Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hottie

gdzie kupie skorzane spodnie?

Polecane posty

Gość Hottie

chce spodnie ze skory, ale zeby byly obcisle. W jakich sklepach takie maja? Nie podawajcie linkow z allegro bo z racji na moje wymiary typu "pettite" to bez przymierzania moge zapomniec o tym ze beda na mnie dobre

Gość w szmateksie

Gość Hottie
nie chce uzywanych, chce nowe

Gość Alphafanka
Najlepszym pomyslem bedzie po prostu uszyc . W tych sklepach "masowych" raczej nic dobrego nie dostaniesz o ile w ogole dostaniesz ... Nowe spodnie ze skory kosztuja kupe kasy . Ja lubie markowe rzeczy i spodnie skorzane w mojej szafie tez sa znanych firm, tzn. GAP i Versace . GAP kupilam podczas wizyty w USA, natomiast Versace na amerykanskim Ebayu (cos jak allegro), takze ciezko mi cos radzic jezeli chodzi o nasz kraj . Ostatnio widzialam dosc duzy wybor w Toruniu, w sklepie LEE, w tym centrum handlowym przy Starowce .

Gość HOttie
o to chyba do torunia skocze. ^^ daleko wlasciwie nie mam..

Gość Alphafanka
Sklep jest chyba na 2gim pietrze w tym centrum handlowym kolo pomnika Kopernika, PDT (?) . Wrangler-LEE i tam na jednym regale sa skorzane rzeczy . No ale mowie, zadnej rewelacji tam nie ma, mimo wszystko polecam sklepy na zachodzie, wybor wiekszy i taniej . Na allegro tez jakas super okazja zawsze sie znajdzie, choc z rozmiarami moze byc ciezko . Moge sprzedac w razie zainteresowania moje GAPy, ale one sa wycierane i oryginalnie podniszczane, takze nie wiem czy by pasowalo . Ostatnio kupilam sobie takie GUCCIego i zamierzam isc w nich na sylwestra :P Podobno morozna noc ma wtedy byc to sie przydadza :) http://img45.imageshack.us/my.php?image=guccifd5.jpg

Gość Hottie
masz gdzies zdjecie GAPow? i jaki to rozmiar? tylko szczerze prosze ;p bo jestem bardzo drobna

Gość Alphafanka
Proszę : http://img206.imageshack.us/my.php?image=gap1iz5.jpg http://img144.imageshack.us/my.php?image=gap2pi1.jpg http://img144.imageshack.us/my.php?image=gap3nq7.jpg http://img206.imageshack.us/my.php?image=gap4yn4.jpg Sa o tyle ciekawe, ze sa oryginalnie podniszczane - na tylku i kolanach tak jakby sie upadlo na asfalt ;) kolor czarny . Staralam sie dobrze pokazac na zdjeciu . Wymiary: Dlugosc calkowita : 99cm Dlugosc nogawki od dolu : 22cm Pas : 75-76 cm Biodra : 100 cm

Gość Hottie
nie, nie zal. ojj za duze beda..

Alphafanka - mhm chętnie raz jeszcze zobaczylibyśmy Twoje fotki w takowych spodniach! Co do ochrony zwierząt - nie zapominaj obrońco przyrody że odzież skórzana w ponad 90 % (a w takim kraju jak POlska i w 100 %) robiona jest ze skor zwierząt hodowlanych - u nas to: świń , krów (cieląt), owiec (jagniąt) !!! I skoro zabija się np. taką krowę aby zrobić z niej hamburgery (którymi zapewne się objadasz a nawet jeśli jestes wegetarianinem to pamiętaj ze mimo to większość ludzkości jest wszystkożerna) to głupotą jest wykorzystać tylko mięso i resztę wyrzucić! To bylłoby wlasnie nieposzanowaniem przyrody! Skoro zabijasz zwierzę dla mięsa to wykorzystać należy także skórą (tą miększą do produkcji odzieży a tą twardszą do obuwia,) włosie (np do produkcji pędzli) i kości wraz z pozostałymi resztkami (np. do produkcjo żelatyny a byś na święta mógł się zajadać galaretą!). :) Zupełnie inną kwestią jest korzystanie ze skór zwierząt zagrożonych wyginięciem (calkowicie naganne jeśli w danym kraju mamy dostęp do zwierząt hodowlanych) czy też kwestię humanitarnego uboju zwierząt hodowlanych! I jeszcze jedna bardzo ważna kwestia - prawdziwie nie ekologiczna jest wlasnie tzw. skóra ekologiczna czyli sztucznie wytwarzana z produktów ropopochodnych (zanieszczyszczających środowisko CO2 i odpada fabrycznymi w czasie produkcji) i po zużyciu rozkladająca się setki a może nawet tysiące lat !!! Tak więc czy nie bardziej ekologiczne jest wykorzystanie skóry tej świni czy krowy którą człowiek udomowil tysiące lat temu i tak czy siak ją zaszlachtuje dla szynki czy hamburgerów ? Sorry takie jest życie ... P.S. zapraszam do dyskusji mrnemo@o2.pl

Gość Hottie
swietne, wlasnie takie chce, ale... bardzo za duze ;P niestety, w tym moj pech ze musze miec przymierzone i dopasowane. nie wie ktoras z was czy w jakims miescie jest sklep Galliano? Widzialam tam swietne skorzane spodnie ale byly juz tylko 27, ale od niego 26 jest na mnie dobry

Gość Alphafanka
nemo, musisz sie wpieprzac do kazdego tematu z tymi swoimi pseudo "przemysleniami"? :/ W kazdym temacie piszesz te same bzdety . Hottie, no szkoda ;)

Gość Alphafanka
link z allegro to skora tylko z przodu - z tylu jest bawelna .

No muszę Alphafanka.. muszę.. bo tylko w ten sposob można zmusić ludzi do myślenia... poprzez przekazywanie tych jak to nazwalaś \"przemyśleń\" .. na tym polega szerzenie wiedzy! i najważniejsze - NIE DO KAŻDEGO TEMATU - tylko tam gdzie wypowiedż jest na temat! ;) pozdrawiam P.S. ale specjalnie dla Ciebie już więcej w tym temacie się nie odezwę - co mialem do powiedzenia to powiedzialem.

Gość Willy
Hottie, a może kupisz sobie jakiś model Miss Sixty z takich spodni? Nie wiem czy takie widziałaś, ale niektóre fasony są świetne.

Gość Mr. Diabolo
Noo, fajne foto bardzo, super na nim wyszła :D Ślicznie

Gość i co kupilas jakies pokaz fotk

Gość właśnie kupiłaś jakieś

Gość i co kupilas jakies