Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zrozpaczonaaaaa

wojsko !!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość zrozpaczonaaaaa

proszę wszystkich którzy troszkę się znają na zasadach powołań do woja o poradę. Mój mąz dostał w grudniu pismo w celu stawienia sie w WKU, napisaliśmy podanie z prośbą o odroczenie bo ja jestem w ciązy mąz tylko pracuje, przerwał studia i dostał właśnie wezwanie (ma 27 lat), przyszła odpowiedź po miesiącu - wezwanie do zasadnizcej służby!!!!!!!!!!!!!!! co teraz? czy jak szybko zapisze się na studia i pójdzie od marca to go nie wezmą? bo sem. zaczyna się od marca ale jakby teraz się zapisał i miała zaświadczenie,że będzie studiował to coś da? wezwanie ma na 15 stycznia. proszę poradźcie , co za kraj !!!! ręce opadają, a podobno jest demokracja i wolność słowa.

Gość to zalezy do czego Ci to
powinno dac tylko musi jaks odciagnac ta chwile na ten czas..zawsze moze sie wymeldowac

Gość zadzwon do WKU
bo tu same tegie glowy siedza :o

Gość ggggggggg
współczuję. a an kiedy dostał to wezwanie?

studia mogą coś pomóc mój brat dostał ostatnio bilet bo został skreślony z listy studentów w czerwcu ale sie nie obronił no i sobie załatwił jakiś papier od promotora i dostał odroczenie do października 2008 potem będzie do grudnia coś kombinował a może w 2009 roku wprowadzą tą zawodową służbę :classic_cool:

Gość logitech
ja mam dla ciebie radę...może to coś pomoże...jeśli chcecie troszkę wydłużyc termin to niech twój mąż złoży podanie o komisję lekarską...to zazwyczaj trochę trwa...ja np. dostałem wezwanie w maju...złożyłem podanie komisję wyznaczyli mi na 27 czerwca a decyzję dostałem dopiero pod koniec sierpnia...w tym czasie nie mają prawa wziąść do wojska...jeszcze drugi sposób...podanie o odroczenie na rok ze względu na trudną sytuację rodzinną....raz coś takiego można złożyć ale tylko raz...jeśli składał wcześniej to zostaje pierwszy sposób

Gość taaaaa ale kursu można
nigdy nie skończyć:D:P:classic_cool:

Gość zrozpaczonaaaaaaaaa
dzięki wszystkim , chodzi o to,że my pisaliśmy już podanie że mąż tylko pracuje ja w ciży wszystko udokumentowaliśmy i nic po prostu nic to nie dało i przysłali zwyczajne zawiadomienie o stawienie sie 15.01 do WKU , dziady jedne znieczulica. codzi mi tylko teraz o to, czy jak zaniesie mąż tego 15 -go zaświadczenie ,że będzie studentem od marca czy lutego czy WKU to uwzględni?? czy to jest sposób? bo podań już nosić nie będziemy (jedno zanieśliśmy pożądne i mieli nas w d.........)

Gość ona26_dg
moj obecny maz,wtedy jeszcze chlopak,tez mial podobna sytuacje ale zaniosl zaswiadczenie ze bedzie bral slub (z kosciola) i zaswiadczenie ze jestem w ciazy(od mojego lekarza ginekologa) i kazali mu tylko dostarczyc ksiazecze zeby wbic rezerwe

Gość ona26_dg
to ze ma wezwaznie do wku nie musi oznaczac ze idzie odebrac bilet,moze wlasnie ma sie wstawic po to zeby wbili mu odroczenie poki co nie ma co panikowac

Gość zrozpaczonaaaaaaaaa
ona26 - miałaś kochana szczęście kiedyś tak było teraz tak nie ma, nie patrzą czy ślub nie śłub my też zanieśłiśmy od lekarza zaświadcazenie o ciąży, akt śłubu, umowę o pracę i z Urzędu pracy zaświadczenie i NIC.

Niech sie odroczy na 12 miesiecy(kazdy ma takie prawo), a na jesien da papierek z jakiejs uczelni i po sprawie.

Gość ona26_dg
heh to bylo jakies 3 lata temu wiec znowu nie tak dawno nie martw sie na zapas jak jestes w ciazy bo dzidzi to sie moze nie spodobac:) moze nie bedzie tak zle powodzenia;)

moze i nie patrza na slub ! ...ale na to ze facet bedzie jedynym zywicielem rodziny juz patrza :) bo gdy go powolaja to sami musza placic Ci kase w wysokosci najnizszej krajowej