Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ms Frau

czy są tu nauczyciele?

Polecane posty

Gość Ms Frau

Dostalam prpozycje pracy jako nauczyciel w angielskiej secondary school. Czy ktos moglby mi cos powiedziec o realiach i jak sie ma praca tu do tej w Polsce? chodzi mi o dlugosc lekcji, przerwy, pensum, a takze czy biora pod uwage doswiadczenie z Polski przy ustalaniu pensji. Dodam ze do tej pory pracowalam tu tylko w szkole prywatnej wiec nie mam pojecia jak to jest w panstwowej.

Ja jestem nauczycielką. Jesteś Qualified Teacher Status? Zarejestrowałaś się w GTC ? Jak nie, to możesz mieć problemy pracując na czarno, albo zatrudnią cię formalnie na stanowisku sprzątaczka :(

Gość Ms Frau
Tak jestem zarejestrowana i mam nadany numer nauczyciela. Czy ty pracowalas w Polsce jako nauczyciel? Jesli tak to wzieto pod uwage twoje lata pracy przy ustalaniu pensji (salary spine M1, M2 etc). Jakie sa wogole realia pracy? Jesli chce przyjac te oferte to musze zlozyc wymowienie z mojej obecnej pracy juz w czwartek. Problem polega na tym ze szkoly panstwowe zaczynaja kolejny term dopiero w nastepnym tygodniu i nie bede miala jak wypytac sie wszystkiego u zrodel zanim podejme decyzje.

Gość Ms Frau
Takorzeczy jestes tam jeszcze?

Słonko, nie odpowiem ci na te pytania ponieważ sama nie mam porównania. Wiem że jest różnie, tylko podstawówki katolickie maja identyczne przepisy. Nie rozumiem jak możesz być tak nieodpowiedzialna! Dlaczego tam jeszcze nie poszłaś!! Dyrektorka lub inni pracownicy z chęcia ci udziela odpowiedzi - przecież oni pracują w ferie (poza świętami). Jak mozesz wogóle myśleć o rzuceniu pracy skoro jeszcze nie poznałaś warunków i nie rozmawiałaś z dyrektorem następnej szkoły. Idź tam najlepiej jutro rano i wszystkiego się dowiesz, bo takie załatwianie \"na gębę\" ...

Gość Ms Frau
Alez mnie opierdzielilas. Ale masz racje. Problem polega na tym ze nie dam rady tam jutro pojechac, a z tego co wiem to szkola jest i tak chyba zamknieta az do przyszlego poniedzialku.

Gość Ms Frau
A ty pracujesz tu w szkole?

Nie w gimnazjum, więc tym bardziej ci nie pomogę. Chciałam cie tylko powiedzieć, ze powinnaś się jeszcze raz zastanowić nad rzuceniem pracy w ciemno. Szkoła jest zamknięta ale tylko dla dzieciaczków, pracownicy pracują :)

Gość MS frau przetlumaczyla bys
mi tekst blagam, proszeeeeeee

Gość takorzeczy lub ty prosze

Gość dziekuje baaardzo
:) This town is colder now, I think it's sick of us It's time to make our move, I'm shakin off the rust I've got my heart set on anywhere but here I'm staring down myself, counting up the years Steady hands, just take the wheel... And every glance is killing me Time to make one last appeal... for the life I lead Stop and stare I think I'm moving but I go nowhere Yeah I know that everyone gets scared But I've become what I can't be, oh Stop and stare You start to wonder why you're 'here' not there And you'd give anything to get what's fair But fair ain't what you really need Oh, can u see what I see They're tryin to come back, all my senses push Un-tie the weight bags, I never thought I could... Steady feet, don't fail me now Gonna run till you can't walk But something pulls my focus out And I'm standing down... Stop and stare I think I'm moving but I go nowhere Yeah I know that everyone gets scared But I've become what I can't be, oh Stop and stare You start to wonder why you're here not there And you'd give anything to get what's fair But fair ain't what you really need Oh, you don't need What u need, what u need... Stop and stare I think I'm moving but I go nowhere Yeah I know that everyone gets scared But I've become what I can't be Oh, do u see what I see... :)

:D ale to jest poezja :) , dokłądnie tekst piosenki. Tego się nie da przetłumaczyć dosłownie-i każdy zrobi to inaczej. Myślałam, że masz jakiś problem.

Gość Ms Frau
Takodrzeczy, powiem szczerze ze tez sie troche boje, ale praca ktora mam teraz nie satysfakcjonuje mnie. Nie jest zwiazana z nauczaniem i choc jest dosc prestizowa w rzeczywistosci nie daje mi mozliwosci rozwiniecia skrzydel. Ale widze ze mnie ostrzegasz czyli sama nie jestes zadowolona z pracy w gimnazjum. Czy masz na mysli gimnazjum w Polsce? Bo wtedy nie dziwilabym sie wogole. A co do piosenki to za dluga jak na te pore nocy.

Gość to nic przetlumacz
po swojemu, prosze. moga byc bledy balgam :( to tyle polowe This town is colder now, I think it's sick of us It's time to make our move, I'm shakin off the rust I've got my heart set on anywhere but here I'm staring down myself, counting up the years Steady hands, just take the wheel... And every glance is killing me Time to make one last appeal... for the life I lead Stop and stare I think I'm moving but I go nowhere Yeah I know that everyone gets scared But I've become what I can't be, oh Stop and stare You start to wonder why you're 'here' not there And you'd give anything to get what's fair But fair ain't what you really need Oh, can u see what I see They're tryin to come back, all my senses push Un-tie the weight bags, I never thought I could... Steady feet, don't fail me now Gonna run till you can't walk But something pulls my focus out And I'm standing down... prosze..

