Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cascdsac

od kiedy dziecko kopie w pierwszej ciązy??

Polecane posty

Gość cascdsac

u mnie ruchy poczulan około 20 tygodnia ciązy. zazwyczaj jest tak, że kobiety szczupłe czują ruchy dziecka wcześniej niż te tęższe.

ja poczułam koło 18 tygodnia, ale to nie były oczywiście kopniaki:)

u mnie ruchy poczulan około 20 tygodnia ciązy. zazwyczaj jest tak, że kobiety szczupłe czują ruchy dziecka wcześniej niż te tęższe.

Gość a ja poczułam późno
około 22 tc

kwasia no nie wiem :) ja do grubych nie nalezalam napewno ;) a ruchy poczulam dopiero pod koniec 22 tygodnia :) polozna mowila ze brzucha nie ma to i kopniakow nie ma :-P - zartowala oczysicie, ale naprawde wtedy bylam jeszcze dosyc plaska na brzuchu

Gość cascdsac
motylki co to znaczy?w ogole jak czu ze to są kopniaki??skad mam wiedziec;)

16 tyg 3 dni łaskotanie poczułam, tydzień później już byłam obkładana kopniakami

tak jakby jakieś pęcherzyki pękały ci w brzuchu, ja na początku myślałam, że to jelita mi wariują

Gość cascdsac
a motylkki to co kopanie?czy co?

ja dokladnie w polowie 19-stego tygodnia , to bylo takie pukanie delikatne od wewnatrz

Gość Sylwia N
Ja już pierwsze, delikatne ruchy poczułam w 18 tygodniu, dodam, ze to jest moja pierwsza ciąża:) na początku nie bylam świadoma, ze to juz to, czułam pulsowanie, tak jakby mięsień brzucha mi drgał:) to było coraz częstsze i mocniejsze. Teraz (20 tc) to juz są wyraźne ruchy, dotknięcia i nawet je widać, jak mała mocniej dotknie. Mąż nawet mógł poczuć,jak położył rękę i nawet zobaczyć, jak brzuch się "rusza". Cudowne uczucie, jak raz sie tego doswiadczy, to potem się na to cały dzień czeka! Pozdrawiam:)

Gość pierwsza ciąża
pierwsze ruchy w 16tyg ciąży poczyłam jak bąbelki - takie "uciekające do góry" jakbyś otworzyła butelkę z wodą gazowaną w 20 tygodniu kiedy położyłam rękę na brzuchu poczułam wyraźne ruchy - jakby pulsowanie (myślałam, że mi się coś w jelitach przewraca, dopiero mama uświadomiła mi, że to dziecko się rusza :) )

Gość kaftanik niebieski
21-22 t.c

Gość MelisQa
18 tyg.

Gość wczesnie e e
u mnie: w 15 tygodniu wydawalo mi sie, ze juz czuje ruchy dziecka ale nie bylam pewna czy to to ale raczej "to" -takie blugotki w 17 tyg: juz innego rodzaju odczucia, takiE jakby pukanie/wypychanie od srodka i jak polozylo sie reke na brzuchu to wyraznie bylo czuc. 18 tydzien: Ruchy widac golym okiem-skora tak leciutko podskakuje, czuje tez kiedy sie rusza bez przykladania reki na brzuchu.