Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NightExpress

Psy w Sylwestra

Polecane posty

Moja suczka dostaje palpitacji serca, gdy słyszy petardy, natychmiast podkula ogon, zaczyna drżeć i czołga się (dosłownie!) do domu. Znacie może jakieś sposoby na złagodzenie objawów, oprócz podania leków uspokajających od weta? Teraz jest najgorszy okres dla niej, w mojej okolicy już od poniedziałku strzelają... :(

Gość do weterynarza
to przepisze leki

Gość asdasda
ja próbowałam wielu sposobów: - siedzenie z piesem - głaskanie, zabawa - włączenie muzyki - pies w miejsu, gdzie najsłabiej słychać petardy - wielka uczta dla piesa z najlepszych rzeczy w czasie huku ... ale niestety nic nie skutkowało. Kończyło się zawsze na leku uspokajającym (nasennym) u weta. Wet mówił, ze kilka psów zawsze schodzi na zawał ze strachu.Wolałam nie ryzykować

Gość jak zaczną strzelanie to
pogłośnij radio czy telewizor, nie pocieszaj, nie przytulaj, raczej zajmij go jakąś zabawą, daj do jedzenia smakołyk np. wysmaruj mu zęby pasztetem, to zajmię się wylizywaniem jedzonka, ponoć skutecznym sposobem jest nalanie psiakowi piwa do miseczki, troche sie ulula i nie zwróci uwagi na strzały :)

Gość kropelka deszczu
No wlasnie,najgorszym bledem jest pocieszanie i uspokajanie psa(wiem,bo to robilam)Wowczas piesek mysli,ze ty tez sie boisz i strach rosnie w miare glaskania.Boi sie wtedy najbardziej,gdy go uspokajasz.Fajne rady te wyzej,z pasztetem dobry pomysl ale z tym piwem...czy ja wiem..?Moj piesek jest tak bojacy,ze musialaby go rozpic.A miec psa alkocholika???!!! .