Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kumpel koleżanki

Zboczony lekarz rodzinny w przychodni.

Polecane posty

Gość kumpel koleżanki

Jest takie małe miasteczko w Wielkopolsce gdzie jest przychodnia. Miasteczko niewielkie + wsie dookoła. Lekarzy rodzinnych jest dwóch. Jeden z nich to zboczeniec. Jak przyjdzie jakaś dziewczyna 18-22 lata to mówi, żeby się rozebrać do badania. Nic dziwnego w sumie. Dziewczny zdejmują bluzki , staniki zostawiają. A lekarz w czasie badania każdej zdejmuje stanik. Czasem tylko to, a czasem obmacuje piersi. Jak pacjentka pyta co pan robi, to on odpowiada, że bada. Gdzie takie rzeczy się zgłasza? Czy ludzie na wsiach i w miasteczkach są aż tak głupi? Wiem to od koleżanek dwóch, które mieszkają w pobliżu. Jedna mi to opowiadała w dzień, w którym była badana. Może sądzicie, że tym dziewczynom to się podoba skoro na to pozwalają, ale ta moja koleżanka ledwo mówiła, była w lekkim szoku. Coś jak kobieta po gwałcie, nawet nie bardzo chciała o tym mówić. Ja się jej pytam dlaczego mu nie dała w twarz, a ona że była tak zaskoczona, że nie wiedziała co ma robić :O Potem pytam się dlaczego nikt mu michy jeszcze nie sklepał, albo gdzieś nie doniósł. A ona ,że to przecież lekarz to on ma tutaj poważanie jak nikt inny :O Pytałem się jeszcze później innej koleżanki, która mieszka w pobliżu i ona mówi,że też ją to spotkało. Od razu jej się humor zepsuł jak pytałem o tego lekarzynę i nawet nie chciała o tym gadać. Czy naprawdę kobiety nie umieją sie szanować czy jak? :( Swoją drogą to taki mądry jestem, ale sam nie wiem co zrobić. Jakby to była moja dziewczyna to chyba bym kolesiowi gnoju narobił. A tak to te koleżanki moje nawet nie chcą tego wspominać. Szok. Podobnie jak na wsiach dziewczyna jak w ciążę zajdzie to od razu stwierdza,że jej wina i nawet nie chcą te laski alimentów od ojców, bo by wieś powiedziała,że nie dosyć że się pusciła to jeszcze się mści :O Zresztą w miastach też tak jest, bo sam z miasta dużego jestem. Szok. Co o tym myślicie?

Gość kumpel koleżanki
Moje koleżanki to nie są żadne dziwki. Jedna jest w liceum i jak do tej pory nawet się nie całowała z facetem. Dlatego też jeszcze bardziej ją to boli,że pierwszy raz ją ktoś macał w takie sytuacji. A druga miała jednego faceta i jest nadal dziewicą (tak mówiła). I teraz studiuje na UAM w Poznaniu, także to nie jest jakaś lafirynda.

Gość Prawie molestowana
kumpel koleżanki >>A ja mieszkam w jednym z największych miast w Polsce i spotkała mnie taka sama sytuacja. Zdarzyło się to jak miałam 20 lat (czyli 4 lat temu) poszłam do lekarza rodzinnego bo miałam grypę zdjęłam bluzkę żeby lekarz mnie osłuchał, a ten do mnie z tekstem „proszę zdjąć stanik” ja w pierwszym momencie byłam ogłupiała i nie wiedziałam co zrobić, doktorek powtórzył „Proszę zdjąć stanik” odpowiedziałam, że nie. Koleś głupkowato się zaśmiał i powiedział, że mam zdjąć stanik do badania. Jak się wtedy wkurwiłam, wywaliłam kolesiowi, że może mnie zbadać w staniku, bo to nie jest badanie piersi tylko osłuchanie, i żeby nie był taki cwany bo go pozwę o molestowanie. Oczywiście prawda jest taka, że nie doniosłam o tej sytuacji która mnie spotkała żadnej instytucji, z powodu głupiego wstydu. Rozmawiałam z paroma koleżankami, i im ten sam doktorek też kazał ściągać staniki a te głupie zdejmowały i mu cyckami świeciły. Po tej sytuacji strasznie się zraziłam do facetów lekarzy, teraz chodzę do babki lekarki i nigdy nie kazała mi ściągać stanika w czasie osłuchiwania. Morał z tego taki, że takie sytuacje zdarzają się nie tylko na wsiach ale również w dużych miastach, a kobiety nie wiedzą jak się zachować, bo o tym się nie mówi, nie uprzedza się etc. W Stanach Zjednoczonych, jak kobietę bada lekarz mężczyzna, przy badaniu musi być obecna kobieta pielęgniarka aby nie dochodziło do takich sytuacji.

