Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jakas...

ponad 100 kg w ciazy...

Polecane posty

nie wiem ale mze jakas pani co byla w ciazy sie wypowie - jak to jest z pilnowaniem odzywiania sie w ciazy? da sie przestrzegac zdrowej diety czy tez nie da sie zapanowac nad zachciankami?

Gość ale to znaczy ze
miniminka - podoba mi sie ten plan :)

Gość taka jakas...
ja dziewczyny jestem w ciazy. tak jak pisalam w 8 miesiacu. mam 173 i teraz waze 106 kg, ale nie czuje tego. zawsze mialam nadwage, teraz doszly ciazowe kilogramy. i zastanawiam sie czy to wlasnie tylko sam tluszczyk. zachcianek naprwde nie mialam. nic a nic. ani napadow takich ze musze szybko cos zjesc i to duzo bo oszaleje. nic z tych rzeczy jem normalnie. taki juz moj los ze inaczej sie to u mnie odklada. mam tez nadziej ze sporo ztych kilogramow to wlasnie te typowo ciazowe, tzn woda, dziecko, krew itd.

Gość taka jakas...
widze ze w ogle co raz wiecej wypowiedzi, tylko nie dziewczyn takich jak ja, ktore podtrzymalyby mnie na duchu :) ale ciesze sie , ze mozna zi tak zkims pogadac :)

Gość mam jedno zapytanie
dziewczyny czy uwazacie ze kobieta o wadze 120 kg moze nie miec problemow z zajsciem w ciaze? mam kolezanke ktora tyle wazy i nie moze zajsc od 5 lat, twierdzi ze jej lekarz mowi ze otylosc nie jest problemem, bo i taki ekobiety zachodzą w ciaze probuje jej powiedziec zeby zmienila lekarza i zaczela sie odchudzac a ona dalej swoje , ze jej trudno schudnąc

Gość taka jakas...
chcoiaz tez msyle ze troche sie odlozylo. ruch juz niestety nie ten sam, czlowiek ni eporusza sie juz tak sprawnie i szybko jak wisi brzuszek:) po prostu czlowiek w ciazy bardziej sie oszczedza fizycznie. wydaje mi sie ze to tez w jakis sposb dziala.

Gość taka jakas...
wydaje mi sie, ze powinna zapytac innego lekarza. to ze inne kobiety zachodza w ciazy przy takiej wadze, nie znaczy zeu niej to nie jest problem. moze powinna zrobic jakies badania???

A moge zapytac ile wazyles przed ciaza? Mysle, ze w Twoim przypadku (juz tak malutko do konca...) to nie ma sensu teraz przejmowac sie waga, po prostu skup sie na doczekaniu do rozwiazania i porodzie :-) A jak juz zdrowy maluch bedzie na swiecie to zacznij dzialac - karmienie spala mnostwo kalorii :-D a jak przestaniesz karmic to juz mozesz wszystko - od diety po aerobik :-)

Nie ma granicy wagi, ktora powoduje bezplodnosc - przyklad Nicole Richie, slawna anorektyczka ktora niedlugo urodzi a przeciez mowi sie, ze u anorektyczek dochodzi do zahamowania owulacji, jak widac nie u wszystkich. Tak samo jedne otyle kobiety zachodza bez klopotu a inne nie. Natura nie jest glupia i jednak najbardziej lubi "norme" :-). Na miejscu kolezanki sprobowalabym schudnac dla wlasnego zdrowia i tak na wszelki wypadek - moze udaloby sie zaskoczyc :-) A jak to by nie pomoglo to poszlabym szukac przyczyn do innego lekarza

Gość taka jakas...
przed ciaza wazylam 85 kg. i wlasnie ropoczynalam diete :) kiedy dowiedxialam sie ze jestem w cizy, wiec o diecie niskokalorycznej moglam zapomniec:) teraz mam nadziej ze przybiore tylko tyle ile dzidzius jeszcze urosnie i na tym poprzestane . szkoda, ze nie ma dziewczyn w podobnej sytuacji jak moja:(

