Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikola

Okres za szybko o tydzien w czasie przyjmowanie tabletek

Polecane posty

Gość mikola

hej dzis poniedzialek a ja juz dostatalm okres, chociaz powinnam dostac w niedziele.. w listku jeszcze 6 tabletek, co to ma znaczyc? biore yasmij juz od poltora roku... mam teraz kontynuowac przyjmowanie tabletek, czy odstawic?? a co z przerwa- robic czy nie? a moze to objaw ciazy....:/ poradzcie prosze

Gość mikola
dziewczyny błagam...

Po zażyciu ostatniej tabletki następuje siedmiodniowa przerwa w czasie której powinno pojawić się krwawienie. powinnaś skonsultować to z lekarzem. przez kilka pierwszy miesięcy brania tabletek takie krwawienie może się pojawić. W innym wypadku trzeba zbadać przyczynę. Być może ze Twoje tabletki sa już dla Ciebie za słabe (maja za mało hormonów) i trzeba zmienić na mocniejsze. W każdym razie konieczna jest wizyta u lekarza w celu wykluczenia zaburzeń i ewentualnej zmiany tabletek.

Gość wesolutkkka
ja biore tabletki juz 4 rok i raz mi sie zdarzylo tak jak tobie mieć krwawienie z odstawienia ale tydzień przed przerwa 7 dniowa, konsultowalam sie z ginekologiem i uspokoil mnie ze to nic takiego. Jednakze jezeli zdarzy sie tak kilkakrotnie to mozliwe ze tableki sa nieodpowiednio dobrane i trzeba zmienic wiec badz spokojna. Wesołych Świąt!!!

Gość wesolutkkka
aa zapomnialam najwazniejszego TAK kontynuuj przyjmowanie tabletek

Gość krakowianka..
hej mikola. ja mam takie sytuacje juz od dawna:( niestey antykoncepcja hormonalna to metoda prob i bledów. u mnie na poczatku przyjmowania tabletek zawsze bylo wszystko ok. problemy (takie jak Twoje) pojawialy sie dopiwero po kilku miesiacach/ teraz mam juz 3cie tablteki. mam nadzieje ze w koncu bedzie spokoj. nic sie nie martw, przyjmuj tak jak trzeba wg ulotki i lec do lekarza jak szybko sie da. moze uzna, ze na;ezy zmienic rodzaj tabletek? pisze, zebys brala tak jak wg ulotki, bo mi zawsze lekarka tak kazala:) pozdrawiam bardzo serdecznie i nic sie nie martw, jak przyjmowalas wszystkie tabletki to jeste szabezpieczona!