Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Hypedotella

Podawajcie przykłady skąpstwa i chytrości,

Polecane posty

4 minuty temu, Miecz napisał:

Kto bogatemu zabroni😂

Ale nie po ścianach i muszli 🤣 

Wracając do tematu głównego. Nie jestem chytra i nie mam też żadnego systemu oszczędnosciowego. Mam wyznaczone priorytety ( rachunki, żywność) a z resztą bywa różnie, byle tylko debetu nie zrobić 🤭

5 minut temu, przewr(l)otna napisał:

Ale nie po ścianach i muszli 🤣 

Wracając do tematu głównego. Nie jestem chytra i nie mam też żadnego systemu oszczędnosciowego. Mam wyznaczone priorytety ( rachunki, żywność) a z resztą bywa różnie, byle tylko debetu nie zrobić 🤭

Niestety, muszę mieć tzw. rezerwę finansową. Pilnuję jej jak cnoty wielokrotnego użycia.

1 minutę temu, Śliwka Jukońska napisał:

No a wcześniej można było palić kaloszami i komu to przeszkadzało?

Dokładnie. Węgla nikt nie kupował dlatego kopalnie upadły. Za to przemysł obuwniczy hulał.

3 minuty temu, Śliwka Jukońska napisał:

I oponami samochodowymi😂 Nie było problemu co z tym zrobić.

4 minuty temu, Miecz napisał:

Niestety, muszę mieć tzw. rezerwę finansową. Pilnuję jej jak cnoty wielokrotnego użycia.

Też mamy, nie moja to zasługa. 

5 minut temu, Śliwka Jukońska napisał:

Do tej pory niektórzy palą czymś ohydnym. Mam już zrobione jedno zdjęcie co mam przed szybą okna.

22 minuty temu, Miecz napisał:

Ci ekolodzy nas wykończą!😡 Spójrz na mapę świata. Zobacz jaka Europa jest mała w porównaniu do sąsiednich kontynentów. Cała Azja i Ameryka ma to w nosie. Kopcą jak kopcili. A syf w powietrzu przemieszcza się zgodnie z różą wiatrów.

No wiadomo o co chodzi z tą ekologią. Grupa najbogatszych ludzi na świecie chce zrobić sobie z ludzi niewolników, mieć ich pod kontrolą. To że powiększają majątki to już im nie wystarcza. I żeby to zrobić to trzeba doprowadzić do wielkiego kryzysu. I ta pseudo ekologia jest środkiem do celu jakim jest wielki kryzys. Rządy zadłużają swoje kraje u nas oczywiście też. Też ściąga się uchodźców do Europy żeby potem ich napuszczać na miejscowych. I to wszystko po to żeby ludzie mieli tego dość i żeby się zgodzili na niby rozwiązanie nowy porządek w świecie a to będzie zwykłe niewolnictwo.  Po to ta ekologia. Przecież widać jakie to nie logiczne. To długi temat do dyskusji. Nawet Trump mówi że ta niby ekologia to wielka ściema.  Po co to wszystko ? Właśnie po to co napisałem.

• Thanks 1

2 minuty temu, kocur93 napisał:

No wiadomo o co chodzi z tą ekologią. Grupa najbogatszych ludzi na świecie chce zrobić sobie z ludzi niewolników, mieć ich pod kontrolą. To że powiększają majątki to już im nie wystarcza. I żeby to zrobić to trzeba doprowadzić do wielkiego kryzysu. I ta pseudo ekologia jest środkiem do celu jakim jest wielki kryzys. Rządy zadłużają swoje kraje u nas oczywiście też. Też ściąga się uchodźców do Europy żeby potem ich napuszczać na miejscowych. I to wszystko po to żeby ludzie mieli tego dość i żeby się zgodzili na niby rozwiązanie nowy porządek w świecie a to będzie zwykłe niewolnictwo.  Po to ta ekologia. Przecież widać jakie to nie logiczne. To długi temat do dyskusji. Nawet Trump mówi że ta niby ekologia to wielka ściema.  Po co to wszystko ? Właśnie po to co napisałem.

Najważniejsza jest gospodarka. Jeżeli sobie z nią nie radzisz to szukasz tematów zastępczych, by trochę "zatuszować" swoje braki a jednocześnie uświadomić gawiedzi jakimi poważnymi problemami się zajmujesz. Nakrętki w butelkach to dla mnie hit stulecia.

