Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia_283

Strach przed ciaza

Polecane posty

Gość basia_283

Czesc Dziwczyny, Mam prosbe - doradzcie mi, co robic. Kochalam sie wczoraj z mezem i on nie zalozyl prezerwatywy, bo myslal, ze jak mam 8 dzien cyklu, to jest bezpiecznie. A ja teraz panikuje troche. Nie mozemy pozwolic sobie jeszcze na dziecko. Wiem, ze smiesznie to brzmi, jak mowi to mezatka, ale u nas jeszcze nie czas na dzidzie - z roznych powodow. Nie chcialabym brac pigulki, bo boje sie troche duzej dawki hormonow (jak kiedys wzielam, to rozregulowal mi sie troche cykl i kolejna miesiaczke dostalam po 46 dniach), poza tym szkoda mi troche kasy, bo jestem w Dublinie, a tu konsultacja i przepisanie pigulki kosztuje 60-70euro. Dodam, ze prezerwatywa jest nasza jedyna forma zabezpieczenia, bo ja nie biore tabletek (zle na mnie wplywaly). Dziewczyny, myslicie, ze w 8 dniu cyklu jest duze ryzyko zajscia w ciaze? Powinnam wziac ten postinor, czy panikuje za bardzo?

Gość basia_283
prosze, niech sie ktos wypowie, bo ja tu w strachu cala...

Gość a ilu dniowe
masz cykle, regularne?

Gość aaaatate
raczej nie masz sie czego bac, ale tak do konca nie bylabym pewna...

Gość a ilu dniowe
atate bzdury piszesz - wszystko zalezy jakie ma cykle

Gość zawsze jest szansa na zajście
w ciążę...obojętnie od cyklu...

Gość aaaatate
przeciez napisalam "raczej" :/

Gość zawsze jest szansa na zajście
ja też jestem mężatką i nigdy bym nie kochała się bez zabezpieczenia...dodam że nie chce dzieci i to dlatego..

Gość aaaatate
skoro bardzo boisz sie ciazy i absolutnie tego nie chcesz, to idz do tego lekarza po tabletke "po" niby troche kasy jest, ale to i tak mniej, niz utrzymywanie dziecka.. sama nie wiem..

Gość płukanka
Hej basia_283 podpowiem Ci stara metodę moich babć, dobrą i skuteczną na ile nie wiem, ale napewno lepszą od kombinacji kalendarzykowych. Bierzesz łyżeczkę octu na ok 3/4 szklanki wody, gruszkę do irygacji i wlewasz to w siebie po każdym stosunku. Poleżysz trochę i się umyjesz, ot wsio. Octu nie za dużo, bo zrobić się może nadżerka, tyle by zakwasić i zabić plemniki. Nie mogę ci powiedzieć na ile ta metoda jest skuteczna, wiem, że tyle czasu ile sama ja stosowałam w ciążę nie zaszłam, przestałam, wpadłam. Tak samo kilka moich znajomych.Zrobisz jak zechcesz ale nie licz tu na cudowne wieści, zaraz Cię zjadą i mnie za takie rady zobaczysz.

Gość basia_283
mam dosc nieregularne cykle, z reguly dluzsze - tzn 29 - 31 dniowe, czasami nawet 34-36! Ostatnio okres dostalam 28 dnia i z reguly jak jeden mam przyspieszony, to kolejny jest nieco opozniony. Tzn teraz przypada jakby dluzszy cykl. Ale przeciez nie ma pewnosci... Wiem, ze nie powinnam do tego dopuscic, ale my mamy z mezem tak, ze kochamy sie na poczatku bez zabezpieczenia i on w trakcie dopiero zaklada prezeratywe. Zawsze na nim pod tym wzgledem polegalam... |A teraz jestem zla, bo sama powinnam o tym myslec. Bede od tej pory...

Gość płukanka
basia przeczytałaś co napisałam?

Gość aaaatate
ale tak trzeba w siebie wlewac 4 szklanki??

Gość a ilu dniowe
basiu - to niestety nikt ci na to pytanie nie odpowie - w przypadku nierregularnych cykli może byc naprawdę przeróżnie...nie wiem czy płukanie octem w tej chwili ma jakis sens...troche czasu juz minelo

Gość płukanka
dziwnie to robi, a ty mu na to pozwalasz. Wydaje mi się to mało dojrzałe. Chyba ludzie uprawiający sex wiedzą, że zajść w ciążę można nie tylko w momencie wytrysku do środka ale wystarczy do tego kropelka w każdej chwili kochania się. Jak w połowie sexu można gumkę zakładać? Może mu wszystko jedno, czy wpadniecie, czy nie i "olewa" to totalnie.

Gość płukanka
łomatko atate nie trzy, cztery szklanki, tylko trzy czwarte, zalałabyś octem sąsiadów :O

Gość płukanka
jeśli już wpadłaś to płukanka nie ma najmniejszego sensu oczywiście. Basia pisze, że kasy za wiele nie ma na tabletki, to podałam sposób. Za miesiąc się okaże, czy spróbuje tej metody, czy będzie niepotrzebna.. :|

Gość płukanka
za błędy w odmianie przepraszam.

Gość aaaatate
płukanka :D no tak wlasnie mi sie wydawalo, ale wole pytac, moze kiedys sie przyda :) pozdrawiam :)

Gość płukanka
heheh aaaatate dobre to było.Tak od siebie dodam jeszcze, że ten czas, kiedy stosowałam płukanki trwał cztery lata prawie. Dziwne, że mnie tu jeszcze mohery za to co piszę nie zlinczowały

Gość aaaatate
a czemu milaby to robic?? przeciez tylko plemniki zabijasz, w prezerwatywie tez umierają :)

Gość tak naprawde
jak mozna byc tak glupim zeby stosowac ocet gdzie sa jeszcze tak zacofani ludzie??????????????

Gość płukanka
no właśnie, toż to żywe stworzenie przecież, a tu ochrona środowiska zagraża :D

moim zdaniem 8 dzien cyklu moze miec wplyw na zajscie w ciaze, nie chce Cie straszyc, ale po okresie tez mozesz zajsc i to szybciej niz przed. Mowi sie, ze owulacja trwa miedzy 10, a 18 dniem cyklu, ale pamietaj, ze plemniki zyja bardzo dlugo i moga przezyc nawet pare dni...najlepiej zrob test....teraz juz po 6 dniach wykaze czy jestes czy nie...wiem, bo czesto sobie robie...jestem 2 lata po slubie, ale na razie nie chce dziecka, bo nie dojrzalam jeszcze do roli matki...

Gość ona ona
a ja to wogóle myśle że jak małżeństwem jesteście i maluszka nie chcecie, to chociaz się w tabletki powinnaś zaopatrzyc a nie faceta gumkami stresować.... nawet dla własnej wygody i komfortu psychicznego

Gość olax 234
czy to prawda ze podczas karmienia piersia mozna nie miec okresu przez jakis czas,

Gość aaaatate
hej, ja tez jestem 2 lata po slubie i tez jakos tego nie czuje. Z jednej strony chcialabym.. z drugiej.. sama nie wiem, miotam sie. Mam 26 lat, podobno lepiej jak przez 30.. buuu