Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość teraz ja sie pytam

nieregularny okres...co to znaczy?

Polecane posty

Gość teraz ja sie pytam

mam pytanie, zawsze mi sie wydawalo ze jak mam okres tak mniej wiecej raz w miesiacu to znaczy ze jest regularny, nie liczylam czy cykl trwa 29 czy 31 dni, raz bylo tak a raz tak ale okres zawsze byl, czy nieregularnosc to znaczy ze okres pojawia sie np raz na 2 miesiace albo jakos inaczej, bo kurcze zglupialam, przyznaje ze jak chodzilam do lekarza to on zadawal tylko pytanie czy okres jest regularny a ja odpowiadalam ze tak, bo mi sie tak zdawalo, co o tym sadzicie?

jeżeli różnica to te 2 czy 3 dni to nie ma co się za bardzo przejmować (dopóki nie planujesz zajścia w ciążę)

Gość ja mam miesiaczki
w przedziale od 26-35 dni i takie cykle uznawane są jeszcze za REGULARNE

Tak, twoj @ jest regularny. Roznice powyzej 5-7 dni uznaje sie za nieregularne.

Gość teraz ja sie pytam
jejku dzieki, bo niby sie o tym wie, ale tu w sumie 2 moze czasem 3 dni...aha i wlasnie planujemy dzidziusia...staramy sie od 2 miesiecy i kurcze narazie nic, przyznaje ze jest mi jakos tak dziwnie...., bylam 2 miesiace temu i lekarza i powiedzial ze jest wszystko ok, ale tak bardzo pragniemy dziecko ze przyznaje ze czuje sie podle ze nie jestem jeszcze w ciazy...

to może kup testy owulacyjne, na ulotce jest dokładny opis jak je stosować :) Mimo, że urodziłam już 3 dzieci to gdy zdecydowaliśmy się na kolejne dziecko ciąży nie było. Nigdy nie miałam problemu z zajściem a tu dopiero po 6-ciu miesiącach. Jak kupiłam testy to za pierwszym razem poszło :). Po prostu temperatura swoją drogą, śluz swoją a owulacja swoją drogą :)

Gość ja mam miesiączki
nieregularny @ jest w wahaniach powyżej 10 dni w jedną lub drugą stronę czyli przy najkrótszym i najdłuższym z cykli