Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nastoletnia mama

8 miesięczne dzieciaczki

Polecane posty

co potrafią zrobić wasze 8 msc dzieci???? moja kończy w sobote i zastanawiam się czy sie prawidłowo rozwija. jest urodzona o miesiąc za wcześnie i czytałam na medycznych stronach w internecie że to jest tak jak by miała miesiąc do tyłu

Gość mycha22
hej!!moja Emilka urodzila sie 2 maja,umie juz siedziec pezla do tylu tzn raczkuje mowi tata,baba,mama,gaworzy,smieje sie na glos,rozpoznaje zabawu a kuku,i rozne piosenki i zbabawy...a jak twoja malenka ma na imie??i co juz potrafi?? pozdrawima

moja siedzi ale nie umie sama usiąść trzeba ją posadzić. Ma na imię Oliwia i urodziła się 5 maja. pełza do tyłu i w łóżeczku okręca się o 180stopni. nie raczkuje,mówi pa pa i ba ba, śmieje się na głos. wstaje z krzesełka jak się złapie łóżka a od kiedy raczkuje??? ale już tak dobrze??

Gość mycha22
znazcy sie do tylu chyba zzpoltorej miesiaca,to tez duzo potrafi!!!!:):)jak lezy na brzuszku do tylu sie podpiera i sama juz siada,ale nie martw sie kazde dziecko inaczej sie rozwija,a ile ma juz zabkow???moja 2 na dole a karmisz piersia>>ja karmie mlekiem bebiko 2gr,ale tylko wieczorami,a tak to gotuje zupki,i wcina owoce papki itp.

nie no moja jeszcze nie potrafi sama usiąść ale. moja ma 2 na dole ale chyba juz niedługo jej wyjdą na górze. ja karmie ją Nan 2. ja nie gotuje, kupuje jej słoiczki a jakie jej dajesz owoce do jedzienia??

Gość mycha22
banany,starte jablka,ostnio skosztowala brzoskwinki....a zuoki ze slioczkow ci je??moja nimi plula,nie smakuja jej,gotuje sama i zaraz na dwa dni...a moge wiedziec skad jestes\??mpoze sie okazac ze jestesmy sasiadkami:):)a przesypia ci nocki?

Gość mycha22
w tym roku skoncze 24

na początku nie chciała ale już się przyzwyczaiła i wcina wręcz je uwielbia!!!! :) Ja jestem z Łodzi i mam 18 lat. OD urodzenia przesypiała całe noce. Jadła o 22 i budziła się na jedzienie ok 7 a teraz jej coś się poprzestawiało i się budzi ok 4-5 je i dalej śpi a twoja?????? ile zjada mleka???

justaaaaa - moja robi pa pa jak jej się zachce i kaszel też jak jej się zachce. kosi kosi nie umie robić. każde dziecko inaczej się rozwija:)

Gość mycha22
a moja to maly glodomorek jak zje o 19 potem o 2 w nicy a potem jeszcze o 6 rano po 200 ml.ale za to w dzien je malo!tez lubi kosi kosi,krasnoludki i wiele innych a ja jestem ze slaska:)

mycha22- moja je zawsze 180 a jak sie budzi w nocy na jedzenie to je 150, słoiczek zawsze zje cały i te duże też całe. a jaka duża się urodziła??

Gość mycha22
ja tez gratuluje ci tych nocek:):)a tobie Justa jak przesypia???fajny ten twoj brzdac:):):)ucaluj go:):)co dajesz mu na obiadki?/ze sloiczkow czy sama robisz?

Gość mycha22
urodzila sie to miala 2690 i 50 cm a twoja?a teraz ma 9 kilo i 75cm

Gość mycha22
a mi tez w lytym dokladnie 3 stuknie 24:)

Gość mycha22
to jak pije mleko?karmisz dalej piersia?

Gość mycha22
to jestesmy lutowe mamuski:):)hehehe

Gość mycha22
ok.mykam spac bo w nocy pobudki jak sie przebudzi to tez pije herbatke i dalej nyna a jeszcze spi z nami tak ja nauczylam....:):)ale lepiej dla mnie bo nie wstaje a jak ci spi mim tylko na boku prawym lub lewym a tobie?

moja urodziła się 2600 i miała 51cm , dostała 10pkt w skali. teraz waży 8kilo. miała urodzić się 4 czerwca ale sie jej pośpieszyło na świat i urodziła się 5 maja:)

Gość mycha22
to i tak miala fajna wage i byle zdrowa sie urodzila!!!wiecie co ja mykam nynac jutro mozemy popisac co wy na to????pozdrowienia i ucalujcie wasze dzieciaczki DOBRANOC:):):):*

Gość Marta i Alex
Moj synek skonczy 8 miesiecy 5 Maja. Siedzi sam, ale nie siada. Przewraca sie z brzucha na plecy i na odwrot. Pelza do tylu, probuje raczkowac. Trzyma zabawke w kazdej rece i potrzasa nia. Robi kosi, kosi lapki. mowi mama, dada itp. Ale tak jak juz zostalo powiedziane wczesniej, nie ma na to reguly. Kazde dziecko jest inne. Moj Alex nie ma jeszcze zadnego zeba.