Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trądzik

trądzikowi przed sylwstrem

Polecane posty

Gość Trądzik

Wiem, że napewno wiele dziewczyn tak jak ja ma plany na sylwestra ! lecz wiele z nich ma problemy z krostami, lub jakimiś bliznami po trądziku ! . Dziewczyny nie dajmy sie ! w 9 dni pokonamy to wszstko ! piszcie tu jakieś sposoby, i wogle wszystko zapobiegawcze bliznom i krostom ! . RAZEM wyjdziemy z tego przed sylwestrem .. do usłyszenia !!!!!!

Gość gggddddaaa
ja juz od 5 dni uzywam masci cynkowej i nic nie pomaga )-:

Gość niop
no teraz to juz przesadziłas:)obudziłas sie rychło w czas:)hehe juz nic nie zrobisz:)

Gość niop
próżne nadzieje próżny tród

Gość połamana
mysle że przede wszystkim wizyta u dermatologa i kosmetyczki sie przyda:)

maść cynkowa nic nie daje, mi po niej było jeszcze gorzej - nie chciała schodzić ze skóry i aby ją zetrzeć rozdrapywałam przez przypadek jakieś krostki :O mi w dwa dni pomógł brevoxyl :) do dzisiejszego dnia mi pomaga, czasem wyskoczy mi jakaś mała krosteczka, nic wiecej, ejstem bardzo zadowolona :). buzię smaruję nim teraz co dwa dni, bo trochę wysusza skórę.

Gość niop
dermatolog nie pomorze bo nie potrafi a na kosmetyczke juz za pózno cudów nie zdziała:(

Gość pojdzcie kilka razy na
solarium, ja nie chodze ale przed takimi imprezami warto isc pare razy :)

Gość niop
no tak pójdzie do solarium wysuszy skóre na skwarek i bedzie stara pryszczata hehe

Gość pojdzcie kilka razy na
wiesz zalezy od skory. ja mam tradzik i skora po solarium mi sie nie wysusza. krostki znikaja i sa mniej widoczne :)

Gość Trądzik
ja uzywalam tak; benzacne,tormentiol,masc witamin.A,masc cynkowa i nic błagam poleccie jakas masc ale najlepiej na tkaie czerwone slady po krostach

Gość niop
kazda masc jeszcze bardziej Ci zaszkodzi przy rozszezonych porach zupełnie nie wskazana:(

Gość Magnetycznaa
Słyszałam o jakiejś diecie na trądzik może ktoś wie oc szkodzi a co pomaga z jedzenia i picia ?

Gość połamana
mi kiedys dermatolog poleciła smarowac twarz kremem na blizny z masa perłowa, np no-scar

Gość niop
eeetam dermatolog,to lepiej juz zastosowac krem ze sluzu slimaka

Gość polecam herbatkę z bratka
mnie już po 2 opakowaniach przestały wychodzic syfki, a przedtem żadne żele, toniki, maseczki i peelingi nie działały a nawet było po nich gorzej wszystko wyleczone, peelingów juz nie musze używac a przebarwienia same znikają

Gość marlinka
mi pomaga benzacne 10% ale prosze o jakaś maść nas małe blizny a co do diety to napewno nie jedźcie czekolady, nie pijcie alkocholu, nie sparujcie twarzy tłustymi kremami I idźcie do dermatoLoga !!!!!!!!

Gość mi nie powoduje zadnego
wysypu :P nie kazda skora jest taka sama. chyba warto sprobowac. mowcie co chcecie ja wiem co jest dla mnie dobre i tylko podzieliam sie tym. przeciez nie narzucam tego. pozdrawiam

Gość No to jak Ty się leczysz
tylko nie do dermatologa,ilez mozna pisac:(masakra z wami

Gość No to jak Ty się leczysz
znowu z ta apteka???a nie masz w domu cebuli????

Gość Im shooting
a ja się cieszę, bo nie mam już pryszczy, blizny też mi znikają, tylko nie mogę nic wyciskać, bo inaczej będę miała ogrom krost. a co mi pomaga: myje twarz żelem do higieny intymnej ziaja, potem krem hipp różowy i podkład pure make-up maybeline i buzia ładnie wygląda, aha i bardzo bardzo bardzo dobra jest maseczka IVR z zieloną glinką, po niej tawarz jest naprawdę bardzo czysta, pory są całkowicie oczyszczone, blizny rozjaśnine, jest cudowna tylko trochę droga, bo kosztuje 9.99, za opakowanie które starcza na prawie 2 razy

Gość ja stosuje
od paru lat Afronis (woda afrodyty) - do kupienia w aptece cena ok 4 zł,na początku stosowania może piec skóra na twarzy ale po kilku zastosowaniach już nie szczypie,można stosować profilaktycznie i też na wyskakujące pryszcze itp. jak już coś wyskoczy to stosując ten tonik po 2 dniach nie ma sladu po pryszczu - wysycha i odpada.Poleciłam już to moim znajomym i wszyscy byli zadowoleni.

Gość trądzik
no a jak zrobić tą maseczkę z cebuli czy ona jest skuteczna może lepiej pić herbatkę z bratka ? komu pomogło coś tych 2 rzeczy ;> ??

Gość magnetycznaa
najważniejsze żeby blizn nie było i żeby zeszły .. bo z pryszczami to ja sobie Poradze mam bardzo mało tylko parę czerwonych blizn błagam was o pomoc ! najważniejsze żeby mi nie zostały blizny na kiedyś ! ;(

Gość jolalojalna
ja robie tak: myje twarz tylko mydłem siarkowym rano i wieczor, przemywam twarz rumiankiem, jem tabletki SILICA, smaruje maścią z witaminą A .. alem i takze sotają slady ? moze isc faktycznie na solarium kto był i mu pomogło??

Gość mulawaa
Moze ktos zna dobry .. podkład do cery trądzikowej ? proszeo wpis

idz do apteki i popros o glinke zielona w proszku. Opakowanie 10 gr kosztuje 5 zl. Na pierwszy raz zrob maseczke z czalosci, konsystencja smietany, lub troche gestsza, calosc naloz na twarz, nie wolno dopuscic do wyschniecia, dlatego dopoki sie nie zmyje zwilzaj twarz woda. Ja potrafie trzymac mokra nawet i jakies 40 - 50 minut. potem codziennie do sylwka rob maseczke z polowy proszku. Na drugi dzien po pierwszej maseczce moze byc odrobine gorzej bo skora sie oczyszcza, ale po to rob nastepne maseczki. Kup sobie krem dla dzieci Johnsons shooting naturals. Np w rossmanie dostaniesz. Ja mam tragiczna skore, koszmarna poprostu, a to dziala.