może to zabrzmi nieczule, ale pozwalają sobie, cwaniaki, bo ŻADNA z was nie zgłosiła incydentu. to niby czemu mają się bać? mieć wyrzuty sumienia? skoro wie, że problemu żadna kobita mu nie zrobi? myśleć, dziewczyny ;)

Gość Prawie molestowana
hellishbloodystorm >> Masz racje, ja mam do dziś wyrzuty sumienia, że tego nigdzie nie zgłosiłam :o co prawda ja nie dałam się molestować, ale jest masa dziewczyn którym ten oblech nadal będzie macał cycki 😭 Ja się po prostu wstydziłam o tym mówić :o

Gość kumpel koleżanki
No właśnie. Ale dlaczego się wstydzą? Wiem, reakcja otoczenia. Ale niby tyle kobiet popisuje się feminizmem, a jakoś nie bardzo walczą o swoje koniec końców. No i w Polsce chyba bardziej o molestowanie oskarża się dla zemsty, albo wręcz zmyślają bajki czasem niektóre kobitki. A taka, która faktycznie jest molestowana boi się i siedzi cicho :(

Gość wielki robal 1999 i 1/3
przesadzasz :D każdy lekarz musi zbadać pacjenta a żeby go zbadać to musi go dotknąć jak cię lekarz łapie za klatkę piersiową w czasie badania to nic nie mówisz bo to facet a kobiety są płcia przeciwną i mimo że to moze mieć podtekst jest tylko obowiazkiem ;) lekarz ma prawo dotykać pacjenta

kumpel i prawie - cóż, niestety często w lokalnych srodowiskach byłoby tak: "to ta, co pana doktora po sądach ciąga, i na co to jej, kto nas będzie leczył, pieniędzy się zachciało z odszkodowania" itp.. oraz "siedź cicho, najwyżej nie pójdziesz, mało się wstydu najadłaś?" i tak dalej a dziewczyna co? zżera ją ten wstyd, ale sobie zaczyna racjonalizować, usprawiedliwiać, przestaje o tym myśleć, pewnie zmienia lekarza. po co robić szum, mówi się trudno, może ktoś inny zgłosi. a w tym czasie doktorek maca kolejną szesnastkę w gabinecie

Gość Prawie molestowana
kumpel koleżanki>> ja nie zgłosiłam tego, bo chciałam o tym zapomnieć, nie chciałam tego wywlekać, poza tym wiedziałam, że będzie to trudne do udowodnienia. No i ten wstyd, że mnie to spotkało :o że jak zacznę się sądować z lekarzem to ludzie zaczną gadać, że jestem ofiarą molestowania i inne głupoty :o

Gość Aha................
Czy możesz powiedzieć jakie to miasto? Dziwnie mi pasuje do mojego...

Gość Prawie molestowana
Aha................ >> jeżeli pytanie skierowane jest do mnie, to lekarz ten przyjmuje w Łodzi

hmm, to cyba zalezy o jakim \"macaniu\" mowimy. Mnie ginekolog bada piersi podczas rutynowej wizyty. jak bylam mlodsza (11-12 lat) i poszlam do laryngologa-kobiety, ta kazala mi sie calkiem rozebrac (gora) w obecnosci mojej mamy i studenta-praktykanta. ta pierwsza sytuacja byla dla mnie normalna, druga juz nie i wtedy mialam duze opory zeby, sie rozebrac (do osluchania wlasnie). Nie podejrzewam kobiety o sklonnosci seksualne wobec 12 letnich dziewczynek, wydaje mi sie, ze lekarze po prostu traktuja ludzi na tyle przedmiotowo i rutynowo, ze nie patrza na pacjetnki seksualnie.

