Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak się boję

boli mnie brzuch ,a jestem w ciąży

Polecane posty

Gość tak się boję

jestem w 4 tygodniu ciazy ,i strasznie boli mnie brzuch tak jak na @ co moge zrobic? czy to cos zlego?czy ktos tak mial i bylo to normalne? boje sie!

Gość opetana
wez nospe a jak nie przejdzie to do szpitala jak najszybciej

boli dlatego, bo macica się powiększa:) to jak najbardziej normalne, więc się nie martw:) poboli przez pierwsze tygodnie i przestanie:)

Gość ja tez tak uwazam
to normalny objaw macica sie rozciaga i dlatego jak by sie pojawila krew badz skurcz to wtedy mozna sie niepokoic, a nospa na to nie pomoze trzeba przeciarpiec

Nospa pomoże -jest typowo rozkurczowa i jak najbardziej wskazana w takich bólach, fakt na poczatku ciazy boli brzuch jak na @ i to normalne ale...jak bedzie to ból nasilajacy lub przypominajacy skurcze albo pojawi sie plamienie natychmiast jedz do szpitala...wiem co mowie- ciaza zagrozona i przelaezałam wiekszosc ciazy na podtrzymaniu i lepiej \"na zapas\" sie nie martwic:)) pozdrawiam

majek 123!!! popieram Cię!!! ja miałam takie bóle i gina mi to samo powiedziała co ty napisałaś :) a nawet mi przepisała tabletki!!! pozdrawiam

majek 123!!! popieram Cię!!! ja miałam takie bóle i gina mi to samo powiedziała co ty napisałaś :) a nawet mi przepisała tabletki!!! pozdrawiam

zupelnie normlane! mnie tez bolal i teraz tez pobolewa :) to dobry znak jesli bole nie są jakieś strasznie mocne. Boli dlatego ze tam w środku wszystko sie rozciąga- tak jak napisala Majek :) Jesli boli za bardzo albo pojawiaja sie skurcze to trzeba do lekarza!

Gość guuuga
mnie tez czeto bolal brzuch a na poczatku ciazy codzinnie!!! dopeiro po 14 tyg przeszlo wiec sie nie przejmuj

do autorki - kochana jedz jak najszybciej do szpitala, mnie tak bolał okolo 3 tygodni i myslalam ze to normalne- tez mi kazdy tak mówił, ze macica sie rozciaga itd ale niestety to nie bylo nic dobrego, w wigilie poronilam :( idz na izbe przyjec , pwoeidz ze masz straszne bolesci , zrobią ci usg , przynajmniej sie uspokoisz.

Gość pytającaMamaPrzyszłaa
i jak ?ustały boleści?

Co wypowiedz to inna opinia. Prawda jest taka że bolący brzuch może oznaczać że nic sie nie dzieje, ale może i być pierwszą oznaką że z ciążą jest coś nie tak. Mnie przy pierwszej ciaży strasznie bolał brzuch, dostałam od lekarza duphaston, ale to nie pomogło bo poroniłam. Teraz jestem drugi raz w ciąży i wszystko jest ok. Brzuch mnie nie bolał wogóle a teraz to już 21 tydzień. Gin powiedział mi że jak tylko zacznie mnie coś pobolewać to mam sie do niego zgłosić. A i jeszcze jedno, według niego to nie powinno być żadnych większych boleści w brzuchu w czasie dobrze rozwijającej się ciąży i że jak macica sie rozciaga to wcale nie boli, a wiec bóle sa oznaką czegoś innego. Droga autorko idź do lekarza, lepiej sie upewnić czy wszystko jest dobrze. Ja chodziłam z bolącym brzuchem 3 tygodnie, a okazało sie że ciąża obumarła.

Gość guuuga
mnie strasznie boall brzuch do 14 tyg i ir zdrowe dziecko wiec to zalezy od organizmu ale lepiej jest sie upewnic niz zyc w strachu

Gość DO guuuga
a mogłabyś określić jaki to był ból w Twoim przypadku? bo wiadomo, że ból bólowi nierówny:O

Gość tak sie boje
dzieki dziewczyny !! za odp. ale kurcze juz sama niewiem co mam robic :(

Gość bezwzględnie do lekarza
!!! dobrze Ci radzę:)

Gość izzzzzzzzza
jedx na pogotowie,nawet jeśli uznają że to nic złego to się nie przejmuj,Twoje zdrowie najważniejsze i dziedziusia.Ja bym nie zwlekała,im dłużej będziesz czekała tym bardziej będziesz się bała.

Gość izzzzzzzzza
tzn nie przejmuj sie jak Ci zasugeruję hipochondrie,masz prawo się bac bo domniemywam że to Twoja pierwsza ciąża.