Gość Ms Frau
Powiem tylko ze piosenka adekwatna do moich odczuc.

Gość Ms Frau prosze bede wdzieczna
jednak ja rozumiesz prosze prosze prosze

Gość to moze powiedz o swoich
uczuciach to cos zrozumiem :)

absolutnie, nie ostrzegam cie przed gimnazjami, tylko przed zmienianiem pracy w ciemno, zeby sie nie okazało, że z jednej odeszłaś, drugiej nie dostałaś i będziesz musiała biegać za trzecię. Życzę ci z całego serca powodzenia i napewno dasz sobie radę, ale najpierw musisz mieć pewność. Co do tekstu piosenki to również sie nie podejme, to poezja i trzeba nad tym trochę posiedzieć zeby ładnie zabrzmiała, bo dosłowne tłumaczenie sprawi ze przestaniesz tak lubić ten utwór :)

Gość to nic no prosze zlituj
sie nie musi byc poetycznie, moze byc sredniawo bo ja nic nie kumam a bardzo mi zalezy

Gość hehe poetycko*
;)

Gość helo**//
ja nad tym tez mysle, tylko boje sie czy podolam, to jednak jakas bariera jezykowa zeby sobie dac z rade z tymi dziecmi :o tez mysle ze powinnas tam isc ... a jesli cie praca nie satysfakcjonuje /czlyli glowny powod checi zmiany/ to czemu nie ? a gdzie traz pracujesz jesli wolno?

Gość helo**//
p.s GTC wam wystarczyl czy tez uznanie poskich odpowiednikow dyplomow?

Gość Ms Frau
This town is colder now, I think it's sick of us - miasto jest zimniejsze teraz. Mysle ze ma nas dosc It's time to make our move, I'm shakin off the rust - czas zrobic krok, otrząsam sie z rdzy I've got my heart set on anywhere but here - moje serce jest nastawione na cokolwiek tylko nie na to miejsce I'm staring down myself, counting up the years - patrze w glab siebie liczas lata Steady hands, just take the wheel...- spokojnie dlonie (w sensie moze 'nie drzyjcie'?), ujmijcie kierownice And every glance is killing me - kazde spojrzenie mnie zabija Time to make one last appeal... for the life I lead - czas zrobic ostatnie wezwanie... do zycia ktore wiode Stop and stare - zatrzymaj sie i patrz I think I'm moving but I go nowhere - mysle ze ide naprzod ale ide donikad Yeah I know that everyone gets scared - tak wiem ze kazdy sie boi But I've become what I can't be, oh - ale ja sie stalam tym kim nie moge byc Stop and stare You start to wonder why you're 'here' not there - zaczynasz sie zastanawiac dlaczego jestes tu a nie tam And you'd give anything to get what's fair - i dalbys wszystko zeby dostac to co powinienes (doslownie - to co jest w porzadku) But fair ain't what you really need - ale to nie jest to co naprawde potrzebujesz Oh, can u see what I see - czy widzisz to co ja They're tryin to come back, all my senses push - probuja wracac, moje zmysly naciskaja Un-tie the weight bags, I never thought I could...- rozwiaz ciezary (obciazniki), nigdy nie myslalam ze moge... Steady feet, don't fail me now - spokojnie stopy, nie zawiedzcie mnie teraz Gonna run till you can't walk - bede/ bedziesz biegl dokad nie moge/ mozesz isc But something pulls my focus out - ale cos mnie dezorientuje And I'm standing down...

Gość Ms Frau
hello, pracuje w prywatnej firmie jako asystent managera d/s obslugi klienta. Zarobki 20 tys rocznie ale nauczyciel zaczyna od tylu. Gdyby uznali moje doswiadczenie z polski daliby mi 25 tys i 13 tyg wolnego (teraz mam 5 i pracyje w weekendy a w tygodniu czasem do 8pm.

Gość dziekuje slicznie MS Frau
dziekuje 🌼 i zycze powodzenia :)

Gość Ms Frau
Takodrzeczy, dziekuje za dobre slowo. Juto przed zlozeniem wypowiedzenia zadzwonie do szkoly i moze umowie sie na piatek jesli faktycznie ktos tam jest.

Ms Frau -----> Jesteś genialna!! :D :D Szybko, bez wstydu i lenistwa - idealny materiał na nauczyciela, widać ze chęć niesienia pomocy młodym jest dla ciebie ważne :) do naszej drugiej koleżanki - w GTC masz wszystko zawarte, nawet wykaz przedmiotów i godzin zajęć odbytych na studiach. Ppostaraj się o pracę jako teaching assistant, supply teacher lub temporary teacher (wzywanego w momencie, kiedy potrzebne jest zastępstwo z powodu choroby, urlopu macierzyńskiego nauczyciela). Jako teaching assistant lub supply teacher wolno pracować bez posiadania QTS, można więc ubiegać się o pracę jeszcze przed otrzymaniem tego statusu Przełozenie dyplomy u tłumacza to podstawa, wszedzie sie przydaje.

Gość helo**//
Ms Frau chcialm porownac to juz wiem o czym mowisz Tez pracuje w czyms podobnym choc do zastepcy mg-ra mi poki co daleko ;) Bylas kiedys w szkole - wiedzials system nauczania..? Ja widzialam odrobine, i nie wiem czy ez kurdu da rade z naszym sposobem nauczanai, ja przynajmniej nie czuje sie przygotowana - aha- no zalezy czego bys ewentualnie uczyla .... Najpierw sie dowiedz zanim podejmiesz decyzje - stamtad podejrzewam mozesz odejsc - wczesniej czy poniej nie pali sie ...