Gość mam jedno zapytanie
kolezanka miala juz duzo badan w tym jakies hc cos na droznosc jajowodow, twierdzi ze wszystkie hormony ma dobre, ale ja w to nie wierze ze przy takiej wadze mozna miec dobre hormony ale widze ze tu dziewczyny zachodzą w ciaze przy wade ponad 100, to chyba tez zalezy od lekarza jeden zaleca przymusowe schudniecie tak jak mi kiedys a inny nie, tyle ze ja wzaylam 85 kg i tez mialam trudnosci, musialm schudnac do 70 i wtedy jakos poszlo :-)

Gość ale to znaczy ze
mam jedno zapytanie - sluchaj :) ja waże teraz 74 kg - i lekarz od razu jak mnie zobaczył i powiedziałm mu że chce się starac o dziecko - powieział powinna pani zrzuić kilka kg bo może być problem z zajściem. I już tłumacze na jakiej zasadzie to działa: Komórki tłuszczowe produkują męskie hormony - androgeny, jesli w organizmie jest zbyt duzo androgenów sa problemu z owulacją, a co za tym idzie z zajściem. Nie u każdej kobiety oczywiście.

Gość taka jedna mamuska
do taka jakas. Ja jak zaszlam w ciaze wazylam 83kg,gdy po tygodniu po porodzie weszlam na wage wazylam 99kg (nie wazylam sie pod koniec ciazy bo sie balam).4miesiace po porodzie wrocilam do wagi sprzed ciazy,ale ciagle walcze,bo chce jeszcze schudnac. Dodam ze w ciazy nie objadalam sie za dwoje,a i tak duzo przytylam,tak samo jak w pierwszej (30kg)

Gość taka jakas...
to teraz ja znowu :) zaszlam jak wazyalam 85 kg. kiedys wazylam 65kg i nie zaszlam . zabezpieczenie w tym czasie takie samo, wiec to chyba nie ma reguly, jesli ktos jest zdrowy. jezeli jednak wchodza w gre hormony to jednak niech decyduje lekarz

Gość taka jakas...
taka jedna mauska.. hej:) wiec podejrzewam, ze przy porodzie ponad 100 bylo :) a jak wspominasz porod. nikt nie robil Ci z tego tytulu jakichs komplikacji???

Gość ale to znaczy ze
tak dokładnie - wszystko zależy

Taka jakas----> przytylas 21 kg a zostalo Ci jeszcze tylko 4 tygodnie wiec naprawde tragedii nie ma :-) niektore kobiety po prostu tyja w ciazy nawet 30 kg i tak widocznie musi byc... Pytanie do tych ktore utyly wlasnie tak duzo - powiedzcie zupelnie szczerze czy jadlyscie za dwoje czy w miare normalnie, jak przed ciaza, a i tak sie odkladalo?

Gość mam jedno zapytanie
no ja wlasnie tez mialam za duzo testosteronu, ktory ładnie spadł jak schudlam, lekarz tłumaczył mi ze tłuszcz wytwarza dodatkowe meskie hormony co zaburza cały układ hormonalny, ale widocznie nie u kazdej tak jest jednak ciezko mi uwierzyc ze przy wadze 120 mozna miec wszystkie hormony wzorcowe, bo jednak tłuszcz robi swoje, i moze byc tak ze jej organizm broni sie przed ciaza jak sie z nią spotykam to ciagle jest mowa o tym,ja jej swoje a ona swoje, niby probuje sie odchudzac ale jak ją widze to jest coraz grubsza, a ma juz 34 lata wiec nie jest wesolo a jakby zaszla cudem w ciaze to by poleciała do 200 kg przypuszczam

Gość taka jakas...
dzieki za pocieszenie :) a moze kolezanka udaje tylko, ze ma wyniki w normie, bo nie chce zeby ktos przez to ja namawial do odchudzania. ale jesli naprawde zalezy jej na dziecku to chyba powinna wziac sie za siebie.

Ja mam zaleczony PCOS - dlatego tak pilnuje wagi i wiem, ze jak przytyje to znowu nie bede miec owulacji :-O ehhh boje sie i przytycia i ciazy i porodu i sflaczalego ciala, czuje sie jak glupawa egoistka gdy o tym mowie...

