Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem w końcu jak to jest

Nieoczyszczona nafta na włosy-szkodzi czy pomaga??

Polecane posty

Niby już dawno temu kobiety używały nafty na włosy (Violetta Villas,Joanna Chmielewska),ale nie wiem o którą chodzi-kosmetyczną czy nieoczyszczoną,taką jak do lamp??Słyszałam z kilku źródeł,że jak nie było kosmetycznej to właśnie tą zwykłą stosowano i to ona ponoć jest najlepsza,ale inni twierdzą,ze ona jest silnie toksyczna i na zawsze niszczy mieszki włosowe.Nie wiem komu werzyć,kosmetyczna na mnie nie działa,chciałabym sprobować nieoczyszczonej,ale sie boję,nie znam nikogo kompetentnego kogo mogłabym zapytać.Może Wy wiecie coś na ten temat??

Gość coco-coco
kosmetyczna :D

Kosmetyczna-co?

Nikt nie pomoże? :(

Gość coco-coco
kosmetyczna pomaga nieoczyszczona mozesz ''spalic'' wlosy

Gość alallaam
Kobietoooooo... masz takie zatrzęsienie odżywek, balsamów, masek do włosów czego tam chcesz jeszcze. A ty wyciągasz skądś kryzysowe pomysły naszych babek.

Gość oisalksc
upupupupupup

Gość to będzie raczej nafta kosmety
czna, to z nią produkuje się szampony i można ją kupić w aptece więc jest raczej bezpieczna. A jak stwierdzasz, ze nafta kosmetyczna "nie działa na ciebie"? Czego oczekiwałaś? Włosów jak Violetta Villas? :D

No chciałabym takie jak ona mieć :D Natłuszczała mi tylko włosy i nie mogłam jej zmyć,a włosy były po niej gorsze zamiast lepsze

Gość to będzie raczej nafta kosmety
Nafta jest tłusta, to chyba nic dziwnego. Jeśli masz przetłuszczające włosy to wiadomo, że będzie je obciązać.

Nieoczyszczona nafta na pewno nie spali włosów i nie zniszczy mieszków włosowych, sama ją w chwili desperacji używałam nie raz, jak włosy wypadały mi tak, że myślałam, że wyłysieję całkiem, a mam długie włosy. Efekt był natychmiastowy. Fakt, że naftę jest ciężko zmyć, bo tłusta i zapach utrzymuje się przez jakiś czas, ale włosy po niej błyszczą, jak po żadnej odżywce. Spokojnie możesz spróbować, nic złego się nie stanie, zobaczysz jak podziała na Twoje włosy.

To w takim razie spróbuję :) A czy ona przyspiesza porost włosów albo je pogrubia???

Gość radawarka
jak byłam mała i miałam słabe włosy to mama mi je smarowała taką naftą do lamp, teraz mam gęste długie włosy. Na pewno nie codziennie ale co jakiś czas. Włosów mi nie wypaliło - wręcz przeciwnie.

Gość radawarka
a ktoś może wie gdzie taką naftę do lamp można teraz kupić?

W sklepie z artykułami chemicznymi,przemysłowymi i domowymi

Gość przestań ty lepiej eksperyment
-owac ....bo narobisz sobie bigosu! Poproś w aptece o maske na porost włosów taką \jak dla ludzi po chemio terapii ...jest bardzo dobra !

Używałam i nic nie dała :P

Gość barbarys
ja stosowałam naftę nieoczyszczoną na włosy ( kupiłam na stacji benzynowej ) super sprawa jeżeli chodzi o włosy, są one po kuracji mocniejsze, nie wypadają i są bardziej '' sypkie '', lśniące. Stosowalam raz w tygodniu np. sobota, bo to trochę śmierdzi naftą, smaruję się włosy na ok. godzinę i później dobrze trzeba umyć - dwa, trzy razy.

Gość Mariol
nafta oczyszczona to kit, najlepsza jest nieoczyszczona, ja stosowałam i stosuję nadal , tylko nie smaruję we włosy, a do ostatniego płukania dodaje kilka kropli nafty( do pojemnika ok. 2l wody + 3-4 krople nafty) i płuczę włosy. Nie wypadają, nie ma łupieżu, są lśniące i gęste super.

Gość aaaaaa?
Nie wiecie czy naftę kosmetyczną z wit. A i E mogę stosować też na twarz? I czy tylko na twarz czy mogę ogólnie na skórę na całym ciele?