Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania 27 lat

A jednak jest coś takiego jak operacja pochwy

Polecane posty

Gość dqwdqed
myszek, chyba cip

Gość ale to jest
operacja plastyczna warg mniejszych, czyli zewnętrznego wyglądu jak to się ma do pochwy po porodzie????

ma się to tak, że zabiegi plastyczne - ginekologiczne to: 1. Plastyka warg sromowych mniejszych i większych (labioplastyka) 2. Plastyka i uelastycznienie pochwy (zalecana w przypadku gdy pochwa znacznie się obniża, w przypadku nietrzymania moczu i wiele innych) 3. Jest też zabieg rekonstrukcji błony dziewiczej, ale chyba na tym forum zbędne ;)

Gość babok
nietrzymanie moczu i częste infekcje mogą być przyczyną wypadaniu pochwy, a co za tym idzie obsunięciu się macicy, ale na nfz taką operację to przeprowadzą, jak przyniesiesz pod pachą macicę do lekarza:(

babok masz rację, ale tak to już w tym naszym kraju jest... profilaktyka "leży", prawidłowe diagnozowanie "leży", dopiero jak ktoś konkretnie zachoruje to mooooże będzie miał szansę na leczenie. Ja poważnie myślę o plastyce pochwy+krocza po czwartym porodzie. Po pierwsze ze względu na nietrzymanie moczu, wprawdzie nie jest to mój wielki problem, ale kilka miesięcy po trzecim porodzie miałam przechlapane :O. Dużo musiałam ćwiczyć mięśnie pochwy, żeby było dobrze. Poza tym estetyka. W końcu trzy porody za mną a czwarty przede mną. Marzę, żeby operacja ta była przeprowadzona w jakiejś dobrej i sprawdzonej klinice chirurgii plastycznej, tylko opinii na razie nie mam od kogo zebrać :P