Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zeska

O nauczycielach

Polecane posty

Gość zeska
Klaudka??? A z jakim moim zdaniem dyskutujesz? Bo nie rozumiem. Jakie ja mam zdanie Klaudka? Ja najeżdzam na nauczycieli???Ależ ja sama w tym zawodzie pracuję. Ja naje zzdam na pewną niekompetentną nauczycielkę, a to już rożnica. Partaczom, w każdym zawodzie, mowimy NIE. A że tak ładnie bronicie nauczycieli- to bardzo mi milo. Tylko przed kim?

Gość popieram Klaudke 27
napisała to co i ja pomyslalam , zero faktow i nie bardzo wioadomo jak podejsc do tej sprawy Ponadto autorko topiku jesli tu się tak swietnie wypowiadasz a nie chcesz pogłębiac młodszej kolezanki po fachu czyź nie powinnas porozmawiac z nią jak rowny z równym ? Powiedziec ze tez pracujesz z dziec mi/ młodziezą , znasz ten zawod od podszewki i wysłuchac argumentow tej pani.Mysle, ze dojdziecie do jakiegos consensusu . Poza tym , jezeli twierdzisz , ze ta Pani zrobila żle , popełnia błedy to tym bardziej powinnas o tym powiedziec i jej i jej zwierzchnikom. I albo wyciagnie wnioski z tego i poprawi swoj prestiz albo widac zwyczajnie nie nadaje się do zawodu i powinna go czym predzej zmienic . Gwoli wyjasnienia- pracowalam 9 lat w tym, zawodzie i miałam rozne sytaucje. Jedna taka młoda Pani nauczycielka przeze mnie została zwolniona i nie mam zadnych wyrzutów sumienia. Teraz spełnia się jako Pani sprzedawczymni na osiedlowym bazarze :P Widac , nie było jej pisane pracowac z" przyszłoscią narodu" ;)

Gość dsd
kolejna tajemnicza, a dlaczego została zwolniona?

Gość dsd
dlaczego od razu młody nauczyciel uwazany jest za tego złego, a idz nagadaj na ta nauczycielke jaka ona straszna, wyjdzie przynajmniej jaka to ty jestes wspaniala

Gość dsd
i tak w ogole dlaczego 'Zycie uczuciowe', o jakichs romansach nauczycieli rozmawiacie?

zeska -----> wiesz, żeby na kogoś najeżdżać, trzeba mieć ku temu powody i konkretne argumenty. Ty takowych nie podałaś, więc według mnie Twoje oskarżenia to są wyimaginowane domniemania sfrustrowanej nauczycielki, która szuka dziury w całym u młodszej \"koleżanki po fachu\" (przykro mi, ale tak to wygląda). W przypadku nauczyciela takie pomówienia to poważna sprawa - dziwę sie, że jako przedstawiciel tego zawodu prezentujesz tak niedojrzały punkt widzenia (np. Twoje pytanie \"jak to załatwić, żeby ta nauczycielka nie miała problemów - no śmieszne!!!). Oceniając obiektywnie to, co Ty napisałaś, ja Ci napisałam, co myślę o Twojej postawie. Tyle. Jeśli Ty tego nie potrafisz zrozumieć, to już Twój problem

Gość dsd
sfrustrowanej nauczycielki, która szuka dziury w całym u młodszej "koleżanki po fachu" --- inaczej bym tego nie ujeła

Gość dsd
brawo Klaudia

Gość zeska
Klaudka- a dlaczego ty uważasz,że ja TU powinnam Tobie podawać jakieś argumenty i powody? Niby z jakiej arcji? Ale jestes ciekawa, dziewczyno. A może opiwiedziec ci o swej nocy poślubnej? Ze szczegolamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, albo o ....swoim pierwszym razie? - a nie byl on w noc poślubną.;) Teraz już wiem, Klaudynko- spowiednikiem powinnas zostac;)

Gość dsd
Brak slow. Po co zakladac topik, jak sie nie chce rozmawiac. Co do tej mlodej nnauczycielki to trafilas w sedno, pewnie popełnila jakis błąd, 'zeska' zrobi aferę i wyjdzie jaka to ona jest wspaniala a tamta mloda tragiczna. Nienawidze takiego podejscia do ludzi.

