Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Thelma i Thermofor

do znających się na FARBOWANIU

Polecane posty

Witajcie! Mam pytanko - zrobiłam sobie (sama) pasemka farbą Garnier 100% color, która miała być ruda, a wyszła .. czerwona. Nie mogłam na siebie patrzec, więc poleciałam do sklepu dla profesjonalistów i kupiłam L`Oreal Marijel 8.4, śliczny rudy. Wg pani ze sklepu mial pokryć tą czerwień, cóż - nie pokrył. Tam, gdzie były włosy niezafarbowane, jest boski rudy, a tam, gdzie było czerwone - jest czerwone. Co robić???

Gość troche rozjasnic wlosy a
potem dac kolor!

Gość ffffffffffffffffffffffffffffff
ja bym kupila braz i zafarbowala ale jesli nie chcesz brazu to jesli pasemka sa dostatecznie wyraznie aby oddzielic je od reszty to ttrzeba je rozjasnic a potem ta farba dla profesjonalistow;)a najlepiej bedzie jak pojdziesz do fryzjeral)

Jak najlepiej rozjaśnić? Ta farba Majirel była mieszana z rozjaśniaczem - 6% profejonalnym mleczkiem. Nie wystarczyło. Czy jest szansa, że ta czerwień sie spłucze? A jeżeli teraz pokryłam ją nową warstwą farby - czy ma szansę się spłukać? Jestem o krok od zafarbowania naciemniejszy kolor - na pewno by wszystko pokryl... ale mi jest najlepiej w rudych!!

* pokrylam tą czerwień - w sensie, ze się nie złapało tak, jak wlosy niefarbowane, ale jednak może jakaś niewidoczna warstwa tej nowej farby na nich osiadła...

Gość ja myślę
że powinnaś iść do salonu fryzjerskiego żeby rozjaśnili Ci te pasemka (dekoloryzacja) a potem nalozyli odpowiedni kolor, pozdrawiam :)

.. i pomyśleć, ze to wszystko, bo chciałam podoszczędzić na fryzjerze.. ;) :P .. czyli że to się raczej nie wypłucze z tej czerwoności? W sensie - że ciut spłowieje..?

Pociesze Cie ja tez chcialam przyoszczedzic na fryzjerce .. :P i jest smiesznie :D

Gość prooooosze o pomoc
sory ze wbije do tematu, ale jak juz sie wypowiadają osoby znajace sie na farbowaniu, to moze ktos mi pomoze - czym zmyc szamponetkę na 24 mycia, ktora trzyma juz pol roku?? Szampony przeciwlupiezowe wcale jej nie zmywają. Jest taki szampon Biosilk ktory podobno usuwa efekt koloryzacji krotkotrwalej - myslicie ze powinnam go kupic i on mi zmyje ta szmponetke? Bo juz nie wiem jak to zmyc. Wlosy myje codziennie a to cholerstwo pol roku mi sie trzyma :/

..jak do tej pory, to niestety wypowiadam się głównie ja :P Co do szamponu nigdy nie zmyjesz go do końca! Zwłaszca, jeżeli była duża różnica Twojego koloru i szamponu! Nie da się - tak mi mówiły fryzjerki. Mozesz spróbować szamponem głęboko oczyszczającym (do kupienia w sklepach z wyposażeniem fryzjerskim) ale i tak całkiem go nie zmyjesz. Pozostaje nałozyć na włosy coś o zbliżonym kolorze do Twojego.

Ja raczej specjalizuje sie w blondzie a nie rudosciach ale wiem, ze najszybciej wyplukuja sie odcienie czerwone i rude wlasnie (mame farbuje na wiewóre :-P ) wiec moze sprobuj troche odczekac bo szkoda wlosow - dekoloryzacja to traumatyczny zabieg :-O proponuje myc wlosy intensywnie przez 2-3 tygodnie szamponem przeciwlupiezowym (najlepiej \"zżera\" kolor), zmyc ile sie da i wtedy nalozyc jeszcze raz ten sliczny rudy :-)

ffffffffff - to dziwne, ale dopiero teraz wyświetlił mi się Twój post??? Dziwne rzeczy dzieją się na Kafe. Myślę o tym brązie, bo zależy mi na Sylwestrze. Zastanawiam się, czy zafarbowanie włosów 2 razy w ciągu 4 dni nie spowoduje kompletnego wyłysienia :P ale może nie, jeżeli znowu kupię coś z serii Majirel... no i miało być oszczędnie, a 1 taka farbka to 40zł, a będą już 2 ;) Z drugiej strony kusi mnie, żeby przeczekać, jak radzi Minimika. Co myślicie??

Gość upupupupuoooup

Gość upupupupuoooup

Gość Afra
Witam serdecznie!Już od kilku dni usiłuję znaleźć jakieś sensowne informacje na temat dekoloryzacji włosów no i oczywiście adresy dobrych salonów...dlatego zwracam się do Was z gorąco prośbą o pomoc no i oczywiście licze na jakies profesjonalne porady.Zastanawiam sie czy to co chce zrobić jest mozliwe czy nie bo ludzie pisza rożnie.Czy mozliwe jest uzyskane jasnego blondu z ciemnego brazu???Od roku i 8 miesiecy nie obcinam wlosow,w sierpniu 2006 byly czerwone,pozniej brazowe pozniej fioletowe,jescze pozniej czarne ale kolor sie wyplukal i od 7 miesiecy stosuje natural & easy jasny popielaty braz,ostatnio jednak uzylam brillance ciemnego brazu.Naturalnie jestem srednia blondynka.Czy wogole mam po co isc do salonu czy mnie z niego wyrzuca jak uslysza co mam na wlosach??I czy wogole bede miala wlosy po takim zabiegu???Sa bardzo cienkie ale duzo wytrzymuja-przezyly np 3 lata temu rozjasnianie przez 3 dni po 4 godziny na sloncu woda utleniona.ups wyszlo sporo tego no ale jesli komus bedzie sie chcialo przeczytac prosze o rade i z gory dziekuje,pozdrawiam

Założyłam ten topik jakiś czas temu, już poradziłam sobie z problemem i pisze na wypadek, gdyby któraś z dziewczyn znalazła się w podobnej sytuacji. Zrobilam tak, jak radziła Miniminka (bardzo dziękuję 🌼 ), i poczekałam - także dlatego, że pobuszowałam na forum Wizaz.pl i poczytałam o trwałości farb. Dodatkowo kupiłam sobie w sklepie dla fryzjerów profesjonalny szampon głęboko oczyszczający. Myłam włosy 2 x dziennie przez 3 dni (do Sylwestra) i czerwony zniknął:) przeszedł w dość nasycony rudy i co prawda nadal różni się od \"boskiego rudego\" Majirel, ale myślę, zwłaszcza czytając opinie o farbach 100% color Garniera, że z czasem zmyje się całkiem. Pozdrawiam!