Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość black read white

jak długo wasze dzieci ssaly smoczek ?

Polecane posty

Gość black read white

gosiafrancja -----Długo :) Ale może napiszesz co zadziałało :) Być może jakiś Twój sposób mi w tym pomoże bo póki co to klapa :(

Princpolo wiesz dlugo probowalismy chowac smoczka,ale wieczorem nie chcial usnac i byl placz (bo od jakiegos pol roku tylko na noc mial smoczka).Natlumaczylismy sie,ze on jest duzy chlopak,ze tylko male dzieci maja smoczki i pewnego wieczoru maz powiedzial mu,ze Spiderman zabral smoczka dla malej dzidzi.Nie wiem jak to sie stalo,ale od tamte pory koniec ze smoczkiem.Ostatnio znalazl innego to wyrzcil sam go do smieci.

moj do 15 miesiecy :-o odcielam smoka i bylo po sprawie, w 2 dni sie odzwyczail , obylo sie bez halasu, sam widzial ze smoka nie da sie juz ciagnac bo jest obciety i wyrzucil :)

moim zdaniem blad tkwi w mamach bo ja tez chowalam dawalam i wogole,a w koncu sie wkurzylam bo juz od mycia po upadku nie nadarzalam i wiecie wrzucilam wszystkie do kosza wywalilam z dala ode mnie i byl spokoj a jak dzieci chcialy to powiedzialam ze fuj piesek zabral i koniec a jak plakalyto powtarzalam i robilysmy nonono piesek a na drugi dzien ani slowa nic nie bylo tematu smoczka.proste i dziala!

Proste bylo moze u Ciebie my jak schowalismy wszystkie smoczki to maly trzy noce nie spal tylko plakal.......kazde dziecko jest inne

Gość Wioka fiolka
Mój synek ssał smoczek do 5 miesiąca .

Gość aieaouy
średnio 3 lata mam trójkę dzieci

gosiafrancja a bralas pod uwage ze byly schowane i ty mialas poczucie ze go wyciagniesz w ostatecznosci!ja jak wyrzucilam wiedzialam ze nie ma ratunku i wyobraznia w wyperswadowaniu wziela gore wiec sprobuj poprostu wyrzucic i zobaczysz skutki natychmiastowe

Tyna moj maly sam wyrzucil go do kosza (najpierw schowalam i powiedzielismy,ze zabral spiderman,pozniej on go znalazl i sam wyrzucil)

moja do 12 grudnia tego roku.(ma rok i 9 miesiecy)kupilam jej kauczukowy smoczek i jej nie smakowal(silikonowy schowalam).wiec na noc poszla juz spac bez smoka i tak juz zostalo.

Mój synek do 4 miesiaca, stwierdzilam ze im szybciej go oducze tym lepiej. Poczatkowo pchal sobie palce do buzi, ale teraz juz jest OK (ma 6 miesiecy).

Gość pomidorkowa
a moje dziecko 7 miesięcy, potem zaczęłam podawać bardziej dorosłe i chyba smaczniejsze dania, jakieś słoiczki, bobofruty itp. i zasmakowało bardziej. do smoka nie chciał wracać :)