Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ywonna

co zrobic z tymi pietami?juz mi rece opadaja,pomocy

Polecane posty

scieram pumeksem,nawilzam kremem,a juz na drugi dzien sa tak szorstkie i suche ze cale rajstopy potrafia pozaciagac jak je ubieram.co stosowac bo naprawde nie wiem

Gość lka
moze je za mocno scierasz. wiesz, im bardziej scierasz, tym skora bardziej sie broni. raczej skup sie na intensywnym nawilzaniu. mozna dostac krem do stop z takimi specjalnymi gumowymi slarpetakami, ktore zaklada sie po posmarowaniu kremem. ewentualnie mozesz uzyc zwyklych woreczkow i nalozyc na nie cieple skarpety, oczywiscie po wczesniejszym nasmarowaniu kremem. poloz sie tak do lozeczka na jakis czas, juz przed snem. calej nocy raczej nie dasz w tym wyspac... a moze zabieg parafinowy u kosmetyczki????

lka a jaki krem bys polecila?moze masc jakas? bo wiesz,masz racje,tak sie zaczelo robic odkad czesto scieram je pumeksem

Gość masc z witamina A

Gość tylko krem
sholla do pękających i suchych pięt.rewelacja

Gość iksigrekigrek
Maść Hasceral albo inna z mocznikiem, w aptece za jakieś 15 zł :)

Gość tak naprawdę
pomaga bardzo szybko, a swoją drogą czegos musi brakować w oragniźmie, że tak sie dzieje, kiedyś nie miałam z tym problemu

Gość juh
masz z wit a

Mam 23 lata (w tym roku niestety juz 24 :O) i nigdy w zyciu nie mialam problemu z pietami. Moje mlodsze kolezanki maja piety zrogowaciale i szorstkie jak u starej babci, a dlaczego? Bo codziennie szoruja je pumexem i zdzieraja ta biedna skore. W efekcie im bardziej tra pumexem, tym bardziej zrogowaciala maja skore. Wyglada to okropnie. Niestety. Ja nigdy nie uzywalam pumexu. Obuwie mam rozne rozniste, przewaznie na szpilach, bo lubie, skarpetki nosze bawelniane (jesli juz nosze), nigdy nie wcieralam w piety zadnych kremow (no moze raz na rok jak mi sie przypomni). Mam gladka skore piet. Mysle ze to wlasnie dlatego ze nigdy nie uzywalam pumexu ani zadnych innych scieraczy.

potwierdzam ze najlepsza jest masc z wit A, koszt 2 zł:) Tez mialam takie a teraz gladziutkie:)

Gość pani dzwoneczek
Łomatko, to ja sama sie doprowadziłam do tego stanu?! Codziennie drapię pięty, skrobię, a pozniej smaruje kremem, a one i tak na drugi dzien sa twarde! to mam nie drapac? a co w zamian? krem, jakies masci? Ktos tu wspomnial o kremie do stop scholl: czy to ten? on:http://www.sanusmarket.pl/krem-pekajace-piety-scholl-p-548.html Prosze o porade, aby moje stopy uzdrowic!

Gość no może coś w tym jest
ja też nie używam pumeksu i mam gładkie pięty, może za bardzo scieracie skórę?

Gość open
czytalam tu na forum wlasnie ze tlusta masc jest dobra,z wit a ,albo dernilan

Gość paula01
odstaw wszystkie tarki i pumeksy!!!! ja nigdy nie stosowałam i mam gładkie piety - czasami zwykłym balsamem przejade i nic wiecej.

Gość niektórzy nie robia nic
i mają głaciutkie piety, a niektórzy maja z tym problem ja walcze z naskórkiem na pietach, a mój szanowny małżonek ma różowiutkie jak bobasek Niestety, to też mamy w spadku po przodkach :(

Gość KRAKOW
Wejdz na "bosaka" do ogniska, to spowoduje, ze skura sama Ci zejdzie. Po co sie z tym pieprzyc?

Gość Maść
Polecam Dernilan- dla mnie rewelacja.Kosztuje około 7 zł.Wyleczyłam nią naprawdę straszne piety z głębokimi pęknięciami.

ja również polecam scholla - super ! i nawet nie używam tego do pękających pięt bo akurat nie było tylko do stóp i paznokci czy jakos tak, w życiu nie miałam takiego kremu ! stopy gładkie i nie pamiętam już kiedy używałam pumexu !