Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saga2006

krople do nosa - ile używać?

Polecane posty

Mam nieziemski katar, używam kropli do nosa, która fakt zdzierają mi nos od wewnątrz, ale przynajmniej na chwilę pomagają. Nie wiecie ile można je używać? Słyszałam, że tylko kilka [ile?] dni. A jeśli nie krople, to co? Już oddychać nie mogę:/

Gość amanda147
Oj to jest ryzykowna zabawa, u mnie zaczelo sie od kataru tez uzywalam kropli ale katar nie przechodzil poszlam do laryngologa, ale wiadomo jakcy lekarze sa w tym kraju. Pani mnie olała i nie pomogla. Chodzilam po lekatrzach około roku i ciagle wpuszczalam krople zamiast kataru pojawil sie trwaly obrzek nosa ktory skutecznie blokowal oddychanie. Zalatwilam sie na cacy. Okazało się ze krople w ktorych jest chlorowodorek tak naprawde po dluzszym stosowaniu nasilaja objawy a nos sie od nich bardzo szybko uzaleznia. Ale nie mialam wyboru. Moglam nie oddychac i dusic sie w nocy lub nie oddychac caly dzien i miec bol glowy z niedotlenienia. A tak dzieki kroplom mialam 8 h spokoju. Wlasciwie za moja tragedie sa winni lekarze bo oni zignorowali symptomy i zle leczyli mnie od samego poczatku. Przez dluzsze uzywanie kropli zrobil sie tak wielki obrzek ze musialam isc na operacje czyli wycieli mi opuchlizne. Nic milego!! Po tej operacji Pan Profesor zabronil mi brac juz kiedykolwiek krople. Ale po czterech latach probelm wrócił. Bo jak się okazuje tego obrzęku nigdy do końca wyleczyc ani wyciąć się nie da. Teraz mam to samo co mialam przed operacja i zadne krople nie skutkuja. Przestrzegam przed używaniem ich dlużej!!! Nic dobrego z tego nie wynika, choc ja osobiście rozumiem jak to jest kiedy nie ma się innego wyboru:(