Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wianka

ile kosztuje taksówka z dworca gł. w Warszawie na lotnisko Okęcie??

Polecane posty

Gość wianka

Sorki, dziewczyny,:) wiem, że to pytanie niezbyt na temat...ale bardzo chciałabym wiedzieć ile wynosi kosz takiego przejazdu...a nie mam się kogo zapytać.Nie jestem z Warszawy. Może pomożecie....jesli któraś z was wie, napiszcie proszę! z góry dziękuję!!!!:)

Jeśli taksówkarz będzie uczciwy to ok. 40 zł Możesz też pojechać autobusem 175 za 2,40 zł. Tylko uważaj na kieszonkowców bo to ich ulubiona linia. Miłej podróży! :) 🌻

Gość wianka
Bardzo dziekuję za odpowiedź!!!!! szczerze powiedziawszy trochę mi ulzyłao, bo mysłam że koszt za taksówkę bedzie większy....ale jesli to 40 zł to może jakoś przeżyję!

Gość a jak w druga strone
placilam 46 - sa jeszcze dodatkowe oplaty np za wziecie taxy z postoju itp ale powinnas sie zmiescic pomizej 50

Gość mogę ci poradzić
Tylko nie bierz taksówki z postoju. Lepiej zadzwonić do konsorcjium u zamówić taksi z dojazdem gdzie jesteś. Wierz mi taniej wychodzi. Kiedyś pojechałam do Wawy i spod dworca wziełam taksi, koszt 95 zł za kurs. Potem po spotkaniu jak wyszłam to w okolicy nie było taksówek i zadzwoniłam po taxi (miałam kilka wizytówek) i ta sama trasa kosztowała mnie 48 zł. Jak widać ci z postojów zdzierają. I to nie tylko moje przemyślenia i wnioski. A dodam, że trasa była ta sama.

Gość Sikiratkaa
ja placilam 30-35 zl

Gość mogę ci poradzić
Zapomniałam dodać, że to nie była trasa na lotnisko.

Gość ** ** ** ** ** ** *** *** ***
należy wziąć tez pod uwagę że są różne taryfy...nocą i w weekendy jest drożej. a co do dworca to chyba raczej chodzi o warszawę centralną i faktycznie odradzam brać tam taksę z postoju, od razu widza że przyjezdny, wiozą opłotkami, przełączają w dzień na taryfę nocną itp. lepiej wyjść z dworca przejść pod złote tarasy i zamówić taksi telefonicznie.

zadzwon po taxe z korporacji np wawa 9644 lub mpt 919, moim zdaniem powinnas zmiescic sie w 30-35 zl (o ile nie jest to taryfa nocna ani swiateczna)

Gość gość
trasa spod centralnego na chmielną, OK 2 km , postój 20 min i potem na lotnisko okęcie, koszt 196 zł. dopiero potem dotarło do mnie że to był jakiś oszust a nie taxi ..

Gość gość
nie ma czegos takiego jak dworzec głowny,,,,jest tylko dworzec centralny

Gość gość
a co do Egiptu lecisz?

Gość gość
Jest dworzec główny :P Na ul Towarowej. Tylko, ze od lat nieczynny.

Gość gość
"nieczynny' - czyli nie ma

Gość gość
nieczynny - czyli nieczynny :)

Gość gość
Najtaniej 175. Bilet kosztuje 4.4zl. Ma przystanek pod dworcem pkp i dojezdza na lotnisko.