Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradnaaaa

juz nie mam sily- moj maly cały czas sie obsikuje mimo ze jest w pampersie!!!

Polecane posty

Witam ja tez mialam ten problem.Tak sie zastanawiałam co ja robie żle ze ciagle spiochy sa mokre i rzeczywiscie przypilnowalam zeby siusiak byl nie do góry i problem znikł.

Gość czesiek hydraulik
mialam ten sam problem. myslalam ze sie poci bo bylo lato, ale to bylo niemozliwe. poprostu zle mu zakladalam pampersa. za luzno.i tak jak wyzej pisze, nie ukladalam tych gumeczek czy sciagaczy jak nalezy

ja niestety już kombinowałam i z pampersami - z firmami, wielkością, zakładałam na wszelkie sposoby a i tak się obsikuje i raz warowałam żeby zobaczyć jak to się dzieje i mała leżała na boku siknnęła fontanną a to zamiast wsiąkać w pampersa leciało sobie pachwinkę do góry

Gość bezradnaaa
maluszek znowu mi sie dzisiaj obsikał niestety przeczytalam wszystkie wasze rady i wniosek mam jeden mimo ze starannnie zakladam pieluszke tzn zwracam uwage żeby falbanki były odpowiednio wywiniete- jedna na zewnatrz drugie do wewnątrz, i momo ze zapiety jest dosyc mocno i pieluszka przylega z boku to i tak moj synek ma mokre śpioszki kiedy sika leżąc na boczku ale chyba wiem dlaczego ;-) przeprowadzilam eksperyment-poniewaz wiem jakim ,,strumieniem,, maluszek sika wziełam strzykawke i pampersa i ,,siknelam,, woda z tej strzykawki do pampersa i okazalo sie że ta woda nie wsiaknęła tak szybko i troche jednak spłyneło wiec jak moj dzidzius sika leżąc na boku a dodam ze jest to dosyc mocny strumień to grawitacja dziala w ten sposob że jemu to zawsze jakos spłynie jeśli lezy na boczku w pieluszce mimo wszytsko z boczku jest taka strefa gdzie nie ma warstewy chlonnej mimo iż wokól nożki jest ceratka z tej pieluszki ktora niestety nie wchlania dodam ze to nie jest tez kwestia źle dobranej pieluchy do wagi malca ktory wazy ponad 4 kg a pieluszki sa w opcji 3-6 kg siusiaka ukladam na dol wiec nie sika do góry mam w planach przetestowac pieluszki innych firm bo byc moze jest jakos lepiej rozwiązany problem przesiąkania od strony nożki najlepiej byłoby poprostu wogole nie kłaśc dzidziusia na boczku jesli chodzi o kwestę tego czy maluszek napewno jest obsikany czy może spocony to powiem że to poprostu widac ze dzidzius nie jest specjalnie rozgrzany a ma bardzo mokra plame od kolanka aż po paszkę która przesiaka np na rożek w ktorym leży podsumowujac mluszek sika pod sporym cisnieniem szerokim strumieniem 9ale strasznie glupio to brzmi) i leżąc na boczku pampers nie jest w stanie tego wchlonac wniosek - nie układac dzidziusia na boczku oczywiscie jest to niewykonalne bo karmiac piersia w prawioe kazdej pozycji - jesli nie w każdej- dzidzius ma byc na boczku :-)

Gość mój synek
nigdy nie chce spać na pleckach, zawsze musi być na boczku. Nawet w leżaczku i fotelkiu samochodowym nie chce zbyt długo leżeć!!!!! Więc pozostaje mi tylko przebierać go co chwilę, gdy się obsiusia :-). Dodam, że przy stosowaniu pampersów PAMPERS 1 i 2 problemów nie było. Teraz przy tej 3 zdarzają się ciągłe obsikiwania. Siusiaczek oczywiście jest ukierunkowany na dół, a mimo wszystko malec mokry. Oj ci faceci! :-) :-)

Gość mama_6539
Też miałam ten problem....ale siusiaczek w dół i odpowiednio dobrana pieluszka i jest ok:)

Gość w maju nie jest tak znowu
po zalozeniu sprawdzaj czy falbana w pachwinach jest dobrze wywinieta, czy pielucha dobrze przylega do ciala i czy siusiak nie jest ulozony w gore przy samym zapieciu bo wtedy wlasnie sika sobie prosto na brzuch i ubranie zamiast do wkladu chonnego pieluchy. sprobuj tez zmienic rozmiar albo firme pieluch.

Gość w maju nie jest tak znowu
chlonnego

piszesz że twój mały waży 4 kilo a pieluch używasz 3-6 czyli , może powinnaś przejść na roz 3, nie ma co się sugerować rozmiarami na pieluszkach mój dawno jest na 3 .

Gość Dziewczyny!!!
Patrzcie na daty!Temat był omawiany ponad 3 lata temu

no faktycznie ,dziecko już pewnie na nocnik siada,ale nie zaszkodzi nie jedna mama może mieć taki problem.

no faktycznie ,dziecko już pewnie na nocnik siada,ale nie zaszkodzi nie jedna mama może mieć taki problem.

mój ma 4 dni i obsikał się już 3 razy, ale nawet nie wpałam na to, że to może b yć wina źle skierowanego siusiaka.

Gość różowa kreska
Mój mały non top sie obsrywał normalnie po pachy - próbowalam różnych pieluch, zakładania itp. Jest po problemie - bella happy konstrukcyjnie rewelacja. A z tymi siusiorami góra - dół pierwszy raz słysze, jak ma tak ma, nic mu nie układam, pisiora ma w dół na jajcorach. Hehe, ale temat.

Gość aniaaaak
moj synek tez sie obsikiwal w pieluszkach papmers i huggis i bylo to strasznie meczace to ciagle przebieranie go.zawsze siusiak w dol,falbanki super,i wszystko przylegalo ok,sprawdzalam rozne rozmiary pieluch i nadal mokry na boku,i kupilam raz pieluszki z biedronki i dziecko bylo suche!! nie uczulaly go i byl suchutki! az niedowierzalam!

Gość aniaaaak
hahaha teraz sie skapnelam ze temta byl bardzo dawno zalozony :)

Gość różowa kreska
aniaak dada czy kido?

Gość strzyga__
mój synek przesikuje tylko PAMPERSY (chodzi o markę, nie pieluszkę) z innymi np. HUGGISAMI nie miałam takich problemów!!! (koleżanka powiedziała mi, że to podobno częste w przypadku chłopców)

Gość to róż+szary, ale lepiej kupić
a w biedronce sa pieluchy jeszcze jakies pieluchy kido? to jakas nowosc? nie slyszalam o nich. dobre chociaz?