• Thanks 1

2 minuty temu, Miecz napisał:

Najważniejsza jest gospodarka. Jeżeli sobie z nią nie radzisz to szukasz tematów zastępczych, by trochę "zatuszować" swoje braki a jednocześnie uświadomić gawiedzi jakimi poważnymi problemami się zajmujesz. Nakrętki w butelkach to dla mnie hit stulecia.

Rządy mają nakazane aby zadłużać swoje kraje bo ma być wielki kryzys. Przecież to widać nawet w naszym kraju. Kiedyś rządy jakie były takie były ale pilnowały żeby budżet się spinał. A dzisiaj jest wydawanie miliardów na lewo i prawo nawet na niepotrzebne rzeczy i mocno rośnie dług. Kiedyś to musi je bn ać i o to tutaj chodzi. Ale tego nie powiedzą w tvp1  tvp2 tvn ie ani polsacie.  Tylko w niezaleznych mediach można się tego dowiedzieć i od niektórych youtuberów ale i oni są usuwani.

• Thanks 1

Widać jaka ta pseudo ekologia nie jest logiczna ale jest na siłę pchana. Po co ? Wszystko się robi po coś nie ma nigdy tak że coś wielkiego się dzieje bez przyczyny, przypadkowo. Po to co napisałem wyżej.

4 minuty temu, kocur93 napisał:

Widać jaka ta pseudo ekologia nie jest logiczna ale jest na siłę pchana. Po co ? Wszystko się robi po coś nie ma nigdy tak że coś wielkiego się dzieje bez przyczyny, przypadkowo. Po to co napisałem wyżej.

Po dupie dostaną najbiedniejsi i staniemy się wszyscy skąpi.

2 minuty temu, kocur93 napisał:

W Polsce i Europie wmawia się ludziom, że całe zło klimatyczne to ich wina. Teraz porównaj sobie podejście do ekologii przeciętnego Polaka i Amerykanina. Czy ekologia jest logiczna? Jest. Ale można nią żonglować jak piłeczkami. Dla mnie na dzień dzisiejszy ekologia to spowolnienie gospodarcze w każdym calu.

• Thanks 1

1 minutę temu, przewr(l)otna napisał:

Po dupie dostaną najbiedniejsi i staniemy się wszyscy skąpi.

No dokładnie tak. Wszyscy dostaną. Teraz mamy czasy wielkiego dobrobytu, jest duuużo lepiej niż kiedyś i też duużo lepiej w np Polsce niż w krajach Afryki, większości Azji czy Ameryki Południowej. No ale jak tak będą wprowadzać te głupstwa klimatyczne to gospodarki będą padać i przyjdzie ubóstwo. Ja jestem świadomy że to co teraz jest ( a dokładnie do tej pseudo pandemii bo wtedy ceny były niższe) to najlepsze czasy pod względem ekonomicznym w moim życiu, za kilka - kilkanaście lat będzie tylko gorzej bo będzie kryzys i nie będzie też takiej wolności jak teraz. Ale inni docenią to co teraz dopiero jak to się skończy.

• Thanks 1

4 minuty temu, kocur93 napisał:

No dokładnie tak. Wszyscy dostaną. Teraz mamy czasy wielkiego dobrobytu, jest duuużo lepiej niż kiedyś i też duużo lepiej w np Polsce niż w krajach Afryki, większości Azji czy Ameryki Południowej. No ale jak tak będą wprowadzać te głupstwa klimatyczne to gospodarki będą padać i przyjdzie ubóstwo. Ja jestem świadomy że to co teraz jest ( a dokładnie do tej pseudo pandemii bo wtedy ceny były niższe) to najlepsze czasy pod względem ekonomicznym w moim życiu, za kilka - kilkanaście lat będzie tylko gorzej bo będzie kryzys i nie będzie też takiej wolności jak teraz. Ale inni docenią to co teraz dopiero jak to się skończy.

Za kilkanaście lat będę jadła suchary  dobrze namoczone w mleku i łykała pewno 3 piguły dziennie 😛

25 minut temu, Miecz napisał:

W Polsce i Europie wmawia się ludziom, że całe zło klimatyczne to ich wina. Teraz porównaj sobie podejście do ekologii przeciętnego Polaka i Amerykanina. Czy ekologia jest logiczna? Jest. Ale można nią żonglować jak piłeczkami. Dla mnie na dzień dzisiejszy ekologia to spowolnienie gospodarcze w każdym calu.