Gość taka jakas...
nie boj sie !!!! jak mnie sie pojawily pierwsze rozstepy i to nie jest tak ze pojawiaja sie tylko u grubaskow, bo mama kolezanka sucha jak patyk, wygimnastykowana w dodatka i w cazy brzuch popejal tak ze hohohoh, ale...jak mi sie pojawily to bylam przerazona, ze jak to potem bedzie wygladac, ale jak dzidzius zaczal kopac i pomyslaam ze to on mnie tak rozciagnal to juz mi bylo wszytsko jedno czy 2 rozstepy czy 20.:)

A co do porodu to ja bym sie nie martwila co polozne pomysla - one juz chyba naprawde niejedno widzialy (mam ciotke polozna to sama czasem opowiada, ze jedna mezowi w pysk dala a inna przeklinala 2 godziny, i z usmiechem to mowi a nie zlosliwie)

Gość taka jedna mamuska
taka jakas wazylam ladnie ponad 100kg bo moj maluch urodzil sie 4.600kg.Przy porodzie nikt mi nic nie powiedzial,zadnych zbednych i niemilych komentarzy.Jedynie lekarz ciagle powtarzal i sie smial,ze jak bede tak tyc to dziecko bedzie duze hahahah Ale dodam,z nie rodzilam w Polsce

Gość taka jedna mamuska
miniminka ja w drugiej ciazy naprawde ograniczalam jedzenie,bardzo malo slodycy,do tego przez 5miesiecy non stop wymiotowalam,co zjadlam do zwymiotowalam,nawet po wodzie bylam w ubikacji,a i tak bardzo duzo przytylam.

Gość taka jakas...
24 - to sie nasluchasz od cioci:)

Gość taka jakas...
dzieki dziewczyny, fajnie, ze jestescie:)

Gość uhlalalala
Hej ja przed ciązą wazyłam 83 kg, strasznie szybko tyłam a wydawało mi sie ze nie jadłam dużo, do porodu ważyłam 110 kg masakra jakas:( dodam, że mialam przez cala ciaze cisnienie zazywalam dopegyt, i przyplatala sie cukrzyca ciązowa, wiec sie dietowalam a mimo to waga szla do góry. Przy porodzie polozna powiedziala tylko mojemu mezowi ze ma mnie pozniej pilnowac ze musze coanjmiej 20 kg schudnąc, no po porodzie zaraz wazylam 100 kg 10 zeszlo odrazu i teraz jest 7,5 m-ca po porodzie mam wage sprzed ciazy ale dietuje sie bo chce wazyc conajmiej 70 kg:) mam 175 wzrostu no i mimo tej wagi sprzed ciazy wydaje mi sie ze sylwetka duzo sie zmieniła, inaczej wygladam. Aaa powiem jeszcze ze sam poród trwał 30 minut:) no i zycze powodzenia:)

Gość Millerna
Witajcie dziewczyny! Ja mam 170 cm wzrostu i aż 110 kg żywej wagi. Właśnie dowiedziałam się ze jestem w ciąży, tzn wykonałam test i wynik jest pozytywny... Myślę, że to już może być początek drugiego miesiąca... Jutro wybieram się do ginekologa i cholernie się boję... Raz, że w mojej przychodni są tylko dwaj ginekolodzy i niestety tylko mężczyźni... Więc strasznie się wstydzę. Dwa, że to dopiero druga moja wizyta u gina i nie wiem jak się mam zachować. Po trzecie bardzo się martwię swoją wagą... Już zaczęłam się odchudzać i zeszłam nawet do 100 kg kiedy zauważyłam ze nagle bez powodu waga się podnosi... Ni i teraz i sie wyjaśniło... Na 99,9% będzie dzidzia... Kochane pomóżcie...

ja ważyłam 60kg, a przed porodem 95kg przy wzroście 167cm. Nie obżerałam się, nie jadłam słodyczy, fast-food'ów, jadłam dużo warzyw i owoców... ale - rzuciłam palenie, brałam hormony na podtrzymanie, zrezygnowałam z wegetarianizmu, rozwaliłam wcześniej przemianę materii dietami cud. Kiedyś ważyłam ponad 90 (w średniej szkole), potem schudłam i utrzymywałam wagę. Jestem 3 miesiące po porodzie i ważę ok. 74kg :( Jestem ciągle na diecie :(