Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertyjjmvncf

wyrwanie martwego zęba w ciąży! jestem w 5-tym tyg

Polecane posty

Gość wertyjjmvncf

musze go wyrwac bo sie okropnie zaczal psuc czy to ma wplyw na moje malenstwo?

Gość jesli dadza
znieczulenie to tak. wiec lepiej nie ryzykuj. a czy na wyrwanie bez znieczulenia bys sie zdecydowla? moze maja inne sposoby leczenia. na pewno cos musza robic w takim przypadku bo predzej sie z bolu zameczysz

Gość wertyjjmvncf
a ja slyszalam, ze znieczulenie nie ma wlasnie wplywu :o

Musisz pogadać z dentystą. Niech on zdecyduje czy lepiej dać znieczulenie teraz czy poczekać i wyrwać zęba później. Czasem pomimo wszystko lepiej usunąć od razu zęba, bo może doprowadzić do poważnej infekcji, np. zapalenia okostnej. Zależy od tego w jakim stanie jest ząb.

ja karmie piersia , dziecko ma 4 miesiace bylam u dentysty , teraz sa takie znieczulenia ze mozna isc smialo. Nalezy tylko powiadomic o stanie dentyste

Gość wertyjjmvncf
dzieki dziewczyny oczywiscie powiadomie lekarza zona mundurowego- sliczny bobasek :D

ja w 3 mies bylam u dentysty i mialam znieczulenie, powiedzialam o wszystkim ginowi i dentyscie, nie widzieli przeciwskazan pierwszy raz w zyciu mialam wtedy leczenie kanalowe mysle ze znieczulenie bedziesz mogla wziasc bez problemu, powedz tylko o tym dentyscie ;)

Gość hfdjhgkfjhg
mozna wyrywac bo to jest znieczulenie MIEJSCOWE-ja rwałąm 3 zeby w ciazy

hej!ja cała ciaze leczylamzebowze znieczuleniem i nie bylo zadnych przeciwskazan,to jest swietny okres na leczenie zebow bo kobiety maja zachcianki czesto w nocy i to powoduje pozniej wieksze komplikacje a po narodzinach zadko kiedy mamy czas na dentyste! nie powinnas sie martwic bo to znieczulenie tylko chwilowe i nie dostaje sie do krwioobiegu ww jakis wiekszych ilosciach! pozdrawiam

hej! to jak on jest martwy to chyba nie potrzebujesz znieczulenia:) to nie bedzie bolalo.pozdrawiam

Chyba jaja sobie robisz. Borowanie faktycznie nie będzie bolało, ale wyrywanie to usuwanie zęba z zębodołu, który nie jest martwy.

no nie wiem mnie nie bolalo.mialam usuwany martwy zab i robilam to na zywca-nie bolalo

Mój były mąż też miał usuwanego martwego zęba na żywca, tzn. nie całkiem na żywca bo z powodu stanu zapalnego i ropy znieczulenie prawie wcale nie działało i darł się gorzej niż ja przy porodzie.

moze dlatego ze nie mialam stanu zapalnego,to nie odczulam.nawet nie wiedzialam ze to juz po wszystkim:) ale to moze byc sprawa indywidualna

Stan zapalny może potęgować ból, ale przy ekstrakcji boli dziąsło a nie ząb. Ząb może być martwy, dziąsło nie, no chyba ze w skrajnych wypadkach o których tu nie rozmawiamy.

Gość wertyjjmvncf
no to bylam dzis u dentysty i ona stwierdzila, ze zab jest martwy ale skoro mi sie nic z nim nie dzieje- nie ropieje, nie boli to mam poczekac i po rozwiazaniu wyrwac. chyba, ze cos bedzie sie dzialo to wtedy wyrwiemy. no a ze nic z nim sie nie dzieje, to zostawiamy ...

Gość mopuch
Ja w 3 miesiącu, miałam znieczulenie z 4 zastrzyków, bo miałam nacinane dziąsła (niestety paradontoza zaczęła bardze szybko się rozwijać przy ciąży) i nie było żadnych problemów, lekarz widział o ciąży. Jedynie po zabiegu musiał mnie odebrać mąż, żebym sam nie jechała samochodem. Było to 6 lat temu, myślę, że teraz są jeszcze leprze znieczulenia.

ja to owiem tak!jesli to nie jeden zo statnich zebow i dbasz onie to spoko nie wyrywaj ale jesli to jest ostatnio zab i widomoze w ciazyma sie zachcianki i w nocy i nikt nie asil juz umyc zeow to warto by bylo nie czekac na stan zapalny bo bedzie trzeba antybiotyk a po co wtedy dziecko truc.spytaj jeszcze innego dentysty moze cos potwierdzi!