materiale genetycznym mojego partnera, który gdzies tam kwitnie na świecie.

troche ci sie wszystko jedno jak to nazwiesz ty tez nie przezywasz tego czegos z kazdym facetem a moze sie myle? :p

Gość trochę Ci się
sorry, nie rozumiem pytania, wyjasnisz?:D bo rozumiem, że zakładasz (jak wieli biogenetyków), że przezywanie miłości to także strategia reprodukcyjna.

co tu wyjasniac nie idziesz do lozka z kazdym facetam tylko go jakos wybierasz

Gość trochę Ci się
aha, chyba wiem o co pytasz:)....nie, nie z każdym. i nie chodzi o nazewnictwo, a to jak się to ma w sobie poukładane.

no wlasnie wiec emocje nie sa pozbawione intelektu

Gość właściwie
Nie z każdym się przeżywa, ale i nie z każdym chce się przeżywać. Nie mozna się rozmieniać na drobne. Właśnie co kto woli. Miłość i namiętność, czy tylko sport.

wlasciwie tymi, co spia z kazdym takze steruje mozg i psychologia to ci bowiem sa napowazniej zaburzeni nie ma czegos takiego jak emocje bez psychologii czy biologii

Gość bzdury wypisujesz

Gość trochę Ci się
oczywiscie, że nie są pozbawione intelektu. w końcu powstaja także w mózgu, chcoc w innej jego częsci. Mnie raczej chodzi o cos innego- o złoty środek, to usiłuje powiedzieć od początku. romantyzm-proszę bardzo, pięknie, ale NIE TYLKo romantyzm. Przeżywanie emocji, uczuć, głebokich-oczywiscie, bez tego zycie jest blade, ale emocje równoważone rozumem. Świadomośc wyboru. Ocena przdatności genetycznej partenra- bardzo mądrze, czemu nie, ale NIE TYLKO ta ocena, bo wtedy związek to jakaś bilogiczne przymierze.

Gość Madelinne
Tak sobie czytam czytam i dochodzę do wniosku, że ani autor, ani komiczne nie są na pewno moimi ideałami życiowego partnera :)

Gość Maryla_M
to znowu ja: szukaj panny ,raka albo koziorożca a dobrze na tym wyjdziesz

Gość właściwie
Niedowie....... piszesz książkę? Życie to życie. Retro nic dziwnego ,że zgłupiałeś, ale informacje też musisz nauczyć się wybierać.

na przyklad -kobietami sypiajace po kazdej dyskotece z innym facetem, z lancuchem na szyi powiedzialyby ze daly sie poniesc emocjom-40 razy ale ich intelekt pozwala im na zblizenie seksualne z facetem z lancuechem. moj mi nie pozwala. kontekst kulturalny i spoleczny decyduje o tym, z kim idzie sie do lozka. i nawet przygody nie przezyje sie z czlowiekiem, ktory potencjalnie mogby byc zlym materialem genetycznym.

Gość trochę Ci się
oczywiscie, przecież selekcjonujemy się nawzajem, wybieramy pod określonym kątem, to naturalne.

wlasciwie? a ty cos czytasz?nad czyms reflektujesz czy tylko klaudie do cholery? bo jesli tak skad niechec do spekulacji tu piszemy tylko tekst. autor nie lzey nam na ramieniu i nie chlipie w nasza poduszke . jesli tak lubisz zycie organizuj zwierzenia przy swiecach