Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szoki

Ktoś otruł mojego psa, dlaczego ludzie są tacy podli ???

Polecane posty

lasiczka, napisz jak sie szkoli coby pies z ziemi nie jadl - fajnie by bylo oduczyc swojego "swiniaka" od tego poki jeszcze czas jest ;)

Moja miała to już w przedszkolu. Metoda należy do tzw siłowych więc ma sporo przeciwników;). Trzymasz psa na smyczy, każesz mu siedzieć przy nodze a pozorant (obca dla psa osoba) podaje psu smakołyk (kiełbasa, kaszanka, wafelki, pasztetowa...). Mówisz psu komendę zabraniającą (u mnie jest to "fe nie wolno). Pozorant zbliża jedzenie do pyska psa - jeśli pies nie bierze (wolno mu wąchać, ale nie lizać) - chwalisz Jeśli próbuje wziąć - krzyczysz komendę zabraniającą i szarpiesz do tyłu smyczą. Powtarzasz to ćwiczenie (nie za często - raz w tygodniu) z różnymi ludźmi i różnymi przysmakami. Ważne - nie wolno ci mieć tego jedzenia w ręce - zostawisz na nim swój zapach i pies zgłupieje

Z ziermi wygląda to tak samo, ale prowadzisz psa obok podrzuconych przez pozoranta smakołyków. Pies ma prawo je powąchać, ale nie wolno mu zjeść i lizać;) Tu też nie wolno ci mieć ich wcześniej w ręce;) Z obserwacji. Psy błyskawicznie się tego uczą. Moja złapała już po pierwszym wykrzyknięciu komendy zabraniającej, ale kłopoty są z labladorami. Są niewiarygodnie łakome. Praktycznie ani jeden lablador nie opanował tego w 100% gdy inne rasy i bezrasowce, nie miały z tym żadnych problemów:)

lasiczka, ale ja nie o tym - mialo byc jak zrobic zeby nie zżerał z ziemi jakichs odpadków. dla utrudnienia powiem ci ze pies wie ze robi źle - juz sam uszy kładzie po sobie jak cos do pyska bierze i natychmiast wypluwa na "nie wolno" ale... nadal jak cos spotka to wezmie i międli :o wkurzajace na maksa - z poprzednim psem tez tak bylo ale w mniejszym stopniu i taka zabawa w ciuciubabke jest :P teraz wieczorem jak ciemno jest to zawsze psa na smycz zapinam zeby miec wieksza kontrole nad nim ale kagańca nie chce mi sie psu zakładac - zreszta wyglada komicznie - maly piesek z kagańcem :P

aha, teraz przeczytalem. czyli niewiele sie da zrobic, ten typ bedzie tak mial cholera :o juz myslalem zeby podrzucic pare razy jakies mieso a w srodku duzo pieprzu - kawalek miesa na tyle duzy zeby pies musial porzadnie rozgryżć i zeby mu dopiekło do żywego ale oczywiscie mi sie nie chce :P

Prowokować sytuacje, gdy pies może coś wziąć. Jak powącha i nie weźmie, natychmiast pochwalić i dać jakiś fajny smakołyk, jak weźmie - szarpnąć smyczą z komendą.

Zwróć uwagę, czy nie zjada odchodów bo wówczas może się okazać, że nie robi tego z łakomstwa, ale po to, by uzupełnić florę bakteryjną w jelitach;)

odchodów nie zjada raczej, chociaz u kogos w domu widzialem ze wyciagala kocie odchody z kuwety. przewaznie z pyska wyciagam kosci ktore sobie dumnie niesie :P ale ilestam razy wyciagalem jakies swinstwa - jakis tluszcz, cos lepiacego sie, resztki ryby itd. ten pies jest strasznym żarłokiem i to jest problem. a po swietach, kiedy ludzie wywalali przez okna chyba 3x wiecej to co troche cos z pyska wyjmowalem -trofea cholerne :P

