Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadymiara

mdlosci

Polecane posty

Gość zadymiara

czy mdlosci moga byc popoludniu i wieczorem

Gość zadymiara
czesto mnie zbiera mdlosc ale nie mam czym zwracac czy to sa objawy ciazy

Mdłości to objaw problemów z układem trawiennym.Zrób test.

Gość DO ngLka
o czym Ty mówisz??? nigdy w życiu nie miałam problemów z układem trawiennym, a obecnie jestem w ciąży i przez jakieś 2 tygodnie miałam dokładnie coś takiego co opisuje autorka topiku - od rana do wieczora więc to bardzo możliwe

ALE JAK SIE MA POBLEMY Z UKŁADEM TRAWIENNYM TO MA SIE I MDŁOŚCI :[ to nie tylko objaw ciąży, ja mam mdłości jak mam kaca :P wiec zamiast durnie sie zastanawiac czy to ciąza czy wrzody najlepiej zrobic test

Gość DO ngLka
myślałam, że kwestia ciąży, jeżeli chodzi o autorkę topiku, jest ustalona... ja bynajmniej nigdy w życiu nie czułam czegoś podobnego jak te mdłości teraz w ciąży, nigdy

DO ngLkaTo poczytaj, że w ciąży pojawiają się często problemy z układem trawiennym bez względu na to, czy miało się je wcześniej. Organizm dostosowuje się do nowego sposobu przetwarzania.Inną sprawą jest to, że Ty jesteś w ciąży a autorka DOPATRUJE się ciąży TYLKO na podstawie mdłości. Widzisz różnicę?

A w ciąży dodatkowo za mdłości mogą odpowiadać hormony. Co nie zmienia faktu, że nie powinno się podejrzewać ciąży na podstawie samych mdłości - co właśnie próbuje zrobić Autorka tematu.

Gość DO ngLka
pierwszy post sugerował, że kwestia ciązy jest ustalona i autorki topiku zatem nie wiedziałam, że dziewczyna tylko snuje domysły natomiast coś o opisuje jest jak najbardziej możliwe w ciąży

Wiem, że jest możliwe, bo cały dzień się dziś zastanawiam, czy zwrócić, co zjadłam, czy siedzieć i męczyć się z nudnościami. Wybrałam drugie :-)ALE miewałam to i bez ciąży :)

Gość DO ngLka
to współczuję, bo nie wyobrażam sobie męczyć się tak bez powodu:( to jest coś okropnego:O ale dla dziecka to wiadomo, człowiek jest wiele w stanie znieść;)

Gość DO ngLka
kurde, NgLka - jesteś w ciąży??????? :)

Dla dziecka to ja mogę się tak męczyć codziennie. Długą na ciążę czekałam :)Ale wiadomo, że wolałabym nie męczyć się wcale.

nglka - GRATULACJE !!!! Po cichu Ci kibicowalam :) Trzymam kciuki zeby dolegliwosci minely :) I zeby dzidzia rosla zdrowo ;)

Gość DO ngLka
wiem:) wiem, że długo czekałaś:) nie raz rozmawiałyśmy wcześniej:) to fantastycznie!!! bardzo się cieszę i gratuluję Ci:)

Gość DO ngLka
wiesz co, wiem, że tęga głowa z Ciebie w tych sprawach;) więc może podpowiesz mi tylko w którym ja jestem tygodniu jeśli dziś jest 63 dzień mojego cyklu czyli od ostatniej @ minęło dokładnie 9 tygodni zatem powinnam mówić od jutra, że to 10-ty tydzień czy 9-ty? jak to jest?

Sorki, ze sie wtrace. Jak dla mnie to 10-ty tydzien od jutra. Bo inaczej nigdy nie byloby 40-tego :) Ja tak sobie licze, mam 16 tygodni i 1 dzien i jestem w 17-tym tygodniu .

Gość DO ngLka
dzięki Surfitko:) tak też myślałam:)

Nie ma za co. Niekotrzy maja odmienne zdanie. Ale latwo to wytlumaczyc, bo rzecz jest analogiczna jak z miesiacami. W 5-tym jest sie wtedy jak sie skonczylo 4 i trwa piaty :)

DO ngLka -> dziękuję :-)63 / 7 = 9. Skończyłaś 9 tygodni i od jutra zaczynasz 10ty.

Gość DO ngLka
dzięki dziewczyny:) ja też tak liczę, ale niektórzy to jakoś tak cudują, że np. jest 7 tydz. i 3 dni czy jakoś tak (tutaj na forum), że czasem człowiek głupieje:D

Bo są 2 szkoły1. Liczenie wg OM /daty ostatniej miesiączki/2 Liczenie od poczęcia /bardziej praktycznie bo dzięki temu data ew. porodu może być bardziej wiarygodna/To 1 stosuje sie gdy kobieta nie wie kiedy mogła zajść w ciążę.

I to 1 stosuje się też bardziej powszechnie (większość osób wg tego liczy) dlatego zazwyczaj podaje się tc licząc od daty ostatniej miesiączki.

Gość DO ngLka
nie, mnie chodzi o to, że niektórzy zamiast mówić np. 10-ty tydzień to mówią np. 9 tydz. i 3 dzień (tu na forum), bo liczyć, to ja liczę tak jak lekarze od ostatniej @ choć swoje wiem;) to znaczy kiedy miałam owulację;)

No bo wtedy jest konkretniej ale skoro jedno i drugie jest prawidłowe to nie ma co rozkładać na części pierwsze ;)

Gość DO ngLka
też tak uważam i w takim razie od jutra zaczynam 10-ty tydzień, a Ty od kiedy zaczynasz 7-my?