Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bedepiekna

Teraz albo nigdy- schudnę!!!! ktoś ze mną?!!!!

Polecane posty

bedepiekna - od dietetyka mam diete konkretna tzn. podane ile czego moge zjeść na dany posiłek i w jakich oodstępach czasowych, z tym że nie mam podane że na obiad mam zjeść to i to, tylko mam sobie sama wybrać to co chce, a w razie problemów i braku pomysłu mam podane zestawy gotowe, z których moge skorzystać. Chodzę tam co miesiąc (mam też z panią dietetyk kontakt mailowy) na wizyty kontrolne tzn. mierzenie ważenie itp, tak nie trzeba, ale jest łatwiej, bo masz tą swiadomość ze ktoś ma nad Tobą kontrole i jak dasz plame to bedzie wstyd (przynajmniej ja tak mam:D). Oczywiście możesz iść raz, dostaniesz diete i będziesz walczyć sama, ale tak jak napisałam wcześniej mnie jest tak łatwiej. madziulek - ja studiuje, jestem juz po pierwszym zaliczeniu z logiki prawniczej a cała masa egzaminów przede mną, ale na szczescie mam tak, że stresu nie zajadam, kiedy się stresuje to naet nie chce mi się jeść, więc w tym przypadku to akurat nie takie złe;)

ooo dzieki zniesmaczona z a odpowiedz:) wlasnie chcem mi sie jesc strasznie, zjadlam danio i tylko zdenerwowalam swoj zolądek i umysł, buuuuuuuuuuu

madziulek studiuje administracje, a Ty? bedepiekna - jutro wrzuce tutaj swoje tabelki od dietetyka więc bedziesz mogła sobie zerknąc, może będą Ci pomocne :)

właśnie dostałam przed chwilą odpowiedź na moje pytanie dotyczące kefiru owocowego 0% tłuszczu oto ona : "kefir 0% tłuszczu Pani Ilono jest tylko ubogi w tłuszc a cukru ma niestety dosyc sporo a jak Pnai mapieta to my wąłsnie tego cukru mamy sie wystrzegac i go omijac zatem na pewno nie jest to dobry produkt z jeszcze jednego wzgledu ze pr mlecznych wcale nie powinno sie pic tych z 0% tł. dlatego ze w nich jest witamina D a nie przyswoi sie ona jesli nie bedzie tłuszczu poniewaz jest to witamina rozpuszczalna w tłuszczach zatem tzrba zeby chociaz 0,5% było a najlepiej 1,5-2% bo równiez wówczas przyswajalności wapnia mamy lepsza!!!" więc to nie jest takie kolorowe jak piszą na etykietkach :O

ja prawo- 4 rok.. Ty widzę dopiero na początku jesteś:) i zaocznie chyba, skoro pracujesz. Ale w każdym bądź razie ja mam tak, że zajadam stres nieprzeciętnie. Przynajmniej ten uczelniany, bo jeśli coś się u mnie w domu źle dzieje, to nie mogę nic przełknąć.. I nie wiem teraz, co począć:D:D Chętnie skorzystam z Twoich pomocy od profesjonalnego dietetyka:)

madziulek ja pierwszy rok, wczesniej była anglistyka ale zrezygnowałam:P za 2 tygodnie mam egzamin z prawa konstytucyjnego i prawoznawstwa i boje sie jak cholera:(

dzieki za rade piękna.. Coś wykombinuje, bo tak dalej być nie może.. Planuję ogórki wcinać, bo uwielbiam takie zaprawione.. mnia mniam.. chyba jedyna nietucząca rzecz, którą uwielbiam:)

zniesmaczona, polecam Ci stronę: student.lex.pl Jak dla mnie rewelacja:D:D Świetne opracowania są tam dostępne za free.. Poza tym konstytucyjne jest świetne:) Nie chcę Cię straszyć, ale poczekaj na doktryny polityczno-prawne.. To jest dopiero jedno wielkie gówno.. Ale na stronkę zajrzyj:)

