Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sough

Wygraj z rakiem - kampania społeczna

Polecane posty

Gość pierdoła jestes
w jakim Ty swiecie żyjesz,pomyśl troszke:)poobserwuj,co sie dzieje,liczy sie tylko kasa:)

mysle, ze jak ktos chce pisac o metodach naturlnych, pasozytach i tym, ze chemia nikogo sie nie wyleczy to powinien zalozyc swoj wlasny topic i tam glosic takie..zdanie.. nie wiem skad wynika to oburzenie. ktos chce zrobic cos dla innych, sprawic aby swiadomosc spoleczna wzrosla i nagle wszyscy narzekaja na lekarzy. moze czas cos z tym zrobic i domagac sie ukarania opiszalych lekarzy? marudzenie pod tym topiciem nic nie da, a moze tylko niektorych zniechecic do profilaktyki i odwiedzenia lekarza.. rozumiem wasze rozgorycznie, bo i mnie przytrafilo sie spotkac "lekarzy", ale nie to powod do tego aby wszystko negowac.

Gość klaps_
crazy_bogie ----- gdybys ty przez niekompetencie lekarzy stracila mozliwosc wyleczenia nieuleczalnej choroby tez bys byle rozgoryczona i pisalabys inaczej uwierz mi a co mama zrobic z tymi lekarzani jak ich ukarac za to ze nie postawili trafnej diagnozy ?

Gość Niestety ale
PIERDOŁA JESTEŚ ma rację. Nie łudź się, że współczesna medycyna ma cudowne lekarstwa na każdą dolegliwość. Współczesna medycyna konwencjonalna w bardzo w wielu wypadkach OPARTA JEST NA LECZENIU JEDYNIE OBJAWÓW – CZĘSTO BEZ SZUKANIA PRZYCZYN. W wielu wypadkach zamiast kupować jakieś drogie produkty, można zastosowć odpowiednią dietę a lekarstwa na pasożyty przygotować tanim kosztem samodzielnie. „Poza tym ogromnym obszarem działania medycyny oficjalnej (zresztą nie tylko tej dziedziny – „produkcji” żywności i wielu innych dziedzin również) zawładnęły brutalne zasady marketingu. Objawiają się one w dążeniu do sprzedawania różnego rodzaju produktów (np. leków) w jak największych ilościach i jak największym grupom ludzi. W agresywnym, pozbawionym moralności marketingu nie liczą się rzeczywiste potrzeby, lecz wmówienie potencjalnym klientom, że coś jest im niezbędne (bądź im pomoże). Jeśli nie jest to połączone z szukaniem przyczyn zaistniałej dolegliwości, lecz jest związane tylko z niwelowaniem odczuwalności zaistniałych objawów, uważamy takie działanie za niemoralne.” (cytat ze strony igya.pl)

widze po swoim tacie ze to wizytach u bionergoterapeutki jest lepiej...mniej go boli, moze wogole cokolwiek jesc...wiec jednak ta konwencjonalna zawodzi nawet w usmierzaniu bolu..

sough moglabys podac jakies namiary na ta akcje? tzn jakies linki,strony tip?

Taka kampania jest potrzebna od zaraz ! w tym dziale dziewczyna pisze ze ma powiekszone wezly chlonne i zle sie czuje a inni radza jej lewatywe z kawy albo leczenie woda utleniona !! Rece i nogi opadaja ludzka glupota i niewiedza jest ogromna ..

Gość pierdoła jestes
Masz racje ludzka niewiedza i głupota nie ma granic:)

Gość pierdoła jestes
Tylko co ta kampania mówi????czy to jest jeszcze jedna reklama dla poteznego,drugiego pod wpływem dochodowosci przemysłu farmaceutycznego ????a przeciwko chorym biednym ludziom???

dalej sie nie rozumiemy, to nie ten topic. ten topic ma na celu propagowanie profilaktyki! to co robia lekarze to juz inny temat, nie wspomne juz o medycynie naturalnej, ktor wedlug niktorych leczy wszystko... spotkalam sie z opieszaloscia lekarzy, ale nie generalizuje .

jakiego koncernu? widzales ten film? podawaj dokladne przykolady i dowody. bo na razie jest Cie wszedzie pelno, ale nic z tego nie wynika

