Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faktyczny blad

co jest brdziej bolesnym przezyciem - porod sn czy porod cc??

Polecane posty

Gość do lipeny
jestescie takie glupie baby, ze tylko dzieciary sobie robicie zenua

Gość do tej o nicku do lipeny
weź sobie daj spokój z obrażaniem matek na tym forum, to nie miejsce dla takich jak TY, gdzie tylko się wejdzie to TY i te TWOJE prostackie komentarze

Gość handyyyy
ja mialam cc i musze powiedziec ze spodziewalam sie duzo większego bolu - wręcz traumy a nie bylo tak źle owszem bolalo ale nie aż tak strasznie na drugo dzien po cc wstalam z omoca meza i w miare normalnie chodzila- dziewczyny po sn chodzily bardziej pokulone z bolu poszlam tez sama pod prysznic - podobno wiekszośc chodzi jednak,,z obstawą,, np mama ale ja wolalam iść sama a żeby z dzidziusiem ktos zostal- zreszta czulam sie na silach i wiedzialam że dam rade i ze nie zaslabnę oczywiście kosztowalo mnie to duzo wysilku bo nie moglam sie normalne schylac ale nie bylo tak strasznie podsumowująć nastawilam sie na traumatyczne przezycie a bylo calkiem znośnie oczywiście ze bolalo ale nie az tak bardzo jak sie tego spodziewalam teraz jestem 3 tyg po cc i rana jest pieknie wygojona- fakt trzeba onia strasznie dbac i na nia uważać zeby nie doszlo do jakiegoś zakarzenia w przyszlości napewno bede rodzi

Gość boli...........

Gość tylko natura
Jednak aby wszystko było dobrze, wszystko musi sie toczyć tak jak natura nas stworzyła, naturalny poród i karmienie piersią Poród jest momentem przełomowym dla każdej kobiety. W czasie porodu ściany i mięśnie pochwy są bardzo rozciągane. Dynamiczny rozwój anestezjologii w ubiegłym wieku przyczynił się do wprowadzenia narkozy i znieczuleń w czasie porodu. Nie jest to niestety zgodne z naturą, że kobieta spędza najważniejsze dla siebie chwile w narkozie, albo w znieczuleniu. Nie jest też naturalne karmienie dziecka mlekiem krowim, czy innymi odżywkami. Nie jest to dobre zarówno dla dziecka, jak i dla matki. Istnieje fizjologiczne powiązanie piersi i mięśni okołopochwowych. Podczas każdego karmienia piersią mięśnie pochwy kurczą się, powracając do stanu sprzed porodu. Ta kurczliwość mięśni vaginy powoduje także ułatwienie w przeżywaniu orgazmu na podobnej zasadzie, jak ćwiczenie mięśnia Kegla. Tymczasem kobiety, które rodziły w znieczuleniu mają zbyt wiotkie mięśnie okołopochwowe, aby odczuwać przyjemność w czasie stosunku seksualnego. O tym, jak ważne są piersi w stymulowaniu reakcji seksualnych kobiety świadczą też wyniki badań naukowych oraz doświadczenia kliniczne seksuologów i ginekologów. Po pierwsze, część kobiet przeżywa orgazm podczas karmienia dziecka piersią. Jest to naturalna reakcja fizjologiczna, która ma poprawić więź emocjonalną między matką a dzieckiem. Po drugie, kilka procent kobiet przeżywa tak zwany orgazm sutkowy podczas kontaktu seksualnego ze swoim partnerem. Dochodzi do tego podczas stymulacji oralnej, rzadziej manualnej, sutków, otoczek piersiowych i całych piersi kobiety. W celu poprawienia reaktywności seksualnej kobiety po porodzie, stosuje się szereg prostych ćwiczeń fizycznych, które poprawiają kurczliwość mięśni pochwy i przywracają zdolności orgastyczne kobiety.

Gość aneti
ja probowalam i maliny, i homeopatie na rozszerzenie szyjki macicy, i porzadki domwe, byl tez sex i nic, przenosilam podobno stymulowanie, podraznianie brodawek wplywa na wydzielanie oxytocyny co moze spowodowac skurcze.