Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie wiele

czy in vitro powinno byc finansowane z pieniedzy podatników

Polecane posty

To prawda - na wiele rzeczy brakuje. Mimo to osobiście nie rozumiem dlaczego nie brakuje kasy na kolejne wypasione świątynie, a na pomoc chorym - leki, badania (nie mówię tylko o in vitro) owszem tak. Z tą diagnostyką i profilaktyką onkologiczną to prawda - zaczynają coś robić jak rak jest już zaawansowany, a potem się zrzuca winę na pacjentów że za późno przyszli. Dlaczego np. nie refunduje się regularnych badań mammograficznych u młodych kobiet?? Łatwo też jest powiedzieć o in vitro "mnie to nie dotyczy", więc nie chcę na to płacić podatków. To może pójdźmy dalej - jako kobietę nie dotyczy mnie problem nowotworów prostaty, jako niepalącą nie dotyczy mnie problem leczenia większości nowotworów płuc, jako osobę pełnosprawną nie dotyczą mnie problemy i potrzeby ludzi niepełnosprawnych itd. Tylko do czego dojdziemy tą drogą?

Gość do shalla
Uważam że 400m2 willi dla premiera i jego kota... shalla kaczynski mieszkał we własnym prywatnym domu wcale nie 400m ale w zwykłej pietrówce moze 120m pan tusk za to mieszka ze swoja cała rodzinka na czele z córka "tancerka " mega gwiazda na nasz koszt w posiadłosci ,bagatela ,480m

Gość do shalla
jako niepalącą nie dotyczy mnie problem leczenia większości nowotworów płuc, jako osobę pełnosprawną nie dotyczą mnie problemy i potrzeby ludzi niepełnosprawnych itd. Tylko do czego dojdziemy tą drogą? kazdy zdrowy moze byc niepełnosprawny znam ludzi którzy umarli na raka płuc nigdy nie palac Nie palenie nie zapewnia nie chorowania na raka płuc palacy maja za to wieksze szanse od niepalacych a problem dotyczy wszsytkich finansowaniu in vitro mowie nie!!!!!

Ale czy ja go bronię??? Jeden wart drugiego. Ot, co. Wszystko za nasze pieniądze. NASZE ! Od lat mamy rządy bandytów, którzy uciekają do sejmu ze swoich melin, żeby dostać immunitet i mieć bezpieczny tyłek.Kurcze, chyba tylko w naszym kraju sa takie jazdy :(

Gość do shalla
cyniczko nie posiadanie dzieci nie jest choroba i nie powiinno sie tego finansowac tak samo jak nie powinno sie finansowac i nie finansuje sie skrobanek z NFZ

czasem skrobanka, czy ściślej mówiąc aborcja to zabieg ratujący życie kobiecie... zapominasz o tym.

Gość do shalla
chodzi o to ze piszesz o kaczynskim ze mieszkał na nasz koszt a to nieprawda i chic go nie lubie nie bede go oczerniac bo i po co wiec nie zmyslaj jak chcesz dyskutowac w taki własnie sposób powstaja plotki

Gość do shalla
czasem tylko czasem

Gość kochani ten topik nie dotyczy
Kaczyńskiego ani Tuska, są inne gdzie możecie podyskutować :O :O

Nie zmyślam, tylko powtarzam informacje zasłyszane w wiadomościach telewizyjnych. Nie znam osobiście ( i całe szczęście ) Kaczyńskiego, więc mogę się jedynie opierać na źródłach prasowych. Jeśli zaś one kłamią ( widzę, ze Ty masz ściślejsze informacje ) to już nie moja wina i nie dyskwalifikuje mnie to z dyskusji, pani wszechwiedząca.

