Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iloniczek

mój 7 tygodniuwy maluch nie śpi!POMOCY! szybko!!!!!!

Polecane posty

POradzcie mi cos dziewczyny, moj mały Gracjan nic przez dzien nie śpi... 4, 5 dżemek 15, - 20 minutowych. Juz nie daje rady!!!!!!!! A od godziny 16 zaczyna sie jego krzyk...niewiadomo czego chce! Ciągle płacze i tak do 22- 23godziny, az zaśnie. W nocy śpi dosc fajnie.... Poradzcie coś!!!!!!!!!

Gość ma kolkę
popros pediatrę o Debridat,powinien pomóc

NIE, NIE MA KOLEK....2 razy miał kolke i to był płacz inny, niz ten który teraz nam demonstruje. szok! Mąż ma na nocke, ani sie przespac nie umie biedak!

Gość ma kolkę
w takim razie mała beksa z niego,cierpliwosci,wyrosnie[moze kolka,moze mu za zimno,gorąco,chce jesc,pic itp

podaje mu co chile pierś, butelke...rozbieram...znowu zawijam w kocyk...juz sama nie wiem. ratunku...znów płacze!!!! :(

moze masz jalowy pokarm i mu nie starcza, dlatego placze bo glodny i nie moze dluzej spac bo nie najedzony, sproboj mu jedna butle zrobic i zobaczysz, jak placz ustanie i bedzie spal dluzej znaczy ze byl glodny, moja kolezanka tak miala

Mój syn też właśnie po południu zaczynał strasznie płakać i trwało to do wieczora. nie spał w dzień i był niespokojny. Miał kolki, mimo iż spał mi w nocy. Dostałam od lekarza debridat i gripe water - na prawdę pomogło. Co do spania to poradziłam sobie tak, że ustaliłam mu jedzonko co 3 godziny a nie jak zapłakał. Skutek taki, że po każdym jedzeniu mi spał (i nadal śpi). ni pozwalam mu tylko spać po 17 żeby spał w nocy.

Gość ma kolkę
nie ma "jałowego" pokarmu.Karm maluszka bardzo często.Musisz przetrzymać ten ciezki okres,czas bedzie działał na Twoją korzysć,oby do 3 -go miesiaca

zobacz czy przestanie płakać jak mu ogzejesz brzuszek np. suszarką bo może go boli.

Napuść wody do wanny i wykąp się z dzieckiem tak, by większość ciałka była w wodzie, masuj tam plecki, brzuszek, przytulaj, całuj i śpiewaj... to maluszka zmęczy i odpręży

A powiedzcie mi, czy afty bolą???? Zauważyłam wieczorem, że mu się zrobiły w buzince :( Kupiłam dzis Aptin i bylismy na spacerze - teraz śpi. A co do wczoraj, to zasnął w koncu o 23 godz. !!!! Spi mi super, co 3, 3.5 godz sie budzi, karmie go w nocy z butelki, bo mam mało pokarmu...staram sie w dzien dawac z piersi, a jak widze, ze ma mało, to daje butle.

może jak chcesz nadal karmić to odciągaj pokarm wtedy jak dokarmiasz, pobudzisz laktację i może niedługo butla nie będzie potrzebna. co jakiś czas dzieciaki nagle potrzebują więcej pokarmu to trwa 2-3 dni i wtedy przystawiając częściej przybywa pokarmu. Życzę więc wytrwałości i powodzenia.

Gość on jest
przemęczony własnym płaczem i sam nie potrafi sie uspokoic, przez co płacz sie nasila sprobuj go jakos wyciszyc, moze smoczek pomoze - dziecko ma potrzebe ssania no chyba ze jest glodny plesniawki bola i dziecko nie chce jesc, jest glodne ale nie zje bo go boli - i tez krzyk

Wiecie co...wczoraj chyba coś w mojego małego Gracjana wstąpiło, bo dzis jest zupełnie inny. Po prawie 2 godzinny spacerku, troszku go nakarmiłam, a poźniej ładnie spał, teraz nie śpi juz od hmm...z 5 godzin, małe drzemki po 10min, ale nie płacze...jest spokojny. Pozdrawiam wszystkie doradzające :)

mój mały tak biedny nie spał i płakał a potem płakał z niedospania i tak w kółko- nie mial kolek - ale właśnie nie bardzo miałam pokarm- po przestawieniu na butle - całkowicie sytuacja bardzo się zmieniła