Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość impresja*

czy po płatnym zasiłku wychowawczym mozna isc na bezrobocie?

Polecane posty

Gość impresja*

czy zalezy jaka wczesniej miało sie umowe (na cały etat czy na połowke)

Gość impresja*

Gość witam impresjo
to zalezy ile zarabiałaś w wymiarze 1/2 etatu. Jeśli mniej niż pensja minimalna, to zasiłek ci sie nie należy. A na "bezrobocie" możesz iśc, w końcu kto nie pracuje-może się zarejestrować. Chodzi ci pewnie o zasiłek dla bezrobotnych.Musisz mieć świadectwa pracy z poprzednich miejsc pracy i potwierdzenie ile zarabiałaś( z każdego miesiąca), jesli pracowałaś w wymiarze mniejszym niż cały etat.

Gość impresja*
dziekuje za wyczerpujaca odp- własnie umowe miałam na poł etatu -na najnizsza stawke -jednak kolezanka mi wmawia(co mi sie wydaje niemozliwe)-jednak nie byłam pytac w urzedzie-ze jesli siedze 2 lata na wychowawczym to tak jakbym była na całym etacie ale wg mnie to nie ma zwiazku-ale zapytałam bo teraz to rozne zminy i kluczki sa w naszym prawie

Gość pomarańcza ale przyjazna
na bezrobocie mozesz iść zawsze kiedy chcesz. Tobie chyba chodzi na kuroniówkę, czyli o zasiłek dla bezrobotnych.

Gość impresja*
dokładnie chodzi mi o zasiłek dla bezrobotnych-zeby byc jeszcze połroku z dzieckiem i miec kilka groszy-z pewnych wzgledow nie chce wracac do poprzedniej pracy(cały czas jestem w zatrudnieniu na czas nieokreslony-jednak jest to wyzysk a nie praca)marne 700 zł za 8h

Gość witam impresjo
Impresjo otwórz sobie stronę internetową twojego Urzędu Pracy, powinno być wszystko wyjaśnione. Jeśli jednak nie zarabiałaś na tym pół etatu więcej niż pensja minimalna, czyli 900 zł brutto, to zasiłek ci się nie należy. Niestety. Wg mnie to kiedyś zmienią, bo to jest bezsensu-pracodawca bowiem placi za ciebie skladki (jak pracowalas) a ty nie mozesz skorzystac z tego. Co do urlopu wychowawczego, możesz go jeszcze kontynuować przez rok, o ile twoje dziecko nie ma 4 lat.

Gość witam impresjo
Na kwalifikujesz się do zasiłku na wychowawczym? Co do zasiłku dla bezrobotnych, nie wiem ile masz lat stażu pracy, ale do 5 przysługuje tylko 80% zasiłku.

Gość impresja*
pobieram zasiłek na wychowawczym-ale niedługo dziecko skonczy 2,5 roku i koniec-wiem ze przysługuje mi jeszcze rok urlopu wychowawczego ale ten jest juz bezpłatny-wiec pewno wroce do pracy ale tu mam dylematy bo zarobki niewielkie -do złobka ciezko jest ,zeby sie dziecko dostało(1 złobek w miescie)natomiast nie moge liczyc na pomoc dziadkow ani ze swojej strony ani ze str męza

Gość impresja*
chciałabym odwlec w czasie zeby chociaz do przedszkola oddac dziecko a nie do złobka-ale coz z jednej pensji meza nie bardzo nam wystarczy na zycie

Gość impresja*
ze stazem pracy u mnie tez kiepsko-pracowałam ok10 lat-jednak były to roznego rodzaju umowy-jednak na cały etat 1 i to niespełna rok kurcze -czy tylko na podkarpaciu-bo tutaj mieszkam-zatrudniaja na czarno badz zlecenie badz połowki etatu-i do tego ciezko o jakakolwiek prace pomimo ze mam mgr

Gość witam impresjo
2, 5 roczne dziecko może już przyjmą do przedszkola. Popytaj u siebie w okolicy. Nie tylko u Ciebie.

Gość impresja*
dzieki -popytam-jeszcze troszke czasu mam -z tego co wiem na dzien dzisiejszy dziecko musi byc całkowicie samodzielne-zero pampersów i musi samo jesc

Gość aga234
Witam!wiem, że ta odpowiedź bardzo spóźniona (ale może jest ktoś kto jeszcze nie wie)-jestem przykładem osoby, która pracując na niepełny etat (z wynagrodzeniem poniżej średniej), po macierzyńskim i po dwuletnim urlopie wychowawczym otrzymała prawo do zasiłku dla bezrobotnych. W PUP powiedziano mi, że już sam 2 letni okres urlopu wychowawczego (nie jest ważny etat) uprawnia do zasiłku. Pozdrawiam!