Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krieg

Strach przed zwiazkami

Polecane posty

Gość Krieg

Ponad rok temu skonczylem swoj pierwszy 1,5 roczny zwiazek, teraz mam 19 lat i trudno mi sie z kims zwiazac. Nie mam odwagi. Ogolnie dobrze mi sie rozmawia z kobietami, ale jako z kolezankami. Nie potrafilbym podejsc do tej wybranej i umowic sie. A potem przybija mnie mysl, ze trzeba zapewnic jej atrakcje, chodzic z nia gdzies, organizowac czas tak by sie nie nudzila, itd. Nie potrafie :/

Gość sandra 11111
to moze poszukaj takiej , ktora by Tobie czas umiala zagospodarowac??????:)))))

Gość poczatkujacaaaaaa
pozniej to juz samo se toczy(jelsi cos do sebie czujecie) i pomysly same wpadjaa do glowy i radoscia jest dla was to, ze mozecie to robic razem:)nie boj sie.

Gość Krieg
Mam taki strach, ze kobieta moglaby sie po jakims czasie znudzic ze mna, bo nie jestem typem do przesady imprezowym.

Gość a teraz chodz tu do mnie
I myślisz ze stanie się cud?? facet musi mieć jaja weź się w garść i zacznij żyć nikt za Ciebie życia nie przeżyje!!!! Kurcze marnujesz najpiękniejsze lata swojego życia

a jak nie masz odwagi to udawaj że masz.. Metoda maski, bardzo skuteczna powodzenia

Ale maska i tak prędzej czy później opadnie. I co wtedy? Moja rada - szukaj mniej imprezowych, spokojnych. No i nie martw się o przyszłość, masz chłopie dopiero 19 lat.

Gość Krieg
Chodzi o to, ze nie mam odwagi z kims byc... na poczatku powtarzalem sobie, ze mam czas, ale teraz czuje, ze go marnuje. Moja byla przez ten rok kiedy bylem sam, byla juz z dwoma innymi. A ja nie widze kandydatki.

Gość Krieg
Ej, ale ja nie jestem taki, ktory zupelnie nic, po prostu znam typow, ktorzy caly tydzien baluja, a ja do takich nie naleze. Nie jestem taki spokojny kiedy jestem w towarzystwie. Chodzi o to, ze nie jestem taki, ze zabiore cie tutaj, tam, itd. nie wiem jak tam bywa w innych zwiazkach, bo mi sie wydaje, ze niektorzy to sa wszedzie gdzie sie tylko da.

Ale po co Ty sobie tym głowę zawracasz? Masz 19 lat, przez kolejne 10 nie musisz tworzyć żadnych poważnych związków z kobietami. Nie myśl o związkach, po prostu poznawaj dziewczyny i się baw póki możesz. Gdybym ja tak mógł cofnąć się o te 10 lat :)

Gość cioteczka_dobra_rada
Vann, gdzieś Ty sie podziewał? Tęskniłam jak diabli !!! 😭 Dawnom Cie nie widziała.

Gość Krieg
Chyba niepotrzebnie tak wczesnie wdawalem sie w jakies zwiazki :P mialem 16 lat dopiero i juz pierwsze doswiadczenia erotyczne. Mimo, ze wczesnie zaczynalem to i tak pozostalem prawiczkiem :/ i to tez mi ciazy.

Bo ja mam zmienność nastrojów, a co za tym idzie - również nick niestały.

No to niestety, jeśli mi się nie przypomnisz, to będziesz mi obojętna ;)

Wsio rybka. W moim przypadku to standard. Jakoś przeżyję. :)

maska to tylko w dodaniu sobie odwagi...po to żeby zacząć, podejść, zagadać... nie mówi się nie potrafię, nie mogę!!!! dasz radę:))

Gość Krieg
Wszystko inne dam rade zrobic, bo sie nie poddaje, ale z tym... co jest moim problemem w tym przypadku? Brak pewnosci siebie. Mam duzy deficyt tego... Bo to nie jest niesmialosc tylko brak pewnosci. Bo jak ja mam to jest zupelnie inna sytuacja.

Gość to pracuj nad soba
jak ktos mowil wyzej to opiero 19 lat chlopie a gadasz jakbs zaraz mial umrzec wypracuj u siebie te cechy na ktorych ci zalezy a wtedy lasek na peczki ;p

i tak Cię lubię , fajny jesteś :)) szkoda tylko ze taki młody ;) musisz z tym walczyć..sam o tym Wiesz.. myślę że niepotrzebnie się programujesz... poczytaj sobie w wolnej chwili http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3354831&start=0 mi to pomogło zrozumieć wiele spraw :) pozdrawiam dobranoc

Gość kobitkaMala
Byc moze to cie napina, bo masz wrazenie, ze cos MUSISZ. Nic nie musisz, to nie bedzie dziecko, a dorosla kobieta. Jelsi ona bedzie od ciebie cos ZADALA, to juz jest toksyczny zwiazek.

Gość Krieg
No juz jestem taki typ, ze boje sie wyimaginowanych sytuacji. Ale to wszystko przez brak pewnosci siebie, ten rak na duszy zzera mnie od zawsze. Wiele osob moze mnie postrzegac jako przebojowego, a nie wiedza co sie dzieje w mojej glowie :P to duzo kosztuje :) gdybym tylko tak nie przejmowal sie kazdym, gdybym nie czul sie gorszy :/

Gość Krieg
Z tymi laseczkami to nie jest zle. Jedna juz mialem, druga o mnie zabiegala, pozniej mialem krotki romans z kolezanka, ktory przerwalem, bo nic do niej nie czuje, a wrecz przeciwnie nawet momentami. Teraz kolejna, ktora pamieta mnie jeszcze z liceum i zaprosila mnie na studniowke. Widze, ze mam jakies powodzenie, ale nie potrafie zaakceptowac siebie po prostu.