Gość pierdoła jestes
Co to znaczy medycyna naturalna leczy wszystko???a medycyna akademicka co leczy????wiem co to za topik:)

kampania na pewno powinna byc skierowana do LUDZI aby wiedzieli jakich sygnalow swojego organizmu nie powinni bagatelizowac aby zmusic ich do myslenia pod tym wzgledem. Wtedy nie bedzie takich idiotycznych postow i odpowiedzi w formie \" lewatywy z kawy \" Poza tym badania profilaktyczne ....... to temat rzeka

Gość pierdoła jestes
a czy Ty umiesz czytac cezary???jakiego koncernu???no domysl sie????Oj wynika i to bardzo wiele tylko Ty masz klapki na oczach:(a szkoda:(

przed chwila na innym topicu chciales leczyc czosnkiem, ktory uwazanay jest za naturalny antybiotych infekcje wirusowa...samo mowi za siebie... a jak wiesz co to za topic to nie wiem czmu pytasz czmu ma slozyc ta kampania, wszystko jest zawarte w pierwszym poscie i linkach

podawaj przyklady a nie pomawiaj, widac, ze nawet nie byles na stronie tej kampanii... wiec o czym my mamy rozmawiac. nawet nie wiesz jakiego mam nicka..

Gość pierdoła jestes
lewatywa z kawy????hmmmm,wiesz co nie wysmiewałby tego tak pochopnie,napewno nie jest to lekarstwo na raka,ale wiele dobrego moze zrobic dla naszego organizmu,widze że Ty jeszcze mało wiesz:(

Gość pierdoła jestes
Ej crazy_bogie czy Ty naprawde nie czytasz dokładnie???ja chciałem leczyc czosnkiem??kogokolwiek???gdzie tak napisałem???ojoj pracuj nad emocjami:)

lewatywa z kawy moze roznic wiele dobrego dla naszego organizmu? nqapisz co konkretnie, tak samo jestem ciekawa jak ma sie ten czosnek do infekcji wirusowej.

napisales pod tematem o leczeniu infekcji wirusowej czosnkiem, ze lekarz nikomu nie pomoze i tylko medycyna naturalna, o ktorej byla mowa w temacie / czyli leczenie czosnkiem/ bedzie skuteczne. wiec pytam jak sie ma czosnek uwazany za naturalny antybiotych do infekcji wirusowej i pytam jak moze pomoc lewatywa z kawy?

Gość pierdoła jestes
ale krecisz cezary,ale Ty sie migasz:)napisałemże medycyna naturalna ,ale nie czosnek:)hehe co Ty pleciesz????

widze, ze brak ci argumentow, wiec nie aczynaj kolejnego tematu skoro jednego nie jestes w stanie zakonczyc. dzieki za linka, ale nie jest on dla mnie wiarygodny gdyz nie jest publikacja naukowa, nie ma tez nic na temat stanowiska WHO.

Gość pierdoła jestes
na wirysy moze byc zapper,srebro kolidalne,uncaria wilcacora,ale nie czosnek:)bałwan:)

Gość pierdoła jestes
No i dobrze że nie jest naukowa:)naukowe nie sa wiarygodne:)Krecisz ,kłamiesz,ajaja:)

przeczytaj jeszcze raz mojego posta na ten temat szczegolnie informacje zawarte w nawiasie, pozniej mow. widze, ze masz tez problem z odczytaniem mojego nicka. domyslem sie, ze nie jestes w stanie podac dokladncyh przykladow wiec dalsza polemika jest bez sensu.

co do tej lewatywy z kawy...no coz, jets to sposob jesli inne srodki nie dzialaja. moj tata czasami stosuje (dodam ze ma raka...)... a czosnek owszem ejst anturalnym antybiotykiem. tylko ze dziala na niewielka czesc bakterii, bo te ciagle sie uodparniaja. ale fakt faktem czonsek jest profilaktyka na roznorakie choroby ;)

Gość pierdoła jestes
Mi nigdy nie jest brak argumentów pamietaj!!!!!!!!!!!!!!Tylko nie bede sie wypowiadała na iles chaotycznie zadawanych pytań i jeszcze z pomylonymi faktami:)