Kocie odchody to prawdziwy przysmak dla psa;) Też przechodziłam z moją przez ten etap;) Wytrwałość i systematyczne nagradzanie - karanie przyniosą efekty:) Tylko się nie zniechęcaj:) I pamiętaj, że nagroda musi być kusząca;) Żadne psie chrupki tylko coś, co pies uwielbia, ale nieczęsto to dostaje;) U mnie był to żółty ser. Jeśli pies kocha zjadać śmierdziuchy można mu kupować świńskie (spreparowane rzecz jasna) uszy, żwacze wołowe, płuca, tchawice. To wszystko cuchnie, ale psy to uwielbiają i często, jeśli dostają w domu takie rarytasy, rezygnują ze spacerowych zdobyczy:)

aha, dzieki lasiczka. z tymi uszami swinskimi to moze sie wykona probe, to moze byc niezle. bo chrupki albo inne smakolyki zjada oczywiscie chetnie ale pewnie chodzi o to zeby to byly śmierdziuchy..

moja 16 letnia sunia miała podobne objawy i też zdechła ale wet stwierdził, że zachorowała na PARVOWIROZĘ a nam nawet nie przeszło przez myśl otrucie tym bardziej, że ona NIGDY nie zjadła niczego co znalazła na polu

no własnie nie :O była szczepiona jak była szczeniakiem, potem mimo to zachorowała na Parwo właśnie ale została wyleczona nie szczepiliśmy jej więcej bo nam wet powiedział, ze nie trzeba :O teraz mamy nową sunię i ona jest szczepiona co rok na wszystkie choroby bo tamten weterynarz już nie zyje i chodzimy do innego

:( biedny psiak:( ludzie są podli:( teorka🖐️ mój piesek, 10 lat temu zdechł na parwo, to był szczeniak, który się tym syfem zaraził gdzieś na dworze, a po szczepionce jeszcze mu się pogorszyło:(

Patty 🖐️ no moją jakoś wyleczyli ale jak drugi raz zachorowała to podobno nie było szans bo miała 16 lat i generalnie nie była w najlepszej kondycji :( ale najgorsze jest to, ze mieliśmy 2 sunie - druga miała 10 lat i jak wet zdiagnozował parwo to kazał zaszczepić od razu tą drugą zaszczepiliśmy ale niestety zdechła tak samo po 3 tygodniach i też nie dało sie jej uratować mimo zastrzyków, kroplówek itp :O stracić 2 ukochane psy w odstępie 3 tygodni to na prawdę koszmarne przeżycie :( 😭

Poczytałam teraz o tej parwowirozie, Alma miała podobne objawy ale nie takie same. Przede wszystkim nie miała gorączki, mierzono jej temperaturę i była w normie. Biegunkę z krwią miała ale nie przez kilka dni, tylko w zasadzie na kilka godzin przed śmiercią... Poza tym odeszła w zasadzie w jeden dzień, rano była osłabiona a po południu odeszła :( Ta biała piana którą wymiotowała też jest charakterystyczna dla zatrucia trutką :( Wiem, że nic mi to nie da że dowiem sie co jej było, ani kto to zrobił, nie przywróci jej to życia ale męczy mnie to strasznie :(

no teraz szczepimy Zizkę co rok na wszystko tzn parwo, nosówkę, zapalenie wątroby, wściekliznę itp co rok dostaje szczepionkę uodparniającą na 8 chorób różnych

Szoki temperatura nie zawsze sie pojawia - nasza też nie miała i nasza dostała ataku ok godz 16 a zdechła ok 23 także też bardzo szybko poszło wet mówil, ze każdy pies może inaczej przechodzić tak samo jak np ludzie grypę

Gość gratuluję teoria
jesli o swoim psie mowisz ze "zdechla" ;/

Gość gratuluję teoria
musialas ja strasznie mocno kochac... :/

Gość ludzi też otruwają

bez przesady - tak sie zwyczajowo mowi o zwierzętach że zdechły.... mozna smierc lepszymi slowami nazwac ale nic zlego w tym nie wiedze

A jak ma mówić? Że odeszła do krainy wielkich łowów? Że pląsa na łąkach wielkiego Hadesa? Że uprawia regaty na Styksie? Bez jaj UZUS przyjął, że zwierzęta zdychają.

Gość gratuluję teoria
nie sadze, moze i niektorzy tak mowia, ale zaden kochajacy wlasciciel psa nigdy czegos takiego nie powie :/

Gość gratuluję teoria
sa chyba lepsze okreslenia