Gość zeska
Poczytalam cię na innych topikach, Klaudka. Zabierasz glos w każdej sprawie a na żadnej się nie znasz. Najczęsciej- tak jak i w tym przypadku- nie rozumiesz tego, czego czytasz, żle interpretujesz teksty innych i cały czas się spierasz, wytaczając ciężkie dziala. Idz już w objęcia Morfeusza, dziewczyno. Bo pewnie jutro do pracy? Czy do szkoły?

Gość zeska
dsd- zeska nie zrobi afery, bo nienawidzi rownież takiego podejscia do ludzi. Ale do zrobienia afery kilka stron wczesniej namawiala mnie Klaudka- POCZYTAJ

Gość zeska
Poza tym- dsd- zeska chętnie porozmawia, po to załozyla topik, ale nie uwaza za stosowne brnić się przed napadającą ją Klaudynką, bo nie ma pojecia, czemu ta Klaudynka ją napada. Topik pzrecież nie ma tytułu" Napasć na zeskę" ani też" Pojedynek- zeska- Klaudynka", więć po co?

Gość zeska
Idę spać, moi mili. Jutro rano do pracy. Rozwiązać problem bez napaści na " mlodą nauczycielkę", ale za to ze skuteczną argumentacją. Ja, w przeciwienstwie do pani powyzej, ktora przyczynila się do zwolnienia kolezanki, uważam, ze najpierw sprawę trzeba zalatwić polubownie, a jak się nie da- wtedy wyciagać konsekwencje sluzbowe. I tyle. I to tez jest wyraz szacunku, Klaudynko, do innego czlowieka. Sprawdz jednak tę definicję slowa w slowniku.

zeska ---> dlatego pytam, bo napisałaś o tym problemie na kafe. Decydując sie na to, powinnaś liczyc sie z tym, że pojawią sie pytania, rady, komentarze pozytywne i negatywne (juz wczesniej o tym pisałam, ale Ty, droga Pani nauczycielko, widocznie czytasz wybiórczo lub bez zrozumienia). Dla Twojej wiadomości - to jest serwis publiczny i decydując sie na zakładanie topiku, musisz sie z tym liczyć. A koncert życzeń to nie tutaj - taka jest prawda. Więc nie kompromituj Siebie i środowiska nauczycielskiego a poza tym - jak można oskarżać (bo oskarżyłas tutaj tę nauczycielkę, mimo że anonimowo) kogoś, nie mając konkretnych argumentów? Jesteś po prostu .....sama sobie dopowiedz, jacy są ludzie, którzy robią takie rzeczy. Niestety, ja takiego czegoś nie toleruję, Twój pech, że akurat na mnie sie nacięłaś gdybys założyła topik o "swojej nocy po ślubnej" to owszem, może i bym zapytała (i nie tylko ja) - na tym polega kafeteria, każdy ma do tego prawo. Nie pasuje Ci, to nie zakładaj topików i po sprawie

poczytałaś mnie na innych topikach? Chyba znowu niestety bez zrozumienia ;) Mam nadzieję, że nie uczysz j. polskiego

\"Poza tym- dsd- zeska chętnie porozmawia, po to załozyla topik, ale nie uwaza za stosowne brnić się przed napadającą ją Klaudynką, bo nie ma pojecia, czemu ta Klaudynka ją napada.\" ---> sama o sobie piszesz w 3 osobie liczby poj.?? Dziwne, czyżby nieudany podszyw? jeszcze a propos tego co powyżej - ja nie od początku na Ciebie napdam. Moje pierwsze wypowiedzi to są pytania o argumenty (wróć i poczytaj uważnie jeszcze raz, bo masz braki w tej kwestii) Ty ich nie podałaś, więc skomentowałam Twoją postawę. A że się niudolnie próbowałaś odgryźć, to się wywiązała nieprzyjemna dla Ciebie dyskusja - tyle w tym temacie

Gość a jeśli
idę spać. nie słuchaj mnie. ❤️ jutro nowy dzień by móc Cię kochać.