Gość do shalla
czasem skrobanka, czy ściślej mówiąc aborcja teraz uscislasz a kilka stron wstecz piszesz ze kaczynski mieszkał w 400m willi? dziwna jestes ze skrajnosci popadasz w skrajnosc

Gość do shalla
w których wiadomosciach usłyszałas ze jarosław mieszkał w 400m willi z kotem

Gość do shalla
mieszkam niedaleko jarka dosłownie kilka ulic dalej jego dom niczym od innych domów sie nie rózni i nie picuj ze mówili to w wiadomosciach tylko przyznaj ze walnełas ot tak nie myslac co piszesz

Gość a ten znowu z tym kotem i
jarosławem. Też mieli zabieg in vitro?

Gość no nie do przyjęcia
"do shalla" czy ty rozumiesz temat forum czy za dalego masz do mózgu? przez takie potyczki niszczysz cały topik TAK dla in vitro!

Gość do shalla
jasne jak brakuje ci argumentów to dyskusja traci sens nie lubisz nie miec racji? zauwazyłam to nie raz własciwie nigdy nie masz nic do powiedzenia wiec nie zabieraj głosu

Gość do shalla
rozumiem ale jak tu dyskutowac ? temat finansowanie nieodłacznie łaczy sie z polityka i wydatkami polityków a ta mi tu kity wciska wiec jej odpowiadam co o tym mysle

Gość do shalla
od jarka - a czemu nie nie .nie kolega ale napisac mi tak wolni o tusku choc tez nie kolega tez czasem mowie donek no doczep sie do mnie jeszcze

Gość do shalla
a ty shala masz dzieci?

Gość ONa nie ma dzieci
Shalla jest po dwoch nieudanych zabiegach wiec wiadomo ze bedzie tego bronic aby in vitro jej sponsorowało społeczenstwo

ja uwazam ze nie.niech bezdzietne pary adoptuja dzieci z domow dziecka.wiecej dzieci znajdzie dom i mniej kasy uplynie z naszych podatkow.a niby czemu finansowac in vitro? przeciez jak ktos jest w polsce ciezko chory na rzadka chorobe i musi jechac na leczenie za granice to musi to robic za wlasne pieniadze.nikt z budzetu nie da.

Gość do shalla
popieram cie w całej wypowiedzi sekretna dziewczyno

Gość Ale głupoty piszecie
dla mnie to jest nie do przyjecia z jednej strony zachecaja bezdzietne pary do adopcji a z drugiej chca finansowac in vitro to sie kupy nie trzyma efekt bedzie taki ze jak sfinansuja zabiegi to juz nikt nie bedzie adoptował tych dzieci bo teraz adoptuja je ci ktorzy na in vitro kasy nie maja mało jeszce sierot w tym kraju?

mieszkal kaczor gdzie mieszkal... ale wiem, ze latal co tydzie do sopotu z wawy.. podawali na koniec jego kadencji koszta tych wypadow... ta kwota nie miescila mi sie w glowie... aa i nie zapomne jak ktorys z kaczorow sobie zlamal reke... i za ponad 120 tys zł...zrobili mu podgrzewane wejscie... zeby sierota znowu sie nie polamala,... zadna glowa panstwa na zachodzie, czy w usa nie pozwolilaby na cos takiego... Ale co tam nas stac...;)

Gość ludzieee
powiem tak: ostatnio na wp czytałam, że Doda miała wystąpić dla żołnierzy w Iraku i cały koszt tej imprezki włącznie z alkoholem dla zespołu Dody, 3 gwiazdkowego hotelu i przelotem rządowym samolotem miała wynieść podobno 240 tysięcy złotych, podkreslam! RÓWNIEŻ Z PIENIĘDZY PODATNIKÓW czyli naszych. A co naśmieszniejsze podejrzewam, ze to nie jedyny taki fenomenalny pomysł. Czy nie lepiej więc przeznaczyc te pieniądze jak i tak mają być wydane na coś naprawdę poważnego. nie mówię, że żołnierzom nie należą się rozrywki, ale podejrzewam, ze woleliby dostać premie, chociaż kto wie?

Gość uwazam ze tak bo to powazny
problem dla ludzi, nikt nie robi tego dla przyjemniosci , nie jest to znow tak powszechne i raczej nie sadze,zeby ktos sobie robil naduzycia w tej materii