Też i wszędzie mówi się ekologia, klimat a spójrz na to że dzisiaj są produkowane rzeczy beznadziejnej jakości i rządom to nie przeszkadza. U kumpla lodówka nie przetrwała gwarancji u siostry popsuła się po 4 latach i nie są naprawiane tylko wyrzucane. A ja mam w domu lodówkę z roku 1980 i działa i nie była jeszcze naprawiana i mam też zamrażarkę 1992 rok tak samo. Z wieloma rzeczami tak jest - długo by wymieniać. Nowych samochodów nie cynkuje się żeby zabezpieczyć przed rdzą. I jest ogrom śmieci przez rzeczy słabej jakości. I tym obsranym ekologom nie przeszkadza że w fabrykach produkuje się rzeczy fatalnej jakości które za chwilę będą smieciami a w niektórych przypadkach wręcz śmieci. Tylko ich interesuje żeby się przyyebać i nakładać ograniczenia które w efekcie zniszczą gospodarkę.

Edytowano przez kocur93
  • Thanks 1

Najbardziej jednak podoba mi się przyszła obsada w USA zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie. Bardzo na to liczę, że będę mogła spokojnie zjeść sałatę, pomidory...i owoce 😎

3 minuty temu, Hypedotella napisał:

Teorie spiskowe, co? 😎

Ja już zorientowałam sie ocb w 2020 roku...

Ja też. Dokładnie widać po działaniach do czego się dąży.

Przed chwilą, kocur93 napisał:

Ja też. Dokładnie widać po działaniach do czego się dąży.

Z początku w 2019 jeszcze nawet nabrałam się przez chwilę na tę narrację, dopóki nie przeczytałam książki Pandemia kłamstw. I od tego zaczęła się moja podróż explorująca o co tak naprawdę chodzi...

• Like 1

Ale co tu dużo mówić, już są roboty, które można kupić, są listy zawodów, które mogą zostać zastąpione przez AI...

2 minuty temu, Hypedotella napisał:

Najbardziej jednak podoba mi się przyszła obsada w USA zwłaszcza jeśli chodzi o zdrowie. Bardzo na to liczę, że będę mogła spokojnie zjeść sałatę, pomidory...i owoce 😎

Dobrze że jest Trump który otwarcie mówi że polityka klimatyczna to jest wielkie zielone kłamstwo i najwieksze kłamstwo w historii. I mówi też że ingeruje się w pogodę. No dla mnie to bardzo dziwne i podejrzane że w Polsce była susza a w tym czasie w Niemczech były wielodniowe ulewy i zboża powygniwały. Steruje się pogodą żeby mówić ludziom że zmiany klimatyczne są konieczne. Jak dało się w Dubaju na pustyni zrobić powódź to i różne cuda pogodowe da się zrobić.

No ale nie wiadomo czy Trumpowi uda się wiele zdziałać ale dobrze że mówi prawdę ( wyśmiewaną przez media) może chociaż niektórzy zastanowią się nad jego słowami, poszukają i zrozumieją o co chodzi.

5 minut temu, kocur93 napisał:

Dobrze że jest Trump który otwarcie mówi że polityka klimatyczna to jest wielkie zielone kłamstwo i najwieksze kłamstwo w historii. I mówi też że ingeruje się w pogodę. No dla mnie to bardzo dziwne i podejrzane że w Polsce była susza a w tym czasie w Niemczech były wielodniowe ulewy i zboża powygniwały. Steruje się pogodą żeby mówić ludziom że zmiany klimatyczne są konieczne. Jak dało się w Dubaju na pustyni zrobić powódź to i różne cuda pogodowe da się zrobić.

No ale nie wiadomo czy Trumpowi uda się wiele zdziałać ale dobrze że mówi prawdę ( wyśmiewaną przez media) może chociaż niektórzy zastanowią się nad jego słowami, poszukają i zrozumieją o co chodzi.

Już na szczęscie część osób się obudziła na dźwięk dzwonka, a Ci co nie chcą to i tak się nie obudzą.

Bardzo dobrze, że są podnoszone niewygodne tematy i że ktoś ma odwagę o tym mówić.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się