Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_in_red21

cialo po porodzie

Polecane posty

http://mt.theshapeofamother.com/mt-search.cgi?tag=breasts&blog_id=1 czy cialo naprawde tak wyglada u wiekszosci kobiet czy to po prostu grube amerykanki, ktore o siebie nie dbaly w ciazy potem tak wygladaja. po obejrzeniu tej strony wcale nie czuje sie lepiej tylko gorzej i obawiam sie ciazy. jak mozna pisac kobiecie, ktora ma brzuch poorany rozstepami i wielkie waly skory, ze jest piekna bo urodzila dziecko i powinna byc szczesliwa, nie przejmowac sie itd. nie mowie przez to, ze kazdy ma byc idealny tylko to, ze kazda z tych kobiet widzi ak wyglada, ma lusterko i chyba nie wierzy ze te dziuery na brzuchy sa piekne nawet jesli tak pisze.

Ale nie wszystkie zdjęcia są tak samo straszne. Niektóre są naprawde okropne bo całe w rozstępach ale są tez takie gdzie kobiety po porodzie wcale nie wyglądają najgorzej. To indywidualna sprawa każdego ile przytyje itp.

nie oglądaj takich zdjęć chyba, że masz jakieś skłonności sadomasochistyczne (żart oczywiście). Prawda jest taka jak piszesz, jak się o siebie w ogóle nie dba i żre za trzech to \"efekty\" są. Poza tym geny to też jeden z determinantów tego co potem ;)

ja przed ciążą dbałam i w czasie ciazy bardzo dbałam o siebie ruch basen kremy oliwki urodziłam i wróciłam do formy mam super cialo żadnych rozstepów anie boczków

Gość 28937419
Myszka, ale przecież widać, że masz dość masywne ramiona i lekką nadwagę. Chyba, że miałaś tak już wcześniej?

Gość looooooolllllllllll
w ktorym miejscu ona ma nadwage? chyba okuary czas zmienic :-) dam glowe, ze wskaznik bmi wskaze idealna mase ciala - era kosciotrupow przeminela ;)

tajemniczy numerze, ja też mam dość "masywne" ramiona i wcale nie uważam się za grubasa :)

Gość Lipenka proszę Cię...
Ty masz masywne ramiona?????????:D gdzie???;)

Gość looooooolllllllllll
bo na cale szczescie istnieje cos takiego jak BMI a odczucia innych nie sa obiektywne, tylko subiektywne - mam kolege, ktory wszystkie panie nazywa tlustymi - jesli nie wystaja im kosci biodrowe i zebra :)))

Gość belbe lilly
Prosze was, nie zartujcie, od kiedy 65 kg na 165 to poprawne BMI

Gość looooooolllllllllll
Od zawsze. Nie wiesz? Policz: http://bmi.pasiasty.pl/ Wrost 165, waga 65 BMI wynosi 23.9 Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na: * poniżej 18,5 - niedowagę * 18,5-24,9 - wartość prawidłową

Gość a kto waży 65kg przy 165cm
wzrostu????????

Gość a kto waży 65kg przy 165cm
wzrostu????????

Gość sorry ale akurat BMI
ma się nijak do rzeczywistego wyglądu i taka jest prawda:O

Gość belbe lilly
No wlasnie mam podejżenie że myszka

bez przesady!!! myszka waży spokojnie 10 kilo mniej!!!

Gość loooooooollllllllll
sorry ale akurat BMI a co cię obchodzi czyjś wygląd? mowa była o nadwadze, masz problem z czytaniem? do tego wiele ma wlasnie bmi!

Gość chesse
Wiele takze zalezy od tego, czy kobieta w przeszlosci sie czesto odchudzala. Ja np. mam rozstepy mimo iz w ciazy nigdy nie bylam i pewnie po urodzeniu dziecka moje cialo wygladaloby tragicznie, nawet jak nie przytylabym wiele.

przestań gadać bzdury, bo doskonale wiesz o co mi chodzi mam Ci pokazać jak wygląda moja teściowa, która waży 66kg przy wzrosćie 164cm??? w pasie ma chyba z 90-100cm i co?????? powiesz mi, że to prawidłowo?:O BMI jerst gównianym przelicznikiem, bo nie bierze pod uwagę budowy ciała, masy mięśniowej i budowy kości

Gość loooooooollllllllllllll
jasne ze nie bierze ale ty dalej masz problem z czytaniem - ja odpowiadalam na post w ktorym ktos podal informacje, ze myszka ma nadwage - wroc i przeczytaj jeszcze raz :/

Gość looooooooolllllllllll
to ze ktos ma w pasie 100 nie znaczy jeszcze, ze ma nadwage - nadwaga to zespol czynnikow a nie twoje "wydaje mi sie, ze w pasie ma chyba 100".

dziewczyno, obwód pasa u kobiety ponad 80cm jest już niebezpieczny dla zdrowia więc nie mów mi, że osoba, która ma jeszcze więcej centymetrów nie ma nadwagi