Gość ***dobranoc
🌻

Gość faktycznie.........
ja bylam nauczycielka - wydaje mi sie ze z pwolaniem a na pewno z pasja moze czasem troche za bardzo wyluzowana, ale w miare wymagajaca a na pewna otwarta na ptoblemy i pomagajaca (uczniow opinia - nie moja) "np. jedna moja nauczycielka-Zrobila klasowke we wrzesniu i oddala ja tydzien przed swietami, bo mowila ze nie miala czasu sprawdzic.Nikt nie mogl poprawic oceny bo ma na to dwa tyg.pani mowila ze nie ma czasu przed swietami zrobic pprawy a po swietach juz za pozno.I cholernie denerwuja mnie nauczyciele, ktorzy narzekaja ze praca ciezka, ze malo zarabiaja a tak na prawde gowno robia.I to nauczycie niszcza uczniow, a nie na odwrot" wspolczuje w zyciu nir trzymalam klasowek dluzej niz 3 tygodnie a jak sie zdarzylo to dlatego ze mialam 5 klas maturalnbych i czasme nie dajesz rady ... ale generalnie uwielbialam sprawdzac prace (sama wymyslalam testy) i stawiac dobre oceny (totalnym olewaczm jedynki ;) tez ) moze znow wroce do zawdou z nowym jezykiem ... tylko wezice pod uwage ze strasznie DEmotywujace jest jak ci ciagle uczniowie mowia : kurde ja nienawidze niemieckiego :o chcialoby wam sie ich uczyc ? mnie sie i tak chcialo, smialam sie z tego - niestety uczylam w jednej z gorszych szkol - i uczacych NAPRAWDE sie na kazda klase mialam 2-4 uczniow :o

Gość zeska
Dzien dobry- witam wszystkich, jako gospodyni, 7 stycznia. Oby ten śniezny dzien dobry dla was i dla mnie był. Klaudka- a Ty już przestań węszyć podstęp i "podszył?". Teoria spisku nie znajdzie tu zastosowania. Pisanie o sobie w 3 osobie to taka konwencja literacka, taki zabieg stylistyczny. Dziewczyno, Ty jestes literacki daltonista. Siadaj, bo postawię pałkę!!!

Gość zeska
" Faktycznie"- witam Cię serdecznie. Napisałaś o sobie jako nauczycielu w czasie przeszłym. Nauczycielu z pasja, ktory mimo wszytsko zrezygnowal z zawodu. Dlaczego? Co bylo powodem,ze wartosciowy czlowiek porzucil tę prace?

Gość Jeszcze raz zapytam
zeska - czy rozmawiałaś z ta nauczycielką?

Gość Jeszcze raz zapytam
I mam nadzieję, ze odpowiesz mi na to przecież proste pytanie.

Gość Jeszcze raz zapytam
I jeszcze zapytam o jedno - nayczycielka krzyczała na twoje dziecko? Tak? A jak przed tym jak ona zaczęła krzyczeć, zaczowywało się twoje dziecko? pewnie mówi że w porzadku, co?

Gość zeska
"Jeszcze raz zapytam"- porozmawiam dzisiaj, gdy będę w pracy- to moja kolezanka z pracy.

Gość Jeszcze raz zapytam
więc tym bardziej zeska, dziwię się, że ci to przedtem do głowy nie przyszło. jestem zdziwiona że ludzie nie rozmawiają, tylko od razu próbują skarżyć do przełożonych. dziwne to dla mnie...