Lola Lu - z tym przedmiotowym to poniekąd prawda. ALE co do badania piersi - co innego ginekolog, co innego lekarz rodzinny osłuchujący klatkę piersiową, w czym stanik założony zupełnie nie przeszkadza

Gość Prawie molestowana
Lola Lu>> co innego padanie u ginekologa, który bada piersi, a co innego kiedy lekarz rodzinny karze ściągać stanik do osłuchania płuc :o

Gość Prawie molestowana
Lola Lu>> aha zapomniałam dodać, skoro ten lekarz podchodzi do pacjentek przedmiotowo, to dlaczego nigdy nie każe ściągać stanika starszym babką? Moja przyszła teściowa chodzi do tego doktorka i nigdy nie kazał ściągać jej biustonosza. Ten zbokol po prostu chce pooglądać młode piersi :o

Gość Prawie molestowana
hellishbloodystorm > >Na oko to jest teraz przed 40, jest internistą, pracuje jako lekarz rodzinny, więcej danych nie znam :o

tak jak pisalam, lekarka-laryngolog kazala mi sie calkiem rozebrac do osluchiwania, w dodatku w obecnosci praktykanta- pryszczatego studencika, niewiele starszego ode mnie :/ (mialam wtdy jakies 12 lat). Nie sadze, zeby chodzilo o molestowanie, pewnie nie zwracaja uwagi na takie, w ich mniemaniu, "drobiazgi" jak wstyd czy dyskomfort mlodych kobiet, pacjentek. Przykre to, ale niekonicznie musi swiadczyc o molestowaniu. To powazny zarzut.

Gość Prawie molestowana
hellishbloodystorm >> dokładnie :o ech, jak sobie teraz o tym przypominam to mi się rzygać chce :o

Gość kumpel koleżanki
Aha................ to miasteczko to Stęszew.

LoLa Lu - jak studencik, to nie taki "niewiele starszy" ;). i zrozum, dyskomfort dyskomfortem, ale przekraczanie uprawnień ze szkodą osoby trzeciej to inna sprawa. a co do laryngologa, to było tylko osłuchiwanie? może miałaś nawrotowe schorzenia?

Gość Prawie molestowana
LoLa Lu>> wiesz 12 latka, to jeszcze dziewczynka, lekarka mogła nie pomyśleć, że czujesz się już jak mała kobieta, i choć zazwyczaj na klatce w tym wieku mało która dziewczynka ma piersi to nie chce się tak obnażać. Ale koleś który młodym dziewczyną karze ściągać staniki do osłuchania a starszym babką już nie, w moich oczach jest podejrzany.

Gość kumpel koleżanki
Nie jestem lekarzem, ale po co przy przeziębieniu macać piersi? :O Jak byłaś u ginekologa to moze i trzeba było zbadać piersi, nie znam się. No i ciekawe, że właśnie ten lekarzyna obmacuje tylko licealistki, młodsze studentki. Młode dziewczyny inaczej się bada czy jak? Dla mnie to zwykły zboczeniec i tyle.

Gość kumpel koleżanki
Ten koleś to nawet sam te staniki im zdejmuje jak np osłuchuje plecy to rozpina stanik i już. A laska nie wie co jest grane jak nagle jej stanik spada.

kumpel - facet, ale te dziewczątka po to mają ręce i język, żeby ich użyć, nieprawdaż? fakt, pierwszy raz może być zaskoczeniem, ok, nie zrobi nic, bo ją to wbija w ziemię. ale drugi, trzeci?

Gość kumpel koleżanki
Ja wiem o tym. Dlatego też generalnie ten koleś robi tak zawsze jak taka pełnoletnia pacjentka przyjdzie pierwszy raz. A potem to chyba zależy od dziewczyny. Nie wiem dokładnie, bo moje koleżanki nawet gadać zbytnio nie chcą o tym. Zresztą taka smarkula 18- letnia jak nienauczona jak reagować to się nie dziwę. Jakbym trafił na komisariat i by mnie zaczęli pałować nagle to też nie wiem co bym zrobił. Także jestem w stanie zrozumieć te dziewczyny, ale z drugiej strony to ich nie rozumiem.