Gość lllooooooooolllllllllllllll
sorry ale akurat BMI chyba trupem padne - kto ci takich bzdur naopowiadal? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

no wlasnie. ja jestem mloda, i nabawilam sie rozstepow jak zaczelam szybko rosnac bo jak bylam mlodsza to gruba nie bylam. waga przecietna, ok. 40 kilo przy 150 cm wzrostu. potem majac 14 lat uroslam 170 cm w niecale poltora roku i wtedy pojawily mi sie rozstepy na calym ciele ale nie na brzuchu. dalej utylam, od wieku dojrzewania do ostatniego roku z 60 do 85 kilo i tez rozstepow nie mialam. schudlam i nie mialam, a teraz waze 58. kilka tygodni temu zatruylam sie i schudlam 4 kilo w krotkim czasie, co oczywiscie wrocilo. i no i klops - swierzutkie rozstepiska na brzuchu. na pewno mam genetyczne sklonnosci bo moja mama tew ma ale po trzech porodach w wieku 50 lat wyglada naprawde dobrze. z koli obie moje babcie sa okropnie grube. sama nie wiem ... boje sie miec dzieci a patrzac na te obrazki to sie normalnie przestraszylam. niektore to sie chyba beda snily mi po nocach a przeciez tam dziewczyny tez pisza, ze ich matki nie mialy a one ... doslownie kratery na brzuchu; a piersi? koszmar. obwisle, wyciagniete. okropnie sie boje, ze moje i tak spore piersi powieksza sie do jakichs monstrualnych rozmarow. i ciagle sie zastanawiam czy to naprawde sie dzieje dlatego, ze sie o siebie nie dba czy to wszytko zaezy od genow. czasem w sklapach widze kobiety z malutkimi dziecmi - niektore wygladaka cudownie, laski jak modelki. inne po prostu koszmarnie. i nie chce tu nkogo obrazac. kiedys spotkalam w przychodni dziewczyne, ktora sama mi sie zwierzyla, ze wazy 140 kilo przy 160 cm wzrostu i nie moze tego za nic zrzucic a duzo nie je. po czym za chwilke wyciagnela z torby paczke pieguskow i sama zezarla ja w chyba 150 minut. z drihgiej strony mam kolezanke co zawsze byla przy kosci a po porodzie i karmieniu zrobila sie z niej taka laska, ze hoho.

bzdur???:O nie ośmieszaj się chociaż...

ja tez mam takie nadzieje ale patrze na jej rodzine - matka po trzech porodach, zmeczona zyciem kobieta, pracujaca fizycznie i dreczona przez meza pijaka takze fizycznie - ma cialo jak modelka. widzialam tez obie babcie - kobiety po 70tce, obie ze wsi, czyli cale zycie ciezko pracowaly i tez wygladaja wcale niezle. patrze na swoja mame i wcale nie jest zle. wiadomo, mamy zaokraglony brzuszek o i wiek juz nie taki zeby miec cialo jak nastolatka ale jest szczupla. z kolei babcie - porazka. jedna zapiera sie, ze utyla po porodach. wiem, ze duzo je, niewyobrazalnie duzo i dlatego jest gruba, ale gruba byla cale zycie odkad pamietam. ma okropny brzuch z rozstepami. jak rodzila 50 lat temu to nie bylo zadnych wydziwow typu kremy, oliwki, nikt o tym nie mowil ani o zachowaniu figury, ani o cwiczeniach czy masazach. tez sie ludze; ze bedzie dobrze ale jesli mialabym wygladac jak te dziewcyzny na zdjeciach to chyba zajde w ciaze jak nazbieram na ew. operacje brzucha. mam kuzynke, ktora 7 lat temu urodzila dziecko. kazdy jej mpwil, zeby w ciazy sobie niczego nie zalowala itd. efekt - utyla ok. 40 kilo a przed ciaza nie byla chudzielcem. po ciazy wazyla nieco ponad setke. jak zobaczyla zdjecia z powitania w domu to wpadla w histeria. i tu mnie wszyscy zirytowali - zamiast powiedziec, ze jak sie wezmie za siebie to wrzuci to zaczeli na nia najezdzac, ze zamiast sie zajac dzieckiem to ona placze nad figura a to przeciez nie jest najwazniesze. a wiadomo, ze dla kobiety to koszmar jak jej cialo sie zmienia tak drastycznie. nie wierze w opisy z tej strony, ze kobiety kochaja swoje rozstepy bo to im przypomina o dzieciach. no po prostu w to nie wierze.

bmi jest idelane :) żadnej nadwagi a ta fotka z meżem to wciazy :) wiec chuda nie bede z dzidzia w brzuchu

Gość DO myszka83
a ile ważysz normalnie i przy jakim wzroscie?

bebe lily jesli to o mnie 16:46 belbe lilly Prosze was, nie zartujcie, od kiedy 65 kg na 165 to poprawne BMI to sie dużo pomyliłas ja 65 kilko to przy porodzie ważyłam teraz 52 waże i nie mam tyle wzrostu policżłyła sobie i mam idelne mam wzrost 158 cm i 52kg Twój BMI wynosi 20.8 Dla osób dorosłych wartość BMI wskazuje na: poniżej 18,5 - niedowagę 18,5-24,9 - wartość prawidłową :) 25,0-29,9 - nadwagę 30,0-34,9 - I stopień otyłości 35,0-39,9 - II stopień otyłości powyżej 40,0 - otyłość kliniczna

Gość a ja mam 169cm i ważę 50-51kg
a jestem tylko szczupła