Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kremówka01014

Jaki polecacie krem krem do twarzy dla noworodka?

Polecane posty

Gość kremówka01014

Nie wiem jaki kupić krem do twarzy dla 4miesięcznej dziewczynki, może coś poradzicie?Taki dobry na mroźne dni, na zimę:) Z góry dzięki!!

Ja polecam krem ochronny Bambino :) Miałam też krem do twarzy Penaten i Krem Na Każdą Pogodę Nivea ale oba te kremu wywołały wysypkę na twarzy mojej córci :o

Gość kremówka01014
dziękuję:)

Gość canpol
hipp

Mustela- ma prześliczny zapach, jest dość tłusty, więc dobrze chroni, ale łatwo się rozprowadza.

Gość HIPP Wind Wetter Creme
, to krem na wiatr i zimę.Mozna stosowac od pierwszego dni zycia malucha.Jest tłusty ale b.fajnie sie wchłania, odpowiedni równiez dla alergików.

Gość koko siasia
ja polecam nivea na kazda pogode jest super nawet dla malucha ktory ma bardzo wrazliwa skore

Gość errror
ale te kremy są na wyjścia, a rano jakim smarowac? pielęgnacyjnym bambino?

Gość liczy się zdrowie maleństwa
Ja szukałam jeszcze zanim zaszłam w ciążę - Raw Gaia Żywy Krem dla Dzieci - to najlepszy i najbardziej naturalny krem dla niemowląt, na wieczór, po kąpieli używam go razem z Raw Gaia wodą kwiatową dla niemowląt i dzieci, jest na bazie wody z lawendy i maluszek zasypia łatwiej :) http://rawfoods.pl/index.php/sklep/raw-kosmetyki/for-her-babies-living-balsam/ nie jest to najtańszy kosmetyk, ale bardzo wydajny, a skórka Jasia go uwielbia :) ja też zresztą czasem podbieram...

a po co dziecku kremować buzię rano jak nigdzie nie wychodzi (ani słońce ani mróz) ??? to jest niepotrzebne rozleniwianie skóry i pierwszy krok do alergii od składników kosmetyków.. więc po co jak nie trzeba?

Gość a jak trzeba to jakim
moje dziecko ma suchą skórę, odziedziczyło po mnie, używam Oillan Baby, nadaje się na każdą pogodę i okazję, nie tylko na mrozy, ale w domu też jak nie posmaruję, to aż ma ściągniętą buźkę, dermatolog polecił mi te kosmetyki Oillan Baby

Gość a jak trzeba to jakim
a nivea baby i hipp niestety uczulały moje dziecko, a niby też hypoalergiczne, ale są perfumowane, szczególnie nivea baby - ładnie pachnie, ale uczula

Gość Moze jeszcze wspomnisz
90% dzieci ma skore niealergiczna, ale z tych 90% jakies 60% ma bezmyslnych niedouczonych rodzicow, ktorym kazdy wszystko wcisnie, bo na co im ruszac glowa, skoro ktos moze zrobic to za nich.

Mam przed sobą 3 różne opakowania Oillanu i na ANI JEDNYM nie ma mowy o AZS!!! Moje dziecko ma suchą skórę i wolę te kosmetyki używać niż jakieś pachnidła z wielkich koncernów kosmetycznych. Ale nie taki był temat.

Gość Moze jeszcze wspomnisz
A termin: ATOPOWY i ALERGICZNY to skad sie wzial? Moze oznacza: ZDROWY? :o Nadal masz watpliwosci? Wiesz od jakich wyrazow bierze sie skrot AZS? Im wiecej tego typu kosmetykow stosujesz na zdrowa skore dziecka, tym bardziej utrwalasz problemy ze skora twojego dziecka, wydelikacasz ja, nie pozwalasz jej naturalnie balansowac stopnia nawilzenia i natluszczenia i tym fatalniej ono bedzie reagowalo na zwykle mydlo z woda w przedszkolu i obiektach uzyteczkosci publicznej. Well, good luck then! Twoja broszka. Dobranoc.

te wszystkie nivea, johnsony i hippy to marketingowe badziewie -cała tablica mendelejewa tam jest.. no ale to tak jak rozprawianie nad wyższością żarcia w słoiczku nad domowym jedzeniem..

Gość za łatwe mu dajecie
akurat Hipp ma tylko kilka składników i nie ma zadnych swinstw typu parafina, parabeny krem na zimę nie moze zawierac wody, to po pierwsze a po drugie nie powinien tez miec zadnych swinstw typu parafina w Hippie są bodajze olejki ze słodkich migdałów - jakies naturalne składniki

Gość gość
Kupiłam mojemu szkrabowi krem do buźki Flosleka, który ochrania skórę na każdą pogodę, polecamy :)

Gość gość
My używamy pharmaceris, też na każdą pogodę od pierwszego dnia życia i też mogę polecić.

Gość kasia66
zwykły krem NIVEA najlepszy na wszystko :-)

Gość gość
nivea to największa chemia...

Gość Mamitati
Najlepszym wyborem będzie krem zawierający pantenol. Pantenol to inaczej prowitamina B5, która zbawiennie wpływa na skórę, chroniąc ją i odżywiając. Znany jest on ze swoich właściwości łagodzących, dlatego często można go znaleźć w składzie kosmetyków po opalaniu. Łagodzi podrażnienia skóry, niwelując pieczenie, swędzenie i związany z nimi dyskomfort. Wykazuje również działanie gojące oraz przeciwzapalne. Dobry krem na niekorzystną pogodę to także ten, zawierający naturalny wyciąg z nagietka. Taki wyciąg to doskonała ochrona przed efektami działania szkodliwych czynników zewnętrznych. Regeneruje skórę, jest polecany nawet do bardzo delikatnej i wrażliwej cery. Krem na zimę dla małych dzieci, nie powinien zawierać wody! Niewskazane są także inne składniki, na przykład alkohol czy konserwanty. Kolejna rzecz to konsystencja, bardzo ważne jest to, by ułatwiała ona równomierne rozprowadzanie. Polecić można więc kremy, które spełniają te kryteria, na przykład Krem na Każdą Pogodę Nivea Baby czy Sudocrem. Mamitati - sklep dla dzieci

Gość gość
mi położna poradziła maść z wit.A-do kupienia w aptece. Świetnie natłuszcza skórę, jest odpowiedni na mróz nawet. Mozna go też używać do smarowania spierzchniętych ust (dorośli)

Gość gość
Próbowałam kilku różnych kremów dedykowanych dla dzieci, ale najlepiej sprawdził się: http://www.johnsonsbaby.com.pl/johnsons-baby-krem-intensywnie-piel%C4%99gnuj%C4%85cy Lubię go za przyjemny zapach, cenę, dobre działanie łagodzące i kojące, dobry efekt nawilżający. Stosuję od dawna u mojej aktualnie dwulatki a na dzień często używam go również sama. Wygodne opakowanie super sprawdza się na wyjazdach. Uważam, że kremy w tubkach są najlepsze ze względu na higienę aplikacji.

Gość gość
na zimę koniecznie bez wody np Nivea Baby

Gość Anannaska
przeczytajcie skład same - jest Bebble w aptekach: Olej Słonecznikow,y Olej Jojoba, Oliwa z Oliwek, Olej ze Słodkich Migdałów Masło, Shea, Wyciąg z Marchw,i Olej Sojowy, Witamina E - Bez dodatków bezpieczny testowany

Gość gość
Mozesz sobie sprawdzic kremy firmy Salcura.maja cala serie dla dzieci ,nawet z problemami takimi jak egzema.troche drogie ale to sa w 98% kremy naturalne.