Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia radab

ciaza??? mozliwa???

Polecane posty

Gość Spokojnie Spokojnie
no zgubiła mi się całą wypowiedź w pocie czoła napisana :-(

Gość ciasteczko6
ooo.... przykro mi... wytrzyj czołko i pisz jeszcze raz :)

Gość Spokojnie Spokojnie
ciasteczko6, czy to lekarz powiedział ci, że uaktywniłaś endometriozę jednym postinorem?! Bo ja też miałam problemy jeszcze przed tabsami i gdyby operacja była po braniu tabletek, to pewnie też doszukiwałabym się winy w tabletkach - a tak nie miałam na co zwalić winy. :-) 🖐️

Gość ciasteczko6
Lekarz mi powiedział, że endo nie można "spowodować" czymś, ona poprostu jest, ale z pewnościa mogłam przyśpieszyć jej powstawanie. w momencie wykrycia (kilka tygodni po postinorze duo - aha brałam 2 razy i za każdym razem ciach - nowa torbiel) miałam 4 cm, a po tygodniu czy 2 już miała 7cm.

Gość Spokojnie Spokojnie
To zdrowia Ci życzę na Nowy Rok i dzidziusia w odpowiednim czasie. 🌻

Gość ciasteczko6
:* Tobie również Wszystkigo Dobrego.

Gość ciocia radab
nie wiem co mam robic. wyszukalam 2 ginekologow. juz bylam gotowa zadzwonic i zdecydowana. no i jakos nikt nie odbiera. no i znowu nachodza mnie mysli ze bez sensu sie martwie i ze nawet gdybym miala ten 14 plodny dzien to ciezko by mnie bylo w taki sposob zaplodnic. szkoda zdrowia i kasy tyle.. wariuje doslownie..

Gość Spokojnie Spokojnie
Do honey_m Znalazłam Ci ten cytat z książki: "Niezażycie pigułek z początku i końca opakowania rzeczywiście może być niebezpieczne - znacznie gorzej jest zapomnieć o jednej pigułce właśnie z początku lub końca opakowania niż o kilku ze środka. Jeśli na przykład zapomniałaś o dwunastej tabletce, nie powinno się wydarzyć nic szczególnego, jako że twoje jajniki po siedmiu dniach zażywania tabletki są całkowicie uśpione i o ewntualnym ryzyku zajścia w ciążę można mówić po co najmniej tygodniu bez tabletki. Oczywiście nikomu nie zalecamy takiej beztroski i zapominania o kilku pigułkach pod rząd, ale bardziej ryzykowne jest przedłużenie tygodnia bez pigułki o tabletki z końca opakowania."

Gość salatkagrecka
mój partner i ja też używaliśmy tylko gumek (Durex, Elite lub Extra Safe)przez 5 lat i nigdy nie mielismy żadnej wpadki z gumkami, a kochalismy sie w kazdy dzien, rowniez płodny i do konca...ale oczywiście , zdarzyć się zawsze może- i zawsze miałam "pod ręką" Postinor by zażyć o razu w razie czego. Liczy się wprawa...najlepiej kiedy zaczyna się stosowac dopiero [najwięcej wpadek w pierwszym roku stosowania], zabezpioeczac sie dodatkowo np.nie wspolzyc w dni plodne,lub poczatkowo uzywac pigulek (jeśli dziewczyna może) no i..nabierac wprawy;) wszystkie pęknięcia to niestety....ale w 99% wina uzytkownika;) ja odstawiłam tabletki po kilku latach..i....libido wrocilo do normy, odzyskałam radosc zycia ;) pozdrawiam! :)