madziulek dzięki serdeczne :) nie strasz mnie:P teraz koncze prace wiec bede sie żegnać z Wami, a poźniej napisze:) trzymajcie się dziewczynki dzielnie do napisania 🖐️

wy tu wsyztkie studia.....male dzieci a ja hmmm klasa maturalna nie pasuje tu

dziekuje bardzo takorzeczy, wlasnie patrze na cwiczenia i chyba sie skusze, one sa stworzone dla mnie :) Odbiore synka i biore sie za cwiczenia. Jeszcze raz dziekuje

firank_a pewnie ze pasujesz, wiek sie nie liczy, wazne jest to ze mamy podobne problemy

firank_a pewnie, ze pasujesz, na tym topiku tyko kg nam nie pasują :) Takorzeczy wiczenia są całkiem fajne :) ledwo żyję :) Uciekam, bo zaraz jedziemy do rodziców. Odezwę się wieczorkiem :) Co do ważenia może być sobota :) w sumie to mi wszystko jedno :)

chrupki są mocno kaloryczne na 100g, chyba cos około 350kcal, ale z drugiej strony np: male opakowanie flipsow ma 60g, wiec jak podjesz 1/3 to bedzie jakies 70kcal

firanka, przestań takie pierdoły opowiadać.. Ja też póki co obco się tutaj czuję, ale znamy się wirtualnie jakieś 3 dni:) Daj nam trochę czasu... Poza tym jak chcesz pogadać o maturze, studniówce, whatever, to pisz:D:D:D Jeśli będę mogła, chętnie doradzę!

Gość roseee
Coś mi laptop nawala... Dziewczyny, odchudzamy się! :classic_cool: Jestem na diecie 10 m-cy, 7 kilo od razu poszło, to mało na kafe, ale nie miałam dużej nadwagi! dużo ćwiczyłam, to było skuteczniejsze niż te wszystkie diety... teraz przestałam i wczoraj 1 kg wiecej...na wadze.. na poczatku i z dużej wagi szybko się leci, potem nie wygląda tak pięknie! :) od 10 m-cy zero cukru , słodyczy, ostatnio były słodkie malutkie drinki z przyjaciółmi i mam efekty.. pamiętajcie!!!!! jeśli zrzucicie wagę, nie szalejcie, bo kilosy wrócą...i jeśli ćwiczycie, tym bardziej /nie pamiętam, kiedy zjadłam ostatnio tradycyjny obiad?? może Wigilia?? tak wygląda dieta - wrócisz do nawyków masz nadwagę!!!!/ Życzę spadku wagi... 🌼

Gość upssss
??????

witam :) ja już na dzisiaj zakończyłam swoje jedzenie, na obiad zjadłam 110 gram piersi z kurczaka z warzywami na patelnie - warzyw ilość dowolna więc sie można najeść do syta, a teraz niedawno wszamałam 2 małe sledziki i na dzisiaj już koniec, pozostaje herbatka ewentualnie woda, a jak tam u Was? :)

Gość ecia****
witam cały dzień mnie nie było bo niestety praca za bardzo mnie pochłania. od dzisiaj próbuje dietki owocowo-warzywnej.po prostu koszmar ledwo sie trzymam

Gość ecia****
przestałam też pić kawę od dzisiaj i głowa mi pęka ledwo żyję

ja właśnie zebrałam się w sobie i 9.01.2008 będzie początkiem końca moich kilogramów. Byłam dzisiaj z misiem na drobnych zakupach. Na jutro mam jogurcik, kilka jabłek, a w czwartek udaję się na poważniejsze zakupy, to nabędę dietkowe składniki.. Mam nadzieję, że tym razem jest TEN RAZ.. A jak Wam dzionek minął? Pracowicie czy raczej leń Was ogarnął? Mam tylko nadzieję, że było dietkowo!!! U mnie tak średnio. Jedno zaliczenie do przodu i pół czekolady w dupie:( ehhhh.. Ale dziś dopiero 8.01.2008, więc sobie wybaczę. Buziaki:*