Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fikumiuku

moj koszmar-przetluszczajce sie wlosy!!

Polecane posty

Gość fikumiuku

to moja zmora odkad pamietam. wlosy przetluszczaja sie niesamowicie myje je codziennie rano, choc juz wieczorem sa przetluczone. scielam kiedys na krotko-masakra, mialam loczki - nic to nie dalo, one wciaz sie przetluszczaja. ktoras z was ma taki problem? jak sobie radzicice?

moze spróbuj płukać włoski; 1.do ostatniego płukania mozna dodac sok z cytryny 2.mozesz tez wykorzystac mieszanki ziołowe

Gość akka22
fikumiuku ---------- doskonale cię rozumię- mam to samo... Rano umyje a jakbym chcial gdzieś wyjśc wieczorem to też musiałabym myć...:-( Od jakiegoś czasu myje je szamponem Rzepa z Joanny i jest troche lepiej- polecam

Miałam podobny problem, włosy myłam codziennie lub 2 razy dziennie, poszłam do apteki pani magister poradziła mi szampon Seboradin Niger (taki fioletowy, do przetłuszczających się włosów) od czasu kiedy go używam myję włosy raz na 2 dni. Jedyny minus to zapach taki ziołowy ale da się wytrzymać, wolę to niż to częste mycie. Szampon kosztuje ok 13-15 zł. Polecam mnie pomógł.

Gość wystawianie głowy znad oparcia
jak dla mnie rewelacyjny jest szampon Vichy Dercos do włosów z łojotokiem- ale ostatnio kupowąłam go za 38 zł. Trochę drogo jak na szampon...

Gość a ja myślę że pomóc
może "przetrzymanie" włosów.Jak masz jakieś wolne i nie musisz nigdzie wychodzić to nie myj włosów najdłużej jak się da.Mi też się bardzo przetłuszczały,myłam co dwa dni ale już na drugi dzień były niezbyt świeże.Nie chciałam ich męczyć codziennym myciem i kombinowałam z suchymi szamponami itp ale ostatnio nie myłam przez tydzień ( nie było źle) i teraz mija drugi dzień od mycia i wcale nie muszę myć

Gość o-klapka
Guzik prawda-ktos też mi tak zalecał,więc spróbowałam i po tygodzniu nie mogłam domyć włosow!Teraz myję codziennie i codziennie suszę suszarką.Włosy są lepsze,gdy myję,a przynajmniej płuczę w letniej wodzie.A szampony używam różne tylko żeby były do włosów przetłuszczających się.A do układania wella 2-dniowa objetość-wystarcza

ja mam też taki problem umyję i pochodzę trochę po dworze i już są przetłuszczone próbuj ograniczyć mycie ich myj co drugi dzień a stosujesz może jedwab do włosów lub jakies odżywki bez spłukiwania??