Mnie w drugiej ciąży która obumarła w 12 tygodniu NIC nie bolało czułam się świetnie , nawet nie plamilam cycki do końca mnie bolały . A w ostatniej ciąży od początku bóle jak na @ , brałam 3 razy no-spę na zalecenie lekarza i to doraźnie pomagało , od 4 do 6 t.c. miałam do tego straszne bóle krzyża ( sam lekarz powiedział że to jest niepokojący objaw) , potem plamiłam , krwawiłam w 7 t.c , w 13 t.c nawet tydzień , oczywiście ból @-owy był cały czas . Dopiero ok. 15 t.c wszystko ustąpiło. Byłam 2 razy w szpitalu z powodu tych bóli i nic niepokojącego nie stwierdzono , nawet nie wiedzą dlaczego plamiłam i dlaczego mnie bolało. Więc nie ma zasady . Ja bym na twoim miejscu brała no-spę doraźnie nawet do 3 tabletek dz. , no i magnez . Jak się niepokoisz to zbadaj sobie z krwi betę hcg 2 razy w odstępie 2 dni jak przyrasta to znaczy że taka twoja uroda.

Gość DO rita 101
jaki to był ból brzucha w Twoim przypadku? możesz go określić?

Gość DO autorki topiku.......
określ proszę jaki to rodzaj bólu Ci doskwiera i jak długo albo w jakich odstępach czasu, bo to ważne

Radze isc do lekarza na badanie- nawet jak ci nic nie bedzie, sama taka wiadomosc cie uspokoi, a tak, to tylko martwic sie bedziesz, CO MOZE BYC. Trzymam kciuki, aby wszystko bylo ok 🖐️

Gość tak sie boje
poronilam juz raz i wiem jaki to bol wtedy tez bolal mnie brzuch tak samo takie same skurcze poprostu cos takiego jak w 1 dniu @ a nawet mocniejsze :(

Gość DO autorki topiku.........
dziewczyno! to co Ty jeszcze tutaj robisz????????!!!!!!!!!!!! marsz do gina!!!! natychmiast!!!!

Jak na @ tak jakbym lada moment miała ją dostać ,jak np wstawałam to mnie kłuło mocno po bokach( taki ból ciągnący) Lekarz stwierdził że to nic niepokojącego , gorzej jak bolą krzyże.Mnie bolały bardzo . Ale jednak dodrze by było jednak iść do lekarza jak po no- spie nie pomoże bo może masz za mało progesteronu. ja brałam 3 razy dz, duphaston ale to bardziej profilaktycznie po poronieniu...

Gość mam do was pytanie ..
czytajac to forum mam wrażenie, że co druga, a moze nawet więcej albo miała problem zajść w ciążę, albo poroniła raz czy nawet kilka razy, powiedzcie proszę czym to jest spowodowane? jesteście na coś chore? skąd się biora poronienia? brałyście jakieś tabletki hormonalne czy co? nie rozumiem, zarówno ja jak i wszystkie moje koleżanki bez problemów zaszły w ciążę i nikt nie poronił ani razu, nie znam przypadków takich. Mnie na początku ciąży okropnie bolał brzuch i krzyż ale nawet mi do głowy nie przyszło żeby z tym lecieć do lekarza :/

Do -mam do was pytanie .. - moje koleżanki też wszystkie nie wiedzą o tym co mnie spotkało, bo to nie jest rzecz którą chcesz sie chwalić wszystkim. Może i to spoktało którąś z twoich znajomych ale ci tego nie powiedziały.Tu na forum piszesz o tym anonimowo i dlatego tak wiele osób sie przyznaje. Ja jak poroniłam i rozmawiałam z kilkoma osobami o tym, to one dopiero wtedy mi się przyznały że je też to kiedyś spotkało. Problem jest duży i spotyka wiele kobiet, ja też pytałam lekarza dlaczego własnie ja, powiedział po prostu tak sie dzieje, czasem bez przyczyny, on się spotyka z tym na co dzień, u co 4 kobiety a nawet i częśniej ciąża kończy sie tragicznie. Niestety...........

Gość guuuga
mnie brzych bolal jak na okres na poczatku do tego miewalam skurcze ktore usrtepowaly po 5 min, myslalam ze mam chora trzustke czy cos bo bol byl do niesniesienia okazalo sie pozniej ze jestem w 6 tyg ciazy po luteinie troche przeszlo , jak brzuch przestal bolec to zaczely sie wymioty

Gość ja sie zastanawiam
czy to nie przewrazliwienie na punkcie ciąży, ja się dowiedziałam , że w ciąży jestem dopiero w 9 tyg, moja bratowa w 3 mcu, o drugiej w 8tyg, a o trzeciej w 14tyg i włąśnie dlatego że zaczęło ją coś pobolewać, nie znam nikogo kto by wiedział, że jest w ciąży od pierwszego dnia poczęcia, a 4 tydzień ciąży to przecież jakieś dwa tyg po poczęciu, ludzie co się z wami dzieje?? jak macie wytrzymać 40tyg jak po 4 tygodniach wariujecie na punkcie ukłucia w brzuchu :/ biedni ci lekarze z takimi panikarami...

no od pierwszedo dnia poczecia to nie ale zeby w 14 tygodniu?? jak sie spóźnia miesiaczka a są podejzenia ze to moze byc ciaza to sie robi test i przy krótkich 23 dniowych cyklach to juz mozna wiedziec o ciazy w 4 tygodniu...