Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _karioka_

Da się stwierdzić kilkudniową ciążę ?

Polecane posty

Gość _karioka_

Możliwe, ze jestem w ciąży od 2 dni. Spokojnie - planowanej :). Jednak teraz mam dylemat. Za 3 dni Sylwester. Czy jest możliwe stwierdzić 31 grudnia że jestem lub nie jestem w ciąży ? Chodzi o to ze z chęcią napiłabym się alkoholu w ten dzień gdybym na 100% mogła wykluczyć ciążę. Okres mi się skończył 23 a święta i wigilia to wzmożone starania o dziecko ;)

Gość Taki mały leśny ludek
Dziewczyno już się chyba raz pytałaś ! Nie da rady, rozumiesz. Nawet test ciążowy nie wykryje ci po 2 dniach ! Nie dociera ! Kup sobie test, przeczytaj ulotkę i się wszystkiego dowiesz. Nie panikuj !

skąd ta pewność że od 2 dni ?? zapłodnienie może wystąpić pare dni po stosunku...w ciąże nie zachodzi się tak szybko..Jedyny sposób na spr czy jesteś w ciąży to test z krwi.

Gość Taki mały leśny ludek
A alkohol nie ma wpływu na ciążę kilkudniową !!! Przestań !

Gość fajna mamuśka z ciebie
:O planowałaś ciążę, masz świadomość, że możesz być w ciąży i mimo to masz ochotę się napić??????? ile ty masz lat? dorośnij!:O

Gość mikamiki
ja na pierwszym usg bylam dokladnie w 38 dniu cyklu i ledwo gin widzial ciaze wiec mysle ze Ty ze swoimi 2-3 dniami nie masz po co wogole isc zreszta skad takie pytanie? to chyba kazdy wie ze tak mlodej ciazy to ci nikt nie potwierdzi jezeli podejrzewasz ciaze mozesz sobie cos wypic, co nie znaczy ze masz sie "nawalic" zeby nic nie pamietac jezeli plnujesz dziecko i jestes na tyle dojrzala to musisz liczyc sie z pewnymi umiarami

Nie da się :o Po pierwsze od stosunku do zapłodnienia może minąć może nie kilka dni, ale jakieś 48 godzin, po drugie, zapłodniona komórka jajowa zagnieżdża się po według mojego podręcznika po jakiś 8 dniach, a według drugiego, nawet do 12 i dopiero od tego momentu można mówić o ciąży.

Nie da się stwierdzić ale nawet jak się napijesz to do tygodnia po zapłodnieniu ciąża odżywia się ciałkiem żółtym , po 7-10 dniach dopiero jak się zaimplantuje w macicy zaczyna pobierać m.in. to co zjesz i wypijesz .

Gość 76767676767676
co jest ważniejsze ;dziecko czy alkohol dla Ciebie? Ja kiedy podejrzewałam,że moge byc w ciąży umierałam od bólu głowy,ale nie wziełam lekarstwa.Wolałam cierpiec niż zrobic krzywde dziecku.dodam,że jak mnie rozboli głowa to leki typu apap to na mnie nie działają a mocniejsze jest obawa zażywac. Jeżeli się nie napijesz alkoholu to chyba też sie będziesz dobrze bawic? Ja w ciąże zaszłam w 9dniu cyklu.Rób jak uważasz.

Gość ggjhjjh
SKoro juz 3 dni pred masz ochote na alkohol - pij ! Skoro to wazniejsze.

nie da sie sprwadzic bo jak każda by chciał wstac po seksie z łóżka i powiedziec no jestem w ciązy ale nie tak szybko sie zachodzi ja byłam w ciąży i własnie w zeszłym roku w sylwestra byłam w 6 tyg i troszke wypiłam i nic mi sie nie stało czasem w icąży wypiłam bo ochota była a synuś zdrowy