Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cherry___

Czy to prawda, że....

Polecane posty

kiedy zdejmę z telefonu blokadę (ale ma on logo np. orange), mam na niego gwarancję i wogóle to czy przyjmą mi go w dowolnym salonie do naprawy?

utrata gwarancji po usunięciu simlocka jest niezgodna z prawem, jeśli serwis będzie strzelał z dupy wystarczy się trochę pokłócić. Ja tak zrobiłem i wymiękli.

No on się ze mną kłóci, że utracę gwarancję, ja uważam, że nie powinnam, sęk w tym, że telefon kupiłam na allegro i ja jestem z małopolski a telefon ze Szczecina...

skoro kupiłaś telefon na allegro, to proponuję skontaktować się ze sprzedawcą i zapytać, czy spowoduje to utratę gwarancji. Tacy sprzedawcy rządzą się swoimi prawami. PS: Na przyszły raz polecam zakup telefonu BEZ simlocka :)

jarek-84: i masz rację i jej nie masz ściągnięcie blokady sim lock u operatora lub u producenta (np przez kupienie u niego kodu odblokowującego - co zresztą mało który już robi) nie powoduje utraty gwarancji natomiast ściągnięcie sim locka np. w zwykłym komisie jest równe z utratą gwarancji (ingerencja w oprogramowanie LUB rozebranie telefonu) 🖐️

hmm skoro tak to już nie mam gwarancji :) do autorki - na Twym miejscu usunąłbym simlocka nawet za cenę utraty gwarancji :)

kupować czy nie? bo mój chłopak tak mi namieszał, że teraz sama nie wiem :O przed chwilą byłam pewna, żeby kupić, a teraz...

ja go mam:D dżoj już się tak nie psuje jak w starszych sony erykach ze względu na lepszą osłonę ów dżoja przed kurzem (nakładka połączona z klawiszami wokół dżoja) przy okazji od razu kup lepsze słuchawki np. HPM-70 (tylko się upewnij 10x że bierzesz oryginały bo na allegro połowa to podróbki) :)

za tą cenę polecam Motorole V3i trochę gorsza aparat ale telefon bardziej praktyczny i efektowny, ponieważ posiada klapkę :) aczkolwiek są ludzie nie uznający klapek, wybór należy do Ciebie.

ujdzie, biorąc pod uwagę, że ten sonacz jest grubości paczki fajek, telefon to telefon a nie aparat fotograficzny :)

nie, ja uparłam się na ten telefon :) ale ten osioł (wybaczcie, za to miłe określenie ;) ) mi ciagle mówi, że to, że obudowa jest z orange nie świadczy, że gwarancja też jest z orange, zwłaszcza, że instrukcja obsługijest po angielsku (on sam kiedyś sie naciął na allegro, bo kupił telefon z angielskim menu)

ale logo nie ma żadnego znaczenia jak telefon jest bez simlocka i na gwarancji to tak jest a gwarancja pewnie jest od sprzedawcy i tylko u niego można reklamować - chyba że daje gwarancję s-e a wtedy możesz reklamować w serwisach s-e. nie wiem jak w tym przypadku, trzeba pytać sprzedawcę. k810i to k800i tylko z brzydszymi lecz wygodniejszymi klawiszami i jest bardziej płaski. i ma jakąś tam dodatkową funkcję.

nie, z serii "w" mają małe wyświetlacze :P chciałąbym tel z dużym wyświetlaczem, dobrym aparatem i jakością dźwięku w przyzwoitej cenie :)

Gość Anuś123
jezeli sciagniesz simlocka poprzez orANGE bezposrednio to bedziesz miala nadal gwarnacje jednak jest to koszt 500 zl natomiasdt jezeli prywatnie to utracisz gwarancję

Wydaje mi sie ze to dotyczy tylko jak sie kupuje w salonie, wtedy po zdjeciu simlocka tracisz gwarancje a ona chce kupic na allegro od jakiegos goscia wiec to on bedzie jej ewentualnie naprawial ;> a nie zaden salon

Przecież w tym linku co podałaś-jeśli to jest ta aukcja z której chcesz kupić jest napisane, że nie ma simlocka już...więc w czym problem?

Gość Anuś123
wiem ze odsyla do serwisu, to logiczne chyba ale przez salon, nie wszedzie sa serwisy SE, No jak on bedzie napraqial, to za kazdym razem jak sie cos zepsuje to tak beda sobie odsylac, logiczne ze chodzi o gwarancje Orange..

ale te wszystkie v3 są już oklepane, bardziej niż k800 przynajmniej :D zresztą ja i tak planuję na coś ją wymienić, może na E650 :D

Gość Anuś123
nie polecaqm Motoroli V3 jak juz to V3xx