Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasialodz30

jesli mozesz podaruj mojej córeczce 1 podatku..

Polecane posty

Gość kasialodz30

Witajcie,mam wielką prośbę chodzi mianowicie o podarowanie 1%podatku mojej niepełnosprawnej córeczce-w tym roku można bezgotówkowo podarować !% podatku wystarczy zaznaczyć w odpowiedniej rubryce w zeznaniu podatkowym(Informację komu mają zostać przekazane pieniązki podatnik będzie mógł zamieścić w rubryce „Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem”, znajdującej się bezpośrednio nad wnioskiem o przekazanie 1% podatku należnego, odpowiednio w: poz. 135 – PIT-28, poz. 311 – PIT-36, poz. 107 –PIT-36L, poz. 123 – PIT-37, poz. 59 – PIT-38. ) a Urząd Skarbowy sam przeleje pieniązki na konto fundacji do której należy moja córeczka -pozycja 124-nazwa OPP -Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa, gm. Bielany -pozycja 125 NUMER KRS - 0000037904 -pozycja 126-KWOTA WNIOSKOWANA-.....zł(zaokrąglona do pełnych dziesiątek groszy w dół tzn np,przy kwocie 12,76 wpisujemy 12,70) Oto dane fundacji: Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa, gm. Bielany NIP 118-14-28-385, KRS 0000037904 e-mail:fundacja@dzieciom.pl Telefony: Sekretariat 22 833 88 88 Księgowość 22 833 10 75 Fax 22 448 71 77 Jesli mozecie przekażcie dalej,bedę bardzo wdzieczna.Pozdrawiam Kasia-mama Karolinki www.karolinka.webmar,pl

Gość zagłębiak
obiecuję, że wpłacę na konto

Bardzo dziękuję zainteresowanym:) a tych którzy mają to gdzieś niech nie piszą.....bo po co???

Gość kasialodz30
dziękujemy i pozdrawiamy my :)

Gość chcaca pomoc
dlaczego nie mozna wplacac pieniedzy bezposrednio tylko przez fundacje?

Gość kasialodz30
Jeśli pytanie dotyczy 1% to tylko fundacje i inne stowarzyszenia OPP mają zgodę na prowadzenie zbiórek publicznych -ja jestem osobą prywatną i nie ma mozliwosci podarowania 1% na moje konto prywatne,nawet jakiekolwiek inne darowizny pieniężne przelewane są na konto fundacji-aby akurat moja córcia mogła z nich skorzystać konieczny jest wlasnie dopisek"1% na OPP DLA karoliny zborowskiej(koniczynka 115",lub w przypadku darowizny"darowizna na rzecz Karoliny Zborowskiej 115 Oczywiście mogłabym podać swoje konto prywatne(bo i tak niektórzy zbierają pieniądze)) ale wpłacając na konto fundacji mają pewność,że pieniązki trafią do potrzebującego dziecka nie do oszusta-których nie mało ostatnio.J Jesli jednak bardzo komuś zależy na tym aby dokonać pomocy bezposrednio w inny sposób zawsze może się skontaktować ze mną drogą emailową i ustalimy szczegóły.Pozdrawiam :)

Witam Kasiu przekazałam 1% podatku, ale... w pierwszym Twoim wpisie nie ma aby podac nazwisko Twojej córki. Pieniądze przekazałam na fundacje... teraz rozumiem, że twoja córka ich nie otrzyma :(

no cóż mój błąd ;( jesli znajdą się inne osoby skore przekazać 1% Karolince to bardzo proszę,żeby w:w rubryce „Inne informacje, w tym ułatwiające kontakt z podatnikiem”, KONIECZNIE DOPISAł: 1% na OPP dla KAROLINY ZBOROWSKIEJ-koniczynka 115\" www.karolinka.webmar.pl