Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AROO

opłaty samochodu

Polecane posty

Gość AROO

jakbym tak chciała kupić autko np opla corsę to ile będe płacić ubezpieczenia i innych pierdół z tym związanych??

zalezy ktory rocznik,jaki silnik , ile masz lat ,ile lat masz prawko i jakie masz znizki i mnostwo innych warunkow , ktore wplywaja na wycene ubezpieczenia . Ja mam 26 lat , corse z 2002 (1.2) , prawko od 1998 r , znizki chyba 60% (oc) (30 albo 40 na ac) i w tamtym roku (listopad) za oc + assistance na caly rok zaplacilam chyba 500 zl albo 600 - nie pamietam teraz tego (ac w tym roku nie bralam, bo stoi na strzezonym osiedlu w nocy, a pod praca mam bezpiecznie , a zreszta corsy nie sa "chodliwe" ) Rok wczesniej za pakiet oc+ac+nnw zaplacilam kolo 1600 .

za inne "pierdoly" na szczescie nie place - przeglady (w tym wymiana oleju) raz na rok robie w firmie ojca , tam tez mi wymieniaja np. klocki hamulcowe itp. :D Koszt badan technicznych to ok.100 zl . (jak masz nowy samochod robisz po 3 latach , pozniej po 2 , a nastepnie co rok ) Musisz doliczyc jeszcze wymiane opon 2 razy w roku , myjnie raz na jakis czas , paliwo , plyn do spryskiwaczy, zarowki itp.

Gość AROO
mam 22 lata 8 miesięcy prawko ;) auto chcę kupić albo opla corsę albo fiata punto taak z rocznika 2000 a na silniku to sie nie znam

zalezy tez w jakim miescie jestes zameldowany (od tego zalezy wysokosc oc) ale koszt ubezpieczenia podadza Ci przez telefon w prawie kazdej firmie ubezpieczeniowej poszukaj na forum o corsach - tam wszytkiego sie dowiesz

musisz wiedziec jaki silnik , ile drzwi itp, bo o to pytaja przy wycenie ubezpieczenia . Popatrz w ogloszenia , spisz dane i zadzwon do jakiegos ubezpieczyciela , niech to wyceni. Albo zrob sama wycene w necie (niektore firmy maja na swoich stronach kalkulator do wyceny ubezpieczenia) . Jesli nie masz zadnych znizek i swieze prawko, to oplacalniej bedzie zarejestrowac samochod na ciebie i np, na mame (nie masz skonczonych 25 lat, a przewaznie do tego wieku strasznie drogo wychodza oplaty - tak ma wiele ubezpieczycieli)

Weź sobie najlepiej OC i AC w PZU wszystko Ci przychodzi do domu w terminie o nic się nie martwisz możesz tez korzystać z ich strony internetowej opis usług On Line itd wszystko mają :)

U nich jest to fajne, że można skonfigurować ofertę tak, by płacić tylko za te elementy polisy, które sobie wybierzemy. Dzięki temu można zaoszczędzić.

Gość króliczka3
Chyba w PZU zawsze było tak ,ze oferty były tak ciekawe,ze mozna było sobie coś dla siebie odpowiedniego znalezc.

Gość AROO.
auto casco nie bede chyba kupować, bo mam po tacie taką laskę zapinana na kierownice - podobno żaden złodziej nie ukradnie tak zapezpieczeonego samochodu

w porównaniu do PZU są tansze firmy ... chyba ze ostatnio obniżyli ceny ?