Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

czym smarować jeśli 10 mies. dziewczynka ma pare chrostek przy narządach rodnych

Polecane posty

Gość mkk
małą ma 4 chrostki i nie jest to jakas wyspka, pewnie jakies odparzenie, bo innych objawów nie ma...

Gość polecam sudokrem
albo podmywanka krochmalem[najlepsza metoda]

Gość ale co to jest
chrostka? chodzi Ci o krostkę?

Gość aannggeellaa
Bephanten maść jest super

Gość zasypuj
pudrem, jeżeli to tylko odparzenie

moja tez ma. raz jej sie pojawiaja raz znikaja. ostatnio jak jej zalozylam pampersa , a wczesniej miala belle to calą pupcie miala obsymapną. ja to smaruje sudokremem i schodzi. :)

Gość ja pierdzielęęęęęęęęęęęęęęęe
co to kurwa jest CHROSTKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????????

Gość sorki ale co ma ta dziewczynka
bo nei zrozumiałam???

Gość ale co to jest
ale nie ma chyba takiego słowa 'chrosta'

Gość ale co to jest
to niech pisze że krosta, wyprysk, syf a nie jakieś słowa tworzy i czego taka dzieciaka w przyszłości nauczy :-o

Gość polecam sudokrem
nie odbiegajcie od tematu,prosi o pomoc a nie o krytykę,jesli szczekacie to na temat

straszny popis. wszyscy doskonale wiedza o co chodzi ale uwagę trzeba zwrócic no bo jakze by inaczej.

Gość ale co to jest
no to ja szczeknę że ja zawsze na takie rzeczy używałam tormentiolu (uwaga bo jak pobrudzi to nie można sprać) działa antybakteryjnie i łagodząco

Gość ja pierdzielęęęęęęęęęęęęęęę
KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTKROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY KROSTY !!!!!!!!!!!! i takie tępaki rodzą dzieci, by im przekazywać swój debilizm :O:O:O

Gość mkk
przepraszam, żle napisałam słowo, ale tępakiem nie jestem,,,,

Gość i w czym rzecz
W moim regionie (śląsk) mówi się chrosty,chroski,krosty też.I co w tym dziwnego? Tak samo mamy" krauzy" a nie "słoiki";-)

Gość i w czym rzecz
"zoki" zamiast "skarpet", "szklonka" zamiast "szklanki"."Gupieloki" tu są niektórzy.

Gość tormentiol jest od 12 lat

uuu a ja smarowalam termentiolem bo mi polecily w szpitalu pielegniarki.... i procz tego ze wszystko bylo brazowe to nic nie pomagalo... nam tylko na wszystko pomaga sudokrem. dzialą lepiej niz nawet masc robiona na zamówienie. Wiem ze kazde dziecko inaczej reaguje na leki ( rowniez na masci i kremy) to normalne. Na moja córcie dziala TYLKO sudokrem :)

Gość titowa1
widze ze slowo KROSTKA przypadlo ci do gustu, lepiej szczylu uciekaj na odpowiednie strony, w przedziale 14-16, bo ewidentnie widac ze kobieta i matka nie jestes...zaklocac spokoj to mozesz ale na swoim "podworku" spadaj

Krostki to są zmiany zawierające ropę - czy tak to wygląda u Twoje małej? bo jeśli tak to może się konieczny okazac antybiotyk. A jesli to tylko czerwone grudki i nie bedą znikać to warto zmienić pieluchy, bo tak sie może objawiac uczulenie. Możesz też posmarować clotrimazolem 2 razy dziennie- bez recepty można kupic, bo u dzieci często odparzenia sie infekują grzybkiem, a nawet jeśli nie to clotrimazol ma dobre podłoże i samo to dobrze odparzenia leczy. Jeśli to faktycznie odparzenie to też dużo pupkę wietrz i nie używaj chusteczek nawilzanych tylko wodę i mydlelko. Możesz też smarować linomagiem zielonym lub maścią pierciornikową. Jeśli nie będize się pogarszać to lepiej tormentiolu unikać ze względu na kwas borny w jego składzie,który kumuluje się w organizmie dzeicka a jest trucizną - maść pięciornikowa ma ten sam sklad co tormentiol tylko bez kwasu bornego. Przy przedłużających się zmianach można też podać dziecku lacidofil 2x dziennie przez miesiąc i potem 1xdziennie przez kolejny miesiąc aby wyregulować florę bakteryjną jelit i zmienić przez to skład kału, który może być drażniący(zbyt kwaśny). U mojej małej na brzydkie, przedłużające się zmiany(zaden lekarz nie wiedzial do konca skad sie biorą i co to jest) pomogła robiona w aptece maść, której głownym skladnikiem byl olej rzepakowy i maść cynkowa - jeśli poprosisz pediatra wypisze receptę.