Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polinkaa

Jak zachęcić dziecko do jedzienia jogurtów?

Polecane posty

Gość polinkaa

witam mamusie! moje prawie 2-letnie dziecko krzywi się na myśl o jogurcie i mleku (a kiedyś jadł chętnie). nie wiem już co mam wymyślać. macie jakieś pomysły?

Może dodaj do jogurtu płatków kukurydzianych, albo jakiś smakowych, albo biszkoptów pokruszonych - to troszkę zmieni smak i osłodzi jogurt. Jeśli dajesz naturalne to możesz też dodać owoce pokrojone lub trochę dżemu - niektóre dzieci takie wolą niż gotowe owocowe. Możesz też dodać rodzynków, musli czy cokolwiek co dziecko lubi jeść - może się przekona. A są też biszkoptowe jogurty - w smaku przypominają serki homogenizowane, a zawierają dobre bakterie dla pzewodu pokarmowego - więc moim zdaniem zdrowsze - moze takie zaakceptuje Twoj maluch. A przede wszystkim nic na silę - nie chce jogurów to niech pije kakao, je twarożki, serki wiejskie, bielucha, mocarza, ser żółty itp. żeby się nie zraziło na dłuższy czas. A co jakiś czas ponawiaj próbę podania jogurtu.

Gość ellua
Gerber ma takie jogurty z różnymi owocowymi dodatkami. Mój synek bardzo je lubi i od początku bardzo ładnie je jadł.

Gość ytyyy
moj jak je te z gerbera,to odrazu wymiotuje.,.

Gość karro
A u nas wręcz odwrotnie, gdyby nie te jogurty gerberowe, to chyba by Antek wcale jogurtów nie jadł. To dowodzi, że każde dziecko ma swoje indywidualne smaczki ;)

Nie da się. Moja mama przekonuje mnie od 25 lat i dalej nie znoszę jogurtów i ich nie jem. Ale i tak zyję i mam się dobrze. :) Jadłam serki homogenizowane i piłam kakao zamiast mleka.

Gość chelcia
co do gerbera, to ostatnio mi się w oczy rzuciły takie koktajle owocowo-jogurtowe, więc może spróbuj czegoś takiego.myślę, że jogurt w połączeniu z owockami chyba najlepiej smakuje :)

Gość bunita
o tak, te jogurty gerbera to dobry pomysł - daję je synkowi i wcina je az mu się uszka trzęsą. Na pewno będą smakować.

Gość gabima
ytyyy, naprawdę twoje dziecko aż tak gwałtownie reaguje? Bo mnie się wydawało, że te koktaile jogurtowe są bardzo smaczne, zresztą moja Gabrysia też najwyraźniej je lubi.No ale najwyraźniej z dziećmi jest ta samo jak z dorosłymi - jeden lubi golonkę a drugi naleśniki ;)

Gość Jozefine
Spróbuj koktajlu owocowego z Menu Smakosza. I wiesz co, nie mów mu, że to co mu podajesz to jogurt albo mleko, bo może uprzedziłl się do tego słowa (w końcu 2 lata to czas buntu). A te koktajle maja tak owocowy smak, że moze jak raz spróbuje to potem już pójdzie

Gość maj-ka
widze, że tu jakieś ekspertki z gerbera :) moje dziecko ma dopiero 4 miesiące i mam zamiar podać mu któreś danie od 4 miesięcy gerbera. co mozecie mi polecić, co waszym maluchom smakowało najlepiej?

Gość pikta
no gerber ma całkiem sporo potraw dla maluszków po 4 miesiącu - z deserków to mój synek przepadał za jabłkiem z owocami leśnymi - teraz to my już wybieramy dania z menu smakosza ;)

Gość Jozefine
od 4 miesiaca to polecam Ci suszone śliwki - dobrze je wprowadzić do diety, bo świetnie robia na zaparcia

Gość marzannka
mój synek zapoznał się z jogurtami dzięki gerberowi i od samego początku wcina te smakołyki jogurtowe bez szmerania, a czasami to wręcz domaga się drugiego słoiczka.

nie mow mi ze karmisz dziecko tym syfem czyli jogurtami slodkimi - przeciez to sam cukier. dziecko ma racje, ze nie chce tego jesc.

Gość bu.
a moje dziecko (lat 13) je dziennie po 6-8 jogurtow dziennie.jak go oduczyc?

Gość a moze tab
pieniędzmi?????????????????????

Gość ammelia
Ja mojemu synkowi podaję jogurt naturalny wymieszany z rozgniecionym bananem, uwielbia;-)

Gość hiacyntka
maj-ka dla takich maluszków 4 miesiecznych ja ci moge polecić brokułki-mojemu synkowi bardzo podpasowały na początku. teraz natomiast przerzucił się na lazanię z menu smakosza - jakieś upodobania do włoskiej kuchni, czy co?? prawdziwy smakosz mi tu rośnie ;)

Gość leontynka
lady-in-red21, jeżeli dobrze przeczytałam, to dziecko marzannki właśnie chce jeść te jogurty gerbera. Czemu zresztą się nie dziwię, bo są pycha i tak samo podaję je mojej Zosi i nie zauważyłam, żeby miała przez to jakieś problemy ze zdrowiem czy na przykład z zębami. I może nie rzucaj takich ostrych stwierdzeń jak "syf", bo to raz: niezbyt eleganckie, a dwa: pozwól innym matkom decydować czym karmią swoje dzieci.

Gość Marianna31
Tak sobie czytam te wypowiedzi, szczególnie lady_in_red21 i aż z ciekawości weszłam na stronę Gerbera, zeby zobaczyć skład napoju winogronowo-brzoskwiniowo-jabłkowego z jogurtem (Menu Smakosza). Akurat nie mam żadnego w domu, bo dziecko wypiło. I widzę: sok winogronowy brzoskwinie jabłka jogurt z mleka skrobia kukurydziana pektyna cytrusowa (stabilizator) witamina C. Bez dodatku cukru produkt bezglutenowy zawartość owoców 91,4 %. Proponuję więc najpierw zapoznać się z tematem, a potem wygłaszać opinię. A tym którzy już próbowali i polubili jogurtowe koktajle życzę smacznego

Gość szczeptyczna
oooo, dzięki za podanie skladu. mnie akurat przekonałas teraz do tych koktajli jogurtowo-owocowych gerbera, a raczej sceptycznie zawsze do tego podchodziłam.

Gość Alexandra82
No ja chyba też kupię, bo wydawało mi się, ze w takim napoju będzie sporo cukru, a ja nawet herbatek nie kupuję wlasnie ze względu na ten wszechobecny cukier. Ale skoro w tym Menu Smakosza nie ma, to moze spróbuję

Gość mamananna
Już ktoś tutaj polecał te koktajle gerbera, a ja się przyłączam, bo też uważam, że są bardzo smaczne i podaję je dziecku od dwóch miesięcy i zawsz bardzo chętnie je pije.