marzena91 0 Napisano Styczeń 2, 2008 Przez pare ostatnich miesiecy dostawałąm okres około 21-25... w litopadzie nie dostałam.... dopiero 1 grudnia .... teraz dostałam okres 28 grudnia lecz trwał zaledwie 3 dni..... odkąd pamietam przy okresie towarzyszył mi silny ból brzucha przez pierwsyz lub drugi dzien okresu lecz teraz mnie nie bolał wogule.... nigdy tak wcześniej nie miałam.... nie wiem co sie dzieje... co moze bys tego przycyzną?? Prosze o szybkie odpowidzi bo sie denerwuje.... dodam że pierwsyz okres dotsałam 4 late temu, teraz mam 16 lat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeżeli jesteś jeszcze dziewicą Napisano Styczeń 2, 2008 to nic się nie dzieje, nie musisz się martwić. Tak bywa, ot, zwykłe zaburzenia hormonalne. Jeżeli przez jakieś 3 miesiace to się nie unormuje, powinnas iśc do dobrego endokrynologa, który zleci badania. Tylko nie idź do ginekologa, który bez badań da Ci tabletki anty "na uregulowanie cyklu", bo jak Co tak "ureguluje", to możesz mieć problemy do końca życia. Zaburzenia hormonalne mają to do siebie, że występują minimalne wahnięcia poziomu hormonów, a potem wszystko się wali, bo różne hormony współpracują ze sobą... Dlatego trzeba DOKŁADNIE wiedzieć, co jest nie tak, a nie leczyć coś w ciemno, bo możesz sobie powaznie zaszkodzić i jechać potem na lekach do końca życia. Ale nie martw się, takie rzeczy się zdarzają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maleńkka 0 Napisano Styczeń 2, 2008 Powodów może być wiele np. odchudzanie, brak któregoś z hormonów ( w tym wieku to normalne), barnie leków, przeziebienia, zmiana klimatu. Ja bym stawiała na wahania hormonale! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
P-I-N-K 0 Napisano Styczeń 2, 2008 jak jestes na jakiejs diecie to przez to mozesz tak miec albo na skutek niedoboru zelaza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena91 0 Napisano Styczeń 2, 2008 od dwoch miesiecy brałamm juz trzy razy antybiotyk poniewa choruje juz trzeci raz an angine..... teraz własnie biore trzeic raz i to juz 7 dzien antybiotyku ... czy to moze miec cos z tym wspolnego?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeżeli jesteś jeszcze dziewicą Napisano Styczeń 2, 2008 powodem tego może być też długotrwały stres, lęk, nerwica czy depresja, wtedy pewnie będziesz mieć podwyższony poziom prolaktyny oraz zmiany poziomu innych hormonów. Zgadywać możemy długo. Ale powinnaś iść do endokrynologa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeżeli jesteś jeszcze dziewicą Napisano Styczeń 2, 2008 tak, może choroba też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jeszcze jedna rada Napisano Styczeń 2, 2008 nie sugeruj się nigdy, którego dnia kalendarzowego miesiąca dostajesz okres, bo to się będzie zmieniać. Zawsze licz sobie ile dni upłynęło od jednej miesiączki do drugiej. Zaczniesz się orientować ile dni trwa Twój cykl przeciętnie, dowiesz się dzięki takim notatkom ile trwał najkrótszy, a ile najdłuższy. Ta wiedza przyda Ci się. Ginekolog także może o to pytać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marzena91 0 Napisano Styczeń 2, 2008 teog krwawienia co trwało 3 dni dostałam os razu po pettingu z chłopakiem.... czy moglo dojśc do przebicia błony dziewiczej?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maleńkka 0 Napisano Styczeń 2, 2008 owszem mogło dojść , ale nie musiało...Bo takie krwawienie po przebiciu błony dziewiczej było by już krwotokiem, więc raczej to był okres. Bardzo możliwe że to sprawiły antybiotyki. Njalpepiej porozmawiać z mamą o takich sprawach, jeśli stwierdzi ze jednak jest to problem, to zaprowadzi Cię do swojego (pewnie dobrego) ginekologa i zaczniesz się leczyc (o ile to bedzie wskazane), bądz zleci badanie horonów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wikaZproblemem Napisano Styczeń 2, 2008 nie jestem pewna czy dostalam okres.... to znaczy pierwszy chyba mialam w sierpniu. milam taka brunatna wydzieline przez kilka dni. potem dostawal tak co pare tygodni. potem byla przerwa przez jakis miesiac- dwa . te "niby" okesy byly malo krwiste, to byla raczwj taka ciemno brazowa wydzielina i troche krwi. od poczatku grudnia skonczylo sie to, mialam tylko takie brazowe uplawy. dodam ze mam 14 lat i stosowalam tampony. czy to normalne, czy to jest okres? ,BARDZO PROSZE O POMOC!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wikaZproblemem Napisano Styczeń 2, 2008 TO BARDZO WAZNE! NIE WIEM CO ROBIC! POMUSZCIE MI!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość wikaZproblemem Napisano Styczeń 2, 2008 POMÓŻCIE!!! BŁAGAM!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach