Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gajka2

Ładne imiona wybrałam?

Polecane posty

Nazwałam swojego synka Staś, a jeśli urodzę następnego synka będzie to Franek, jeśli zaś córeczkę będzie to Hania. Komu się podoba?

Gość madzia========================
Masz podobny gust do mojego:) Hania i Staś bardzo ładnie

Gość śliczne imiona
mój synek też będzie Staś:)

Moj byly to Stasiek ;) Ale mnie sie osobiscie to imie nie podobalo...Stanislaw :D Smieszne...takie staroswieckie...Koledzy mowili do niego Stachu...Stas to dla mlego chlopca...A Stach to jakos glupio ... Ale to Wasze dzieciaczki :) Ja tylko wyrazam swoja opinie

Staś, nieeeeeeee Ładne dla dziecka do lat 5-6. Potem w szkole dzieciaki będa na niego wołac Stachu albo Stasiek, na pewno nie Staszek jakby sobie wielu rodziców życzyło. Mam ucznia o tym imieniu, to wiem jak jest.Stasiu dla nastolatka to infantylnie a Stanisław zbyt poważnie.

Gość edek taak edek
Zamiast franek nazwał bym edward

Dziękuję za opinie:) Do mojego synka pasuje Staś:) On jest taki kochany:) A co złego w zdrobnieniu Stasiek? To tak jak Jaś - Jasiek, normalne przecież.

ooo mój mąż to Staś:D polecam, bo jest przekochany:) synkowi daliśmy na imię Jaś,

Gość kiki_25
Staś slicznie, mój boban to też Stasio, a bobanka jakby była to miała być Oliwka. Pozdrawiam

Gość kiki_251
Staś slicznie, mój boban to też Stasio, a bobanka miała być Oliwka. Pozdrawiam

Gość no wiec
bardzo mi sie podoba imię dla dziewczynki Hania :) a Franek się urodzi za 4 tygodnie i jakoś od początku był Franek hehe :) ale jeszcze Jaś też jest ładnie :)

Gość zartujesz....
prawda? powiedz, ze to glupi zart :/

Gość mój dziadek był franek
a stasiek nadaje sie dla starszego faceta, nie dla dziecka

Stas i Hania bardzo ladne, ale Franek mi sie nie podoba (podbnie jak Czesio, Miecio, Zyga kojarzy mi sie z menelem :( ) Poodoba mi sie tez imie Antek, Melania, Ada (Adela) :)

mnie tez sie podoba Stanisław, Franek niekoniecznie ale nie razi w oczy, co do Hani to niezbyt, na 100% byłaby mylona z Anna, ja mam Anna i zawsze były glupie pytanie czy jestem Anna czy Hanna, i niestety o ile na Anne wolali ania to na HAnne zawsze Hanka :/ bardzo podoba mi sie Jan ale moj byly mial na imie Jan i maz niestety sie nie zgodzil zeby moj syn byl Jan :( ale za to bedzie Tadeusz :) a do dziewczyn co pisza ze to starodawne imiona jezeli zaczniemy nimi nazywac dzieci to pzrestana byc starodawne bo w taki sposob ozyja i zostana wobiegu, jako imiona takie same jak kazde inne Katarzyna czy Marta, Krzysztof, Tomasz, tymi imionami rowniez ludzie 100 i 200 i 3000lat temu byli nazywani, to co tez sa starodawne?

Gość mrozonka
Franus :))) Już jakieś 2 lata temu sobie ubzdurałam, że tak synka kiedyś nazwe ;))

Zgadzam się z myszsza co do tego że jeśli coraz więcej będzie takich imion z tradycją ( a jest ich coraz więcej:))) to przestaną być uważane za "staromodne", bo to piękne imiona:)))

podoba mi się Franek, Staś nie bardzo, bo akurat mam w rodzinie Stasia-alkoholika :), ale mąż chce Huberta :O obiecałam, że jak będzie syn to on nada imię, więc cóż... będzie Hubert. Dla dziewczynki mam już wybrane imię Kalina.

Gość widzisz i nie grzmisz
Mam kolege Stacha. Mowimy do niego Stacho, Stach, Staś, Staszek, bardzo ladne imię. O ile się nie mylę, to Staś i Franek to dzieci Anny Marii Jopek. :) IMoja mama to Hania. :))

Gość to ja powiem tak
moj maz to czesiek a menelem nie jest, moj chrzestny tak samo!!! czeslaw, slawek to piekne imiona:P stasiek tez jest fajny. znalam staska i swietny byl z niego chlopak, chociaz troche babiarz, ale bardzo fajny. a hanka to moja najlepsza kumpela, drugiej tak niebanalnej i zwariowanej osoby nie znam:) i mowilismy na nia hanus, haneczka, a czasem